دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 مهر 1396 - 10:20
در گفت‌وگو با آنا مطرح شد

راهکارهای پیش روی ایران برای مقابله با نقض برجام توسط آمریکا

نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس به بیان راهکارهای پیش روی ایران در مقابله با نقض برجام توسط آمریکا پرداخت.
کد خبر : 219687

حجت‌الاسلام سید‌ناصر موسوی‌لارگانی در گفت‌‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری آنا، با بیان اینکه ایالات متحده آمریکا از ابتدا چه در دولت اوباما و چه در دولت ترامپ، در مسیر نقض برجام قرار گرفته و به هیچ یک از مصوبات برجام که به امضای خودشان هم رسیده، عمل نکرده است، گفت: بعد از توافق هسته‌ای شاهد تحریم‌های 10 ساله و تایید سنا و کنگره بودیم و حتی در این مدت دست رئیس‌جمهور این کشور برای اعمال تحریم‌های بیشتر علیه ایران باز گذاشته شد.


وی افزود: در این مدت آمریکا به وعده‌های خود مبنی بر لغو تحریم‌های اقتصادی علیه ایران عمل نکرد و حتی بعد از توافق هسته‌ای، برخی شخصیت‌های ایرانی را با قرار دادن در فهرست سیاه خود، تحریم کردند.


نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه تاکنون شاهد هیچ گونه رویکرد مثبتی از آمریکا در ارتباط با عمل به توافق هسته‌ای نبوده‌ایم، ادامه داد: در این مدت با وجود این‌که ایران به همه تعهدات خود عمل کرد، آنها به هیچ یک از تعهدات خود را عملیاتی نکردند.


وی با بیان اینکه در مورد توافق هسته‌ای، اروپا همچون آمریکا عمل نکرده است، توضیح داد: با این اوصاف تاکنون شاهد بستن قرارداد توسط بانک‌های بزرگ اروپایی با ایران نبودیم، البته شاید چند بانک کوچک ال‌سی باز کرده و قراردادهایی را بستند اما در مورد بانک های بزرگ شاهد این موارد نیز نبودیم.


موسوی لارگانی با اشاره به رفت و آمدهای گروه‌های اقتصادی اروپایی به ایران، گفت: این گروه‌ها نیز معمولا به دنبال ایجاد بازار برای قطعات و تولیدات خود بوده و برای سرمایه‌گذاری و ورود تکنولوژی به ایران نیامدند. این در حالی است که ایران به تکنولوژی و سرمایه‌گذاری بیشتر از واردات کالا نیاز دارد. البته ایران در تولید کالای خود رو به پیشرفت بوده و در بسیاری از آنها نیز به خودکفایی رسیده اما همچنان مشغول واردات کالا هستیم.


نماینده مردم فلاورجان در مجلس، با بیان اینکه مجلس برای مقابله با اقدامات آمریکا در مورد توافق هسته‌ای، قانونی تصویب کرد که البته از دید من قانون قاطع و جامعی نبود، افزود: ایران در مقابل عدم پذیرش برجام از سوی آمریکا باید محدودیت زمانی اعلام و عنوان کند که اگر در این مدت طرف مقابل اقدامات خاصی را انجام ندهد غنی سازی 20 درصد از سر گرفته خواهد شد.


نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه شاید این رویکرد بازدارنده باشد، توضیح داد: در صورت نقض برجام و کارشکنی در مورد آن از سوی آمریکا، ضرورتی به پایبند بودن ایران به برجام وجود ندارد و باید از آن خارج شود. درست است که تا حدی می‌توان شکیبایی کرد اما در مورد کارشکنی‌ها نباید ساکت ماند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب