دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

افزایش سهم ایران از تولید محصولات پتروشیمی در جهان

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی گفت: سهم صنعت پتروشیمی ایران درجهان با توجه به بهره ‌برداری از طرح‌های جدید از ۲/۲ به ۲.۵ درصد رسیده و درخاورمیانه‌ نیز ۲۳.۶درصد است.
کد خبر : 220736

به گزارش گروه اقتصادی آنا از نیپنا، نشست پتروشیمی سومین کنگره راهبردی و نمایشگاه نفت و نیرو که شامل مدل های کسب و کار، تجارب و الگو های موفق توسعه صنایع پایین دست پتروشیمی ، انتقال و بومی سازی فناوری و توسعه صنعت پتروشیمی از دیدگاه رقابت های منطقه ای و تحول بازارهای هدف بود به ریاست مرضیه شاهدایی مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی و سخنان راینهارت وگل معاون اجرایی مدیر عامل و رئیس طرح های پتروشیمی شرکت لینده و توماس و ورزل مدیر مهندسی و ساختمانی پایین دست پتروشیمی شرکت ایرلیکویید و خوزه میرمانتس مدیر فروش شرکت UOP برگزار شد.


مرضیه شاهدایی معاون وزیر در امور پتروشیمی در این نشست تخصصی گفت: هم اندیشی و هم افزایی در صنعت پتروشیمی عاملی برای رشد و توسعه کشور است صنعت پتروشیمی به عنوان واسطه حامل های انرژی نقش مهمی در اقتصاد ملی و صادرات غیر نفتی و سرمایه کشور دارد.


وی افزود : سهم صنعت پتروشیمی در صادرات غیر نفتی ۳۵درصد ودر صادرات صنعتی ۳۹ درصد است و با توجه به جایگاه صنعت پتروشیمی در رقابت های بین المللی نیاز است تا سرمایه‌گذاری گسترده در این بخش انجام شود.


شاهدایی با بیان این که چین به عنوان یکی از بازارهای ایران در حال تبدیل زغال سنگ به مواد شیمیایی و الفین ها و پروپیلن و کاهش واردات است گفت: درمنطقه خاورمیانه نیز کشور های عربستان ، امارات و قطر واحدها ی رو به رشدی دارند بنابراین باید از منابع کشور بصورت بهینه استفاده کرده و با تکمیل طرح ها و برنامه ها در این بازار رقابتی پیش برویم.


مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی افزود : وضعیت فعلی صنعت پتروشیمی تا پایان سال ۹۵ به این ترتیب بوده که ۵۰ مجتمع پتروشیمی با ۶۲ میلیون تن ظرفیت تولید فعالیت داشته اند که ۲۱ میلیون تن صرف صادرات شده و ۱۰ میلیارد دلار درآمد ارزی داشته و ۷ میلیون تن خوراک به صنایع پایین دست پتروشیمی عرضه شده است.


شاهدایی ادامه داد: طرح‌های باقی مانده ۵۶ طرح خواهد بود که با بهره‌برداری از آن ۵۵ میلیون تن به ظرفیت اضافه خواهد شد.
وی با بیان این که بخشی از طرح ها به دلیل کمبود دانش فنی و تأمین مالی پیشرفت کمی داشتند تصریح کرد: امیدواریم برخی از موانع در مسیر پیشرفت این طرح ها برطرف شوند و با توجه به برنامه ریزی های انجام شده طرح های آینده با محور استفاده از منابع گازی و ترکیبی هیدروکربوری خواهد بود.


مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی تصریح کرد: یکی از اهداف برنامه ششم توسعه تولید پروپیلن از روش تبدیل گاز طبیعی به الفین ها و تبدیل پروپان به پروپیلن خواهد بود.


وی با اشاره به این که در طرح های برنامه ششم توسعه مصرف گاز طبیعی از۶ میلیارد متر مکعب در سال ۹۵ به ۳۹ میلیارد مترمکعب خواهد رسید گفت: سهم صنعت پتروشیمی از ۳درصد از گاز پالایش شده به ۲۰ درصد می رسد.


شاهدایی افزود: طرح های بهره برداری شده در سال گذشته ۵ میلیون تن به ارزش ۳ میلیارد دلار به ظرفیت تولید اضافه کردو سال جاری ۵ طرح بهره‌برداری خواهد شد که حدود ۱۰میلیون تن به ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی اضافه خواهد کرد و ۱۷۰۰ جایگاه شغلی ایجاد می‌کند.


وی تصریح کرد: رویکرد صنعت پتروشیمی استفاده ازمزیت‌های دسترسی به خوراک و تامین اهداف اقتصاد مقاومتی و بومی سازی فناوری های نوین است.


مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان این که طرح های صنعت پتروشیمی نیازمند منابع خارجی یا بازکردن خطوط اعتباری در بانک‌ها است گفت: شرکت ملی صنایع پتروشیمی به عنوان تسهیل گر نشست‌های با بانک های چینی،ژاپنی و اتریشی انجام داده است.


وی اظهارکرد: راه تدوین شده راه روبه رشد و توسعه است که نیازمند همیاری صنعتگران و متولیان دولتی است و به شدت وابسته به بهبود روابط بین المللی است.که بعد از برجام این امر تحقق یافته است و در تامین کاتالیست ها و مواد شیمیایی و قطعات برای مجتمع ها بسیار تاثیر گذار بوده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب