دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
حجت الاسلام قرائتی:

کسب حلال مهم تر از میزان درآمد است/حتماً یک تفسیر قرآن را بخوانید

حجت الاسلام قرائتی در آیین بهره برداری از بزرگترین مسجد دانشگاهی کشور در دانشگاه شاهد در جمع دانشجویان این دانشگاه به سخنرانی پرداخت.
کد خبر : 220544

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر آنا، آیین بهره برداری از مسجد پیامبر اعظم(ص) دانشگاه شاهد صبح امروز، سه شنبه ۱۸ مهر با سخنرانی حجت الاسلام قرائتی برگزار شد.


مسجد پیامبر اعظم(ص) با ۱۸۵۰ متر شبستان دارای ۱۵۰۰ متر مربع صحن و شبستان باز می‌باشد. همچنین این بنا با ۱۲۰۰ متر مربع فضای مسقف شامل محیط اداری، فرهنگی و بهداشتی و ۷۰۰۰ متر مربع محوطه و فضای سبز، گنجایش ۲۴۰۰ نفر نمازگزار را دارا می‌باشد.


ارزش دانشجو به هدف و نیت است نه مدرک


در آیین بهره برداری از این مسجد حجت الاسلام قرائتی در جمع دانشجویان دانشگاه شاهد به سخنرانی پرداخت و گفت: بحث اصلی من این است که اگر درس بخوانیم اما جوهر و عرضه نداشته باشیم به هیچ دردی نمی خورد. ما باید تلاش کنیم تا هم علم کسب کنیم و هم هنر. هم نخ و هم سوزن نیاز است و هر کدام بدون دیگری کارایی ندارد. غیر از این باشد نمی توانیم منشأ تحول باشیم. ارزش شما به لیسانس و دکتری و ... نیست، بلکه بسیار بیشتر از این‌هاست. مدرک تحصیلی مانند شناسنامه و کارت ملی لازم است اما ارزش و سرمایه نیست. این که برای چه درس می‌خوانید مهم است. ارزش شما به هدف و نیت شماست. مثل آب خوردن. کسی آب را برای رفع تشنگی می‌خورد و کسی موقع خوردن آب به یاد امام حسین(ع) است.


حجت الاسلام و المسلمین قرائتی در ادامه گفت: ما در مدارس و دانشگاه‌هایمان بیش از تحول به کودتا احتیاج داریم. پیامبر اکرم(ص) همیشه می‌گفت به خدا پناه می‌برم از علمی که نفعی ندارد. اگر درس‌هایتان مفید است بخوانید در غیر این صورت چیز دیگری بخوانید. مثلاً مهارت پدرتان را یاد بگیرید. مهارت مهم تر از مدرک است. در حال حاضر چند میلیون فارغ التحصیل بی مهارت داریم. کسانی که کتاب‌های درسی ما را نوشته اند ۳ دسته اند؛ بعضی شان خواب بوده اند و توجه نداشته اند که مطالبی که می‌نویسند آیا مورد نیاز جامعه ما هست یا خیر. بعضی دیگر خائن بوده اند و بعضی نیز خیرخواه و دلسوز بوده اند.


کسب حلال مهم تر از میزان درآمد است


وی افزود: مراجع می‌گویند تقلید در حوزه واجبات و محرمات است و در موضوعات نباید تقلید کنید. عمر شما در حوزه موضوعات است. خودتان باید ببینید به چه کاری می‌آیید و باید چه مسیری را در زندگی تان طی کنید. به خانم‌ها توصیه می‌کنم برای ازدواج این قدر به شاغل بودن یا نبودن داماد حساس نباشند. تا آخر عمرمان کار کنیم نهایت درآمدمان می‌شود به اندازه خرید یک خانه. ارزش شما به داشتن نیست. مهم آن است که تا چه حد از داشته‌های تان استفاده می‌کنید. کسب حلال مهم تر از میزان درآمد است. در روایات داریم که ارزش رزق حرام پایین می‌آید. از طرفی کسی که در ازدواج فقط به زیبایی فکر کند از یک طرف ازدواجش عقب می‌افتد و از طرفی بالاخره زیباتر وجود دارد و دست بالای دست بسیار است. در حدیث داریم که کسی که فقط به زیبایی فکر کند عاقبت با حسرت مواجه می‌شود. از لحاظ علمی و عقلی هم اگر نگاه کنیم آیا هر کس زیبا است زندگی اش موفق است؟


حتماً یک تفسیر از قرآن را انتخاب کنید و بخوانید


حجت الاسلام قرائتی در ادامه افزود: در قرآن بارها داریم که کل هستی در حال گفتن سبحان الله است. حتماً یک تفسیر از قرآن را انتخاب کنید و بخوانید. یادتان نرود تماشای ورزش هیچ سودی ندارد. بلکه ورزش کردن است که تأثیر دارد. شمایی که حجابتان بهترین است انس با قرآن و عمل تان به قرآن را نیر تقویت کنید. برای مثال ۴ ویژگی را قرآن برای روابط زناشویی عنوان می‌کند: طوری عمل کنید که همسرتان غصه نخورد، از شما راضی باشد، زندگی تان چشم تان را روشن شود و معاشرتتان در حد عرف باشد.


وی در ادامه گفت: ناکامی‌های دنیایی انسان را افسرده می‌کند ولی اگر روح انسان بزرگ باشد به راحتی با آن‌ها کنار می‌آید. در زمان جنگ مدرسه‌ها را بمباران می‌کردند. به خدمت امام خمینی(ره) رفتیم تا خبر بدهیم اما ایشان هنگام گفتن خبرهای ناراحت کننده اصلاً آرامش خود را از دست نمی داد و خود را نمی باخت. همان طور که زینب کبری(س) گفت جز زیبایی چیزی ندیدم. قرآن درباره جهاد می‌گوید اهدی الحسنیین. یعنی چه کشته شوید و چه بکشید از میان دو حسن و دو پیروزی یکی را برده اید.


پاداش معامله با خداوند


حجت الاسلام قرائتی در ادامه افزود: از خداوند شرح صدر و روح بزرگ بخواهیم. روح بزرگ همچون لاستیک تراکتور از هر شرایطی عبور می‌کند. از خدا بخواهیم روح ما را بزرگ کند. امام خمینی می‌گفت شهید رجایی عقل و عرضه اش بیش از سوادش است اما بنی صدر سوادش بیش از ظرفیتش است. از طرفی باید بدانیم که سختی‌ها بی پاداش نمی ماند. وقتی بدانیم عمل ما دیده می‌شود و برای پاداش محاسبه می‌شود انگیزه ما برای عمل بیشتر می‌شود. اگر بدانیم اگر با خداوند معامله کنیم به ما چند برابر می‌دهد شرایط خیلی فرق خواهد کرد.


قرائتی در ادامه با اشاره به ماجرای بیماری امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در کودکی گفت: پیامبر و اصحاب نذر کردند که برای شفای فرزندان ۳ روز روزه بگیرند. افطاری‌ها را به یتیم‌ها و فقرا دادند و خود با آب افطار کردند و گفتند لا نُرید مِنکم جزاءً و لا شکورا. از شما جزاء و تشکر نمی خواهیم. خداوند در سوره انسان می‌فرماید در قبال عمل بدون نیتِ مزد و تشکر ۱۵ پاداش به بندگان می‌دهد. برطرفی خطر قیامت، شادی و سرور، بهشت با هوای مناسب و شاخه‌هایی که به دهان می‌رسد، ظروف نقره، چشمه، زیبا رویان بهشتی و ... . خداوند می‌گوید چون گفتی جزاء نمی خواهم این ۱۵ مورد جزاء و پاداش تو خواهد بود.


۳ ویژگی دنیا


حجت الاسلام قرائتی در ادامه عنوان کرد: قرآن می‌گوید دنیا ۳ ویژگی دارد؛ متاع آن قلیل است، مانند ابر می‌پرد و مانند غنچه است یعنی برای هیچ کس گل نمی دهد. به عنوان مثال تصور کنید سر دنیا زیلو است و انتهای آن قالی است. انسان تمام عمرش را بدود تا زیراندازی نخی خود را به قالی پشمی تبدیل کند. یا خانه خشتی را به سیمانی تبدیل کند. چه ارزشی دارد؟ محدودیت‌ها و ملاک‌های دنیایی را کنار بگذاریم. در سلام نماز حق نداریم بگوییم سلام بر نژاد یا ملیت خاصی بلکه به عبادالله الصالحین سلام می‌گوییم. عزت به ملیت و نژاد و مدرک و ... نیست. خداوند به هر که بخواهد عزت می‌دهد. نگاه کنید خداوند به شهید حججی عزتی داد که به هیچ مرجع تقلیدی نداد. از نظر انسان‌های کوچک، اصول دین ۳ اصل استخدام رسمی، خانه و ماشین است. در قرآن می‌گوید فرد بی ظرفیت هنگام شر جیغ می‌کشد و هنگامی که به او خیر می‌رسد بخل می‌ورزد. این شاخصی است که می‌توانیم متوجه شویم که آیا ظرفیت و عزت داریم یا خیر. در یک جمله به شما عرض می‌کنم درس تان را بخوانید اما قانع نباشید. ارزش شما بیش از این مدرک تحصیلی است.


منبع: مهر


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب