امنیت غذایی هدف توسعه هزاره سوم است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، دکتر داریوش خادمی شورمستی در پنجمین همایش ملی امنیت غذایی که با حضور پژوهشگران، استادان، صاحبان صنایع غذایی، مسئولان کشوری، استانی و شهرستانی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد سوادکوه برگزار شد، با قدردانی از حمایت ارگانها، سازمانها، شرکتها و مجامع علمی و دانشگاهی از این همایش، امنیت غذایی را تعریف کرد و عناصر اصلی امنیت غذایی را سه عنصر «موجود بودن غذا»، «دسترسی به غذا» و «پایداری در دریافت غذا» عنوان کرد.
رئیس پنجمین همایش ملی امنیت غذایی با بیان اینکه مهمترین عامل تعیین کننده امنیت غذایی، در بعد خانوار توانایی خانوار در تأمین کالاهاست، تصریح کرد: «راههای رسیدن به امنیت غذایی در اصلاح الگوی مصرف و سرمایهگذاری در کشاورزی است.»
وی تامین امنیت غذایی کشور با تکیه بر تولید از منابع داخلی و تاکید بر خودکفایی در تولید محصولات اساسی کشاورزی را از اسناد بالادستی کشور در امنیت غذایی دانست.
دبیر دفتر برنامه امنیت غذایی وزرات دفاع نیز امنیت غذایی را یک مفهوم چند بعدی دانست که از وجوه مختلف قابل بررسی است و تصریح کرد: «مفهوم امنیت غذایی یک شاخص برای سنجش توسعه پایدار و قدرت راهبردی یک کشور است.»
شهاب بیشه سری با بیان فقدان راهبرد جامع و متناسب با پتانسیل کشور در زمینه بهرهوری حداکثری از منابع موجود و افزایش نرخ تهاجم بیولوژیک به کشور در اشکال مختلف، دیگر نکات حائز اهمیت در مقوله امنیت غذایی جمهوری اسلامی ایران را نبود عزم ملی و مدیریت همه سونگر در بخش کشاورزی و زنجیره غذایی کشور و درگیریهای شدید برای آب و غذا در آینده نزدیک در کشور و منطقه عنوان کرد.
وی با تشریح وضعیت امنیت غذایی و منابع تولید در کشور و مقایسه آن با جهان، میزان وابستگی کشور در زنجیره تولید و تامین غذا در سالهای 86 الی 95 را بیان کرد و مقوله آموزش و ارتباط بین صنعت و دانشگاه، تزریق فناوری به کشاورزی و فرهنگسازی را با توجه به بیان مقام معظم رهبری از مولفههای اساسی برون رفت از وضعیت موجود دانست.
فرماندار شهرستان سوادکوه هم با بیان نقش و اهمیت مسئولان و دولت در تحقق موضوع امنیت غذایی در کشور گفت: «دولتی موفق است که مردم هم با آن دولت همراه باشند.»
عبدالجواد توحیدی محیط زیست، منابع طبیعی و اکوسیستم را در حوزه امنیت غذایی قابل تامل و بررسی دانست و اظهار کرد: «شهرستان سوادکوه با داشتن نزدیک به 700 اثر تاریخی و جاذبه های گردشگری در استان و کشور یک برند است که باید از ظرفیتهای خوب آن استفاده کرد.»
محسن عموزاده عمرانی معاون آموزشی و پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سوادکوه نیز با قدردانی از زحمات بیدریغ همکاران دانشگاه و کمیته اجرایی همایش، حمایت مسئولان استانی و سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی در یکسال و نیم گذشته خاطرنشان کرد: «مقالات برتر این همایش ملی در مجله علمی - پژوهشی دانشگاه تبریز به چاپ می رسد.»
دبیر علمی پنجمین همایش ملی امنیت غذایی نیز با قدردانی از همه دست اندکاران برپایی این همایش گفت: «از مجموع مقالات رسیده تعداد 173 مقاله به صورت ارائه شفاهی و پوستر مورد پذیرش قرار گرفت.»
سارا جعفریان از همکاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور، واحد آیت الله آملی، واحد محمودآباد، واحد جویبار و حامیان همایش، انجمن صنایع غذایی و دارویی استان مازندران، موسسه آموزشی و تحقیقاتی صنایع دفاعی، دفتر همکاریهای علمی و امور نخبگان دفاعی منطقه شمال کشور، شرکت گلماد، شرکت کیک و کلوچه کاوه، شرکت گلا، شرکت بیسکویت گرجی، شرکت تولیپ و شرکت نپتون در برگزاری این همایش قدردانی کرد.
انتهای پیام/