دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 مهر 1396 - 17:34

غرفه ایران در نمایشگاه کتاب فرانکفورت رسما افتتاح شد

مراسم افتتاحیه غرفه ایران در نمایشگاه کتاب فرانکفورت با حضور و سخنرانی محمود آموزگار؛ رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران، امیرمسعود شهرام نیا؛ مدیرعامل موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران و داوود موسایی مدیر انتشارات فزهنگ معاصر برگزار شد.
کد خبر : 220754

به گزارش خبرنگار اعزامی آنا، امیرمسعود شهرام نیا در مراسم افتتاحیه غرفه ایران در نمایشگاه کتاب فرانکفورت، با اشاره به اقدامات صورت گرفته در سال های اخیر گفت: از سال 92 این تصمیم عملی شد که غرفه ایران، غرفه ای ملی و در اختیار تشکل‌ها و ناشران باشد که این روند به زعم من ما را در مسیری درست قرار داد.


وی درباره ویژگی های این تصمیم توضیح داد: برپایی غرفه ملی الا زمینه به نمایش درآمدن تمام بضاعت نشر ایران را فراهم می کند و ثانیا دخالت در کار تشکل ها در آن وجود ندارد؛ آنچنانکه در حال حاضر حتی برنامه ریزی و برگزاری نشست های غرفه نیز به عهده تشکل ها است و ما تنها وظیفه پشتیبانی از آن ها را داریم.


شهرام نیا در توضیح موانع جهانی شدن نشر ایران، ضمن بیان اینکه حضور در نمایشگاه های خارجی نتایج قوی اقتصادی نداشته است، ادامه داد: بخش از مشکلات به عدم عضویت ایران در معاهده برن برمی‌گردد و بخش دیگر به کم بود پشت کار و استمرار و پیوستگی فعالان نشر.


وی افزود: در این زمینه پیگیری مذاکرات بسیار مهم است اما متاسفانه اکثر مذاکرات با ناشران خارجی بدون پیگیری رها می شود و دلیلش این است که عمده ناشران دفتر بین الملل ندارند.


مدیرعامل موسسه نمایشگاه ها تاکید کرد: به نظر من رفع هر دو این موانع، دور از دسترس نیست می شود با پیگیری های حقوقی و افزایش پشت کار و استمرار آن ها را رفع کرد.


محمود آموزگار دیگر سخنران این نشست نیز با یادآوری گام های برداشته شده در سال های اخیر، اظهار داشت: سینمای ایران در سال های اخیر شاهد موفقیت های جهانی خوبی بوده و سایر حوزه های فرهنگی مثل موسیقی نیز همینطور؛ اما متاسفانه وضعیت نشر وضعیت مناسبی در جهان نبوده است.


وی گفت: به نظر من ترقی ای که سه نسل از فعالان نشر ایجاد کردند، جایی متوقف ماند که نیاز به جهانی شدن وجود داشت و این نیاز محقق نشد.


رئیس اتحادیه ناشران خاطر نشان کرد: رفع این خلا البته با روی کار آمدن دولت یازدهم در دستور کار قرار گرفته است و برپایی غرفه ملی می تواند زمینه ساز موفقیت های بیشتر باشد.


وی با اشاره به فاصله نشر ایران از کشورهایی مانند ترکیه؛ گفت: درک این فاصله که روز به روز در حال بیشتر شدن است، می تواند ما را به تحرک بیشتر وا بدارد؛ فاصله ای که در نمایشگاه هایی مانند فرانکفورت قابل رویت است.


آموزگار با بیان اینکه با استفاده از تجربیات دیگر کشورها می توان به آینده امید بیشتری بست، ادامه داد: امیدوارم در آینده با لحاظ کردن تغییرات لازم، مردم سایر کشورها را نیز به کتاب های ایرانی علاقهمند کنیم.


داوود موسایی نیز در ادامه این نشست، سرمایه گذاری روی نمایشگاه های خارجی را موثر خواند و گفت: برای جهانی شدن چاره ای به جز حضور در محافل جهانی وجود ندارد.


وی درباره مانع کپی رایت نیز افزود: درست است که ما معاهده برن را نپذیرفته ایم اما خرید کپی رایت از سوی ناشران می تواند به ناشران خارجی نشان دهد که همه ناشران ایرانی هم ناقض قانون نیستند.


موسایی حمایت ارشاد در این زمینه را نیز اثر بخش خواند و ادامه داد: اگر حتی روزی دولت نخواست غرفه ایران را برپا کند، ما ناشران خودمان بایداین مسیر را ادامه بدهیم.



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب