دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دریادار حبیب‌الله سیاری:

مثل گذشته در مقابل هر گونه تهدید سینه سپر می‌کنیم/ حمله موشکی سپاه به داعش یک شاهکار بود

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر اهمیت دریا در راهبرد دفاعی و اقتصادی ایران، نیروی دریایی را پیشرو در تحقق این راهبرد می‌داند. ایشان نقش جوانان و دانشگاه را در تامین تجهیزات نیروی دریایی بی بدیل می‎دانند.
کد خبر : 221778

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر آنا، در یک روز پاییزی، مهمان عزیزانِ نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران بودیم. برخورد دوستانه و صمیمی و بدون تشریفات معمول، خاطره‌ای شیرین را برای تیم خبری باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران رقم زد. میزبان اصلی ما امیر دریادار دکتر حبیب الله سیاری، فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران بودند که در دفتر کار خود با صبر و حوصله به سوالات ما پاسخ داد. البته سوالات ما بسیار و وقت امیر نیز محدود بود. از یک سوی یک ناوگان ایرانی در دریای خزر راهی روسیه می‌شد و از سوی دیگر ایشان باید خود را برای سفر به ایتالیا برای شرکت در همایش دریایی این کشور آماده می‌کردند. ایشان مهمان ویژه این همایش هستند و البته در این سفر در ابعاد مختلف آموزشی، صنعتی، تبادل دانشجو و استاد و مسائل ساخت و ساز نیروهای دریایی دو کشور گفتگوهایی صورت خواهد گرفت.


به واسطه همین مشغله، سوالات ما محدود شد به آنچه که در ادامه خواهید خواند و البته سوالاتی هم بود که امیر سیاری ترجیح دادند به صورت خصوصی به ما پاسخ دهند.


نداجا در سال‌های اخیر محور توجه دشمنان نیز بوده است. شاید یکی از دلایل آن، حضور این نیرو در آب‌های فراسرزمینی و دریاهای آزاد و دریانوردی در دریای سرخ، مدیترانه، دریای چین و... باشد. به هرحال شکوفایی نیروی دریایی به عنوان یک نیروی راهبردی، به معنی توسعه اقتصادی مناطق ساحلی کشور و تضمین امنیت دریایی ایران است و این مسئله‌ای نیست که دشمنان ما از آن خرسند باشند.


با توجه به خودکفا بودن نیروهای مسلح، سعی کردیم تا در این گفتگو از ابعاد دانشگاهی به نیروی دریایی نگاه کنیم.


متن مشروح گفتگوی ایسکانیوز با امیر دریادار سیاری به شرح ذیل است:


با توجه به شرایطی که در منطقه و تهدیداتی که آمریکایی‌ها دارند و همچنین مسائل مطرح شده از سوی رئیس‌جمهوری آمریکا همچون تروریست نامیدن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و تهدیدات مکرری که همیشه علیه جمهوری اسلامی ایران بوده است، موضع نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران در مقابل اقدامات نابجای احتمالی آمریکا چه خواهد بود؟


کار نیروهای مسلح چه ارتش جمهوری اسلامی ایران، چه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، قطعا کسب آمادگی لازم برای دفاع از کشور و انقلاب است، تهدید علیه ما از پیروزی انقلاب وجود داشته و ما با تهدید خو گرفته‌ ایم و تهدید را هم می‌شناسیم و هرجایی هم علیه جمهوری اسلامی ایران اقدامی کردند مثل هشت سال دفاع مقدس قطعا پشیمان شدند؛ چون کشوری که در هشت سال دفاع مقدس در مقابل ایران آماده کردند و همه‌ی تجهیزات و پول و وسایل را به آنها دادند که علیه ما اقدام کرده و ما را شکست بدهد، مرزهایمان را تصرف کند و به منابع ما در دریا دسترسی داشته باشد، سرنوشتش چه شد؟ آینده اش به کجا رسید؟ بنابراین می‌گویم آزموده را آزمودن خطاست.


ما به عنوان نیروهای مسلح و من به عنوان مسئول نیروی دریایی افتخار دارم که اینگونه عنوان کنم که با پشتیبانی مستمر و همه جانبه همه ارگان‌ها و نیروهای مسلح و دیگر سازمان‌ها و مردم قهرمان ایران اسلامی، این آمادگی وجود دارد که مثل گذشته در مقابل هر گونه تهدید سینه سپر کنیم، می‌ایستیم و هر گونه تهدید را دفع می‌کنیم. اصلا کار ما آمادگی برای دفع تهدید است.


دکترین ما دفاعی و مبتنی بر بازدارندگی است؛ این توانمندی، توانمندی بالایی است و ما ایجاد کردیم و دشمن بداند اگر بخواهد برای ما اقدامی انجام دهد قطعا آسیب بزرگی خواهد دید.

دکترین ما دفاعی و مبتنی بر بازدارندگی است؛ این توانمندی، توانمندی بالایی است و ما ایجاد کردیم و دشمن بداند اگر بخواهد برای ما اقدامی انجام دهد قطعا آسیب بزرگی خواهد دید. ما تدبیر رهبر معظم انقلاب را داریم که نیروهای مسلح کاری به مباحث رسانه ای و سیاسی و امثال آن نداشته باشند و همیشه باید آماده بوده و تفکر شب حمله ای داشته باشند یعنی هر لحظه باید آماده باشیم برای اینکه در مقابل هر گونه تهدید ایستادگی کنیم و جواب بدهیم، تهدید را هم میشناسیم. ما می‌دانیم امروز در عرصه دریا تمامی تحرکات را رصد می‌کنیم و تمامی جابجایی‌ها را دنبال می‌کنیم. هر کسی هرجایی برود به ساعت و به دقیقه می‌دانیم و اجازه نمی دهیم کسی به مرزهای دریایی ما و به منابع ما در دریا نزدیک شود چه رسد که بخواهد تهدیدی را هم اعمال بکند.


این آمادگی ما است و آنچه در توان داریم پای کار است و ان شاء الله خدا کمک کند در انجام کارمان موفق باشیم .


راجع به موضوع حضور ایران در دریاهای آزاد و هدفی است که قبلا اعلام شده بود مبنی بر اینکه ما تا نزدیکی آب‌های آمریکا خواهیم رفت. چقدر زمان نیاز داریم به آن دستاورد برسیم؟ و بحث دیگر پیشران‌های هسته ای برای استفاده در زیر دریایی‌ها و کشتی‌هااست


بحث حضور در دریاهای آزاد، یکی از ویژگی‌های یک نیروی دریایی راهبردی است. حضور در دریاهای آزاد برای هر کشوری که صاحب دریا، ساحل، و نیروی دریایی است یکی از الزامات است. نیروی دریایی که بتواند در آب‌های آزاد جهان حضور داشته، از مرزهای آبی، منابع کشور در آب‌ها و از منافع کشور دفاع کند و پرچم کشورش را در بین کشورهای جهان و آب‌های آزاد جهان به اهتزاز دربیاورد. مرز آبی مشخص است. منابع ما در دریا هم مشخص است. اما منافع ما کجاست؟ امروز اگر می‌گویند در خلیج عدن و باب المندب دزدی دریایی وجود دارد می‌دانید فاصله اش با بندرعباس چقدر است؟ خلیج عدن و باب المندب تا بندرعباس 2500 کیلومتر فاصله دارد. آنجا منافع ما در خطر است یعنی هر کشتی ما که حرکت می‌کند منافع جمهوری اسلامی ایران است. ما باید بتوانیم از آن کشتی در مقابل تهدید دفاع کنیم پس هر جا منافع ما است و نیاز باشد، ما باید بتوانیم حضور داشته باشیم و از منافع کشور دفاع کنیم. این ویژگی‌های نیروی دریایی راهبردی است.


چون ما یک کشور قدرتمند هستیم و همچنان که اهل تجاوز به کسی نیستیم همینطور اهل حضور در دریاهای آزاد هستیم و هر حضور ما در بین کشورهای جهان، نشان توانمندی ماست.

پس علت حضور ما در دریاهای آزاد از ویژگی‌های کار نیروی دریایی است برای اینکه بتواند از منابع و منافعش دفاع کند و پرچمش را در محیط‌های بین المللی به اهتزاز دربیاورد چون در دریای آزاد همه کشورهای جهان هستند همه کشورهای صاحب قدرت، توانمندی، علم و دانش که می‌توانند در عرصه دریا حضور داشته باشند، هستند. آیا صلاح است که ما هم باشیم؟! بله، چون ما یک کشور قدرتمند هستیم و همچنان که اهل تجاوز به کسی نیستیم همینطور اهل حضور در دریاهای آزاد هستیم و هر حضور ما در بین کشورهای جهان، نشان توانمندی ماست.


حضور ما در دریای آزاد اینگونه است و به همین طریق هم از منافعمان هر جا که باشد مثل خلیج عدن دفاع می‌کنیم. اگر این توانمندی را نداشتیم امروز باید دست نیاز به سوی کشور خارجی دراز می‌کردیم که بیا و امنیت را برای ما در خلیج عدن برقرار کن تا کشتی ما عبور کند و این دور از شان ماست.این موضوعی است که ما حضور پیدا می‌کنیم و از منافعمان در دریاهای آزاد دفاع می‌کنیم.


فرمودید برنامه داشتیم در اقیانوس اطلس حضور پیدا کنیم؟


بله. ما طی چند سال گذشته به تدبیر مقام معظم رهبری و فرماندهی کل قوا به عنوان نیروی دریایی راهبردی در بین کشورهای جهان در منطقه پرچممان را به اهتزاز درآوردیم ، چون علاقمند هستیم هر جا دریای آزاد هست حضور داشته باشیم. ما امروز در دریای عمان، شمال اقیانوس هند، دریای جنوبی چین، اقیانوس آرام، مدیترانه و دریای سرخ دریانوردی کردیم ، در بنادر این کشورها پهلو گرفتیم و این نشان توانمندی ماست.


ما امروز در دریای عمان، شمال اقیانوس هند، دریای جنوبی چین، اقیانوس آرام، مدیترانه و دریای سرخ دریانوردی کردیم ، در بنادر این کشورها پهلو گرفتیم و این نشان توانمندی ماست.

به همین راحتی که بدست نیامده؛ اما ما علاقمند هستیم و می‌گوییم منطبق با قوانین و مقررات بین المللی هر جا نامش دریای آزاد است می‌توانیم حضور داشته باشیم حالا این دریای آزاد اقیانوس اطلس است خب باشد دریای آزاد است و ما می‌توانیم حضور پیدا کنیم.


این را که فرمودید کی می‌خواهیم اجرا کنیم؟ ما این آمادگی را داریم منتهی انجام یک ماموریت نظامی و حضور در منطقه دیگری حتما باید کسب اجازه از سلسله مراتب باشد. آن را هر وقت تشخیص بدهند به ما ابلاغ می‌کنند تا حضور پیدا کنیم. هدف از حضورمان هم این نیست که به آب‌های دیگران تعرض پیدا کنیم. چطور دیگران هم می‌آیند در دریای عمان و خلیج فارس حضور پیدا می‌کنند. قانون دریای آزاد مشخص است و این توانمندی هم در ما وجود دارد و هر وقت به ما ابلاغ شود قطعا ما اجرا خواهیم کرد.


نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران تا چه اندازه برای رفع نیازهای خودش به دانشگاه‌های کشور مراجعه داشته و دانشگاه‌ها تا چه اندازه توانستند این نیازها را تامین کنند وتا چه اندازه این همکاری وجود داشته است؟


نیروی دریایی تجهیزات محور است. معنی اش مشخص است یعنی اگر تجهیزات داشته باشیم می‌توانیم دریانوردی کنیم بدون تجهیزات که نمی توانیم در دریا، دریانوردی کنیم.تجهیزات هم باید خاص دریا باشد یعنی شما می‌خواهید هزار کیلومتر، دو هزار کیلومتر و پنج هزار کیلومتر و ده هزار کیلومتر از ساحل فاصله بگیرید. باید تجهیزاتی داشته باشید متناسب با شرایط آن دریا؛ یعنی آب، طوفان، امواج، عمق، دوری ، توانمندی ماندگاری در دریا، همه اینها را باید پوشش بدهد. ضمن اینکه این تجهیزاتی که شما به عنوان تجهیزات نظامی حرکت می‌دهید در نقاط دور دریانوردی می‌کنید باید توان رزمی اش هم حساب شده باشد یعنی باید بتواند با هر چیزی که در سطح دریا به عنوان دشمن اگر دید و خواست باید بتواند با آن مقابله کند.


اگر در زیر دریا کسی خواست با عنوان دشمن نزدیک شود و آسیب بزند باید بتواند هم دفاع و هم حمله کند. باید بتواند در مقابل هوا اگر چیزی با عنوان دشمن به آن نزدیک شد دفاع کند و هم حمله کند. همچنین در جنگ‌های امروزی مثل جنگ الکترونیک باید این توانمندی را داشته باشد. تجهیزات در نیروی دریایی حرف اول را می‌زند. ما تا انقلاب تجهیزاتمان از کجا تامین می‌شد؟ از خارج تامین می‌کردیم. بعد از انقلاب چطور؟ آیا کسی سابقه ای دارد بعد از انقلاب، کشتی یا شناوری در اختیار ما بگذارد؟ چطور نیروی دریایی را توانستیم سرپا نگه داریم و ماموریت‌ها و حضور در دریاهای آزاد را داشته باشیم و ماموریت‌ها را انجام دهیم؟ با همتی که جوانان ما پای کار بودند.


شما دانشگاهی در کشور پیدا کنید که ما با آن ارتباط نداشته باشیم. یعنی شما وقتی توانمندی‌های این کشور را پای کار می‌آورید پیچیده ترین تجهیزاتی که در نیروی دریایی نیاز داشتیم در دانشگاه‌ها در حال ساخت است و داریم می‌سازیم.

ابتدا این بحث‌ها بود که چون مستشاران خارجی از ایران رفتند پس نیروی دریایی دیگر تعطیل است. اما این اتفاق نیافتاد. جوانان آمدند پای کار و بنا به نیاز شروع کردند به قطعه سازی و ساخت سامانه ، رفتند به سمت تعمیر و نگهداری، بروز کردن تجهیزات، نوسازی تجهیزات، کاری که کشورهای جهان به هیچ وجه فکر نمی کردند ما به این جا برسیم که ناوشکن بسازیم، ناوِ موشک‌انداز بسازیم، زیردریایی بسازیم. چون می‌دانید بالاترین سطح فناوری در زیردریایی‌ها را داریم. بنابراین نیروی دریایی با فناوری و علم و دانش آشناست و همه تجهیزاتش علمی است. دریانوردی و دریاشناسی اش هم علم هست. اما ما به چه تکیه کردیم که امروز عنوان می‌کنیم نیروی دریایی برای تامین تجهیزاتش با همه پیچیدگی‌هایی که در آن وجود دارد نیازی به کشورهای دیگر جهان نداریم و ثابت هم کردیم؟ شما ناوشکن جماران را دیدید. ناو موشک انداز درفش، جوشن، دماوند، سهند، شیراز، موج سه و چهار و فاتح و غدیر کلاس را هم ببینید. جوانان این کشور با کمک علم چه کردند.


شما دانشگاهی در کشور پیدا کنید که ما با آن ارتباط نداشته باشیم. یعنی شما وقتی توانمندی‌های این کشور را پای کار می‌آورید پیچیده ترین تجهیزاتی که در نیروی دریایی نیاز داشتیم در دانشگاه‌ها در حال ساخت است و داریم می‌سازیم. تکیه بر نیروی جوانی و علم و دانش این کشور، و این همت و غیرتی که دارند یاعث می‌شود به همه‌ی تجهیزات دسترسی پیدا کنند. ما در تامین تجهیزات، ادعایمان این است که هیچ نیازی به هیچ کشور خارجی نداریم. نمونه‌های آن هم موجود است. ناوشکن دماوند یا ناوشکن‌هایی که در انزلی هست یا در بنادر دیگری که هستند. همکاری نیروی دریایی با دانشگاه‌های صنایع و شرکت‌های دانش بنیان، و همچنین با صنعت‌کاران وجود دارد و ما با اکثر دانشگاه‌های صنعتی ارتباط نزدیک داریم، کمک می‌کنند و هر چیزی هم ساخته شده به همت اینها بوده است و قطعا آینده هم روشن تر از گذشته خواهد بود.


بحثی با عنوان توسعه دریامحور کشور مطرح کرده بودید و مد نظر مقام معظم رهبری هم هست. جایگاه نیروی دریایی راهبردی ارتش در این چشم انداز توسعه دریا محور کشور چیست؟


توسعه دریا محور کشور از تدابیر مقام معظم رهبری است. ایشان می‌فرمایند سواحل مکران، دریای عمان و حضور در آن منطقه برای ما گنج و ذخیره است و باید اعتراف کنیم تا حالا اقدامی نکرده ایم. این حرف بسیار گران‌قیمتی است که باید به آن توجه شود. ببینید کشورهایی که به دریا راه دارند. دریا یک منبع ثروت و قدرت است. چون همه چیز ما در درونش داریم. و ما در تاریخ ملتی بودیم که با دریا آشنا بودیم و هم صاحب قدرت دریایی بودیم. رهبر می‌فرمایند آن زمانی که کشور ما در دریاها حضور داشت دیگرانی که الان هستند نبودند. چه شده است که الان آنها هستند و ما نیستیم. پی می‌بریم که استعمار این بلا را سر ما آورده است.در سال‌هایی قبل از انقلاب و به دلیل بی لیاقتی کسانی که قبل از انقلاب بر این کشور حاکمیت کردند، پادشاهانی که در هر سفر و تفریحشان یک تکه از مملکت را می‌دادند.


ما هم در شمال دریا داریم و هم سواحل خلیج فارس و هم مکران. مهمترین ساحل ما مکران است، چرا؟ چون ما را مستقیم به دریای آزاد وصل می‌کند.

استفاده ازدریا و پسکرانه‌های ما حائز اهمیت است. حالا کجای این دریاها مهمتر است ما هم در شمال دریا داریم و هم سواحل خلیج فارس و هم مکران. مهمترین ساحل ما مکران است، چرا؟ چون ما را مستقیم به دریای آزاد وصل می‌کند. رهبری می‌فرمایند ما از سواحل مکران به چهار گوشه دنیا ارتباط داریم. مستقیم ما به دریای آزاد وصل هستیم. دریا منبع ثروت و قدرت است. ما هم دریایی بودیم. استکبار و استعمار ما را از دریا دور کردند و آن سرزمین ما الان سرزمینی است که کم‌ترین تراکم جمعیت را دارد. در حالی که باید بیشترین تراکم جمعیت را داشته باشد.اگر رهبری عنوان می‌کنند که باید 150 میلیون جمعیت داشته باشیم محلش کجاست؟ سواحل مکران؛ دریا. شما نگاه کنید روی نقشه. تمام شهرهای مهم دنیا کنار دریا هستند.


شهر مهمی نام ببرید کنار دریا نباشد. بندر شانگهای را نگاه کنید. ظرف سی سال به کجا رسیده است! دوبی و سنگاپور را نگاه کنید به کجا رسیده است! و همه بنادر دیگر جهان. هشتاد درصد مردم جهان یا کنار دریا هستند یا در فاصله دویست کیلومتری دریا؛ اما ما سواحلمان که آنجاست خالی ترین سرزمین کشورمان است. شهرهای مهم کشور با جمعیت بالا نگاه کنید کدامش در سواحل است؟ یعنی ما را از دریا بیگانه کردند.اما نظر رهبر انقلاب بازگشت به دریاست. برای استفاده از منابع خدادادی در دریا و پیشرفت دریا محور کشور است. شما ببینید هر چه در کشور کم می‌آورید محل تامینش در دریاست. منابع غذایی، انرژی، تجارت، بحث‌های گردشگری، آب.


کتابی نوشته شده تحت عنوان «منافع کشور در دریا». به واقع چقدر منافع ما در دریا داریم که رها کردیم؛ بنابراین ما باید به این سمت حرکت کنیم و از این نعمات خدادادی در دریا بهره ببریم. کار کار وسیع و گسترده ای است. استقرار در پسکرانه‌ها لازم است. پسکرانه‌ها باید آباد شود. امنیت در دریاها باید برقرار بشود تا این ملت بتواند از حق خودش در دریا بهره ببرد.آبادانی آنجا هم آبادانی کشور را به دنبال دارد. رهبری دو تا دستور را فرمودند. توسعه سواحل مکران و اقتدار دریایی.


اقتدار دریایی برای برقرار امنیت است. چون شما هر فعالیتی در دریا انجام می‌دهید در گروی امنیت است. امنیت را باید در حضور در دریاهای آزاد جست وجو کرد با دریانوردی‌های طولانی مدت با نشان دادن قدرت. با اثبات حضور در دریاها. که ما هستیم. در سواحل هم باید توسعه پیدا کند. جمعیت مستقر شود و کار به وجود بیاید. کارخانه ایجاد شود. صنایع مربوط به آب را کنار دریا ببریم. کریدور جنوب به شمال توسعه پیدا کند. که می‌تواند چند کشور آسیای میانه که در خشکی محصورند و دنبال یک وجب راه هستند برای دستیابی به دریا وصل کنیم. از جایگاه ترانزیتی مان بهره ببریم و جایگاه خودمان را باز کنیم.


ببینید چه اتفاق بزرگی از لحاظ اقتصاد و رفاه و رشد و توسعه در کشور بوجود می‌آید. در این دو محور توسعه سواحل مکران و اقتدار دریایی. ما به عنوان پیشروی این حرکت، چون رهبری فرمودند نیروی دریایی برود و مستقر بشود و بستر را آماده کند. ما الان حرکت کردیم و در سواحل مکران مستقر شدیم. داریم بندر و منازل سازمانی می‌سازیم و شناورها و...خانواده‌ها را بردیم در سواحل مکران مستقر کردیم. خانواده‌هایی که هیچ کدام بومی نیستند.از همه اقصی نقاط کشور حضور دارند؛ اما با عشق و علاقه در مکران مستقر شدند و الحمدلله می‌بینیم چهره منطقه به مرور زمان دارد تغییر می‌کند. طرح‌های خوبی در دولت وجود دارد. ما امیدواریم دولت جدید با همت بیشتری پای کار بیاید و بحث اقدام و عمل را ما در طرحها در منطقه ببینیم. مطمئن باشید طرح‌های سواحل مکران و اقتدار دریایی به عنوان طرح‌های ملی و مهم و اثرگذار ما را به جایی برساند که برای تامین آینده هیچ نگرانی نداشته باشیم.چون منابع خوبی در دریا داریم.


در زمانی که می‌خواستند لیست افراد کابینه را مشخص کنند نام حضرتعالی به عنوان گزینه برای وزارت دفاع زیاد مطرح می‌شد حالا نمی دانم با شما در این باره صحبتی شد یا نشد؟ می‌خواستیم از زبان خودتان در این باره بشنویم؟


ما سربازیم. تا زمانی که لباس سربازی تن مان است تابع فرامین فرماندهی معظم کل قوا هستیم. هر لحظه بفرمایند هر جایی خدمت کنیم ما همان جا خدمت می‌کنیم.


ما همچنان در خلیج عدن حضور داریم و کمتر در مورد چالش‌های حضور ما در آن منطقه صحبت شده یا در مورد همکاری‌های منطقه ای که با کشورهای اطراف داشتیم؟


از همان اولی که سازمان جهانی دریانوردی درخواست کرد که هر کشوری توانمندی دارد و می‌تواند، در منطقه حضور پیدا کند و امنیت را برقرار کند، جمهوری اسلامی ایران جزو اولین کشورهایی بود که در آنجا حضور پیدا کرد. ما چهار بار مورد تشویق سازمان جهانی قرار گرفتیم. برای برقراری امنیت. غیر ازما شاید بیشتر از 30 کشور جهان آنجا حضور دارند. خیلی‌ها با نگاه‌های دیگری به منطقه نگاه می‌کنند. این ناامنی کنترل شده است. ناامنی را ایجاد کردند تا حضور خودشان را مشروع جلوه بدهند و اینها در منطقه ماندند. چون یکی از مهمترین مناطق در دنیا باب المندب است و خیلی‌ها آنجا هستند با نگاه‌های دیگری به آنجا نگاه می‌کنند.


مستمر در حال رفت و آمدیم برای برقراری امنیت. خیلی‌ها علاقمند نیستند ما آنجا باشیم. خاری هستیم در چشم دشمنان. اما ما آن خار را نگاه می‌داریم تا بدانند ما توانمندیم و می‌توانیم و از منافعمان هم در آنجا دفاع می‌کنیم.

ما در آنجا حضور داریم.از سال 87 تا الان. این حضور ما هم با دیگران متفاوت است. برخی از کشورهایی که آنجا حضور دارند در قالب ائتللاف‌هایی هستند که معمولا ناتو شکل می‌دهد. در قالب آنها کار می‌کنند؛ اما جمهوری اسلامی ایران با بعضی از کشورهای دیگر مستقل حضور دارند و از کسی تبعیت نمی کنند و با اقتدار خودشان در منطقه حضور دارند و امنیت را برقرار می‌کنند. آنهایی که در این ائتلاف‌ها هستند خیلی مایل نیستند ما آنجا باشیم و به دلایل مختلف چوب لای چرخمان می‌کذارند اما به لطف خدا موفق نمی شوند.ما حتی دریانوردی پنج ماهه داشتیم. تمام مدت و از هفتاد روز به بالا در این کریدوری که مشخص شده و 1000کیلومتر طول دارد. مستمر در حال رفت و آمدیم برای برقراری امنیت. خیلی‌ها علاقمند نیستند ما آنجا باشیم. خاری هستیم در چشم دشمنان. اما ما آن خار را نگاه می‌داریم تا بدانند ما توانمندیم و می‌توانیم و از منافعمان هم در آنجا دفاع می‌کنیم.


نظرتان درمورد اسامی که نام می‌بریم چیست؟


شهید صیاد شیرازی؛


الگوی فرماندهی


خرمشهر؛


سمبل مقاومت


سردار فدوی؛


دوست و همرزم عزیز بنده


دکتر حسن عباسی؛


یکی از بچه‌های اهل تحقیق و پژوهش.ما بهش احترام می‌گذاریم.من دوستش دارم. اگر حرفی در جایی مطرح شود که خدای ناکرده تحریف باشد یا زحمات شهید ما که پیکرش زیر دریاست زیر سوال برود یا خانواده شهید و جانباز و ایثارگری که این را می‌شنود ... اگر زحمات اینها زیر سوال قرار بگیرد من مسئولم جواب بدهم.همه عزیزند اما نکند خدای ناکرده زحمت کسی زیر سوال برود.


-حمله موشکی به داعش؛


یک شاهکار بود


اگر بخواهید بگویید از فرماندهان سپاه کدام فرد به شما نزدیکتر است و رفاقت دارید؟


من هم با آقای فدوی خیلی رفیقم هم آقای حاجی زاده، هم آقای پاکپور، هم آقای غیب پرور.هم با سردار سلامی خیلی نزدیکم. سردار جعفری رده اش با من فرق می‌کند اما با هم رفیقیم و ارتباط داریم.ارتباط نزدیک هم داریم.


در پایان اگر سخنی با مخاطبین دانشگاهی ما دارید بفرمایید.


ما در بحث فرهنگ‌سازی جلسات مستمری در دانشگاه‌ها داریم. به تدبیر رهبری، بحث دریا را در کتاب‌ها هم آوردیم. در کتاب‌های مقطع راهنمایی و دبیرستان بحث دریا وارد شده است. بحث شناخت دریا و سواحل و منافعی که در دریا داریم و فرهنگ سازی اتفاق بیفتد.


منبع: ایسکانیوز


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب