دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
گزارشی از اتمام‌حجت فرمانده سپاه با آمریکایی‌ها

خط مقدم اقتدار

«جمهوری اسلامی ایران در نظر دارد مسائل منطقه را در جایی غیر از میز مذاکره حل کند، نه حرفی برای مذاکره وجود دارد و نه طرفی برای آن.» این سرآغاز مهم‌ترین بخش سخنان سرلشکر عزیز جعفری در جلسه شورای راهبردی سپاه است.
کد خبر : 219576

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر آنا، «جمهوری اسلامی ایران در نظر دارد مسائل منطقه را در جایی غیر از میز مذاکره حل کند، نه حرفی برای مذاکره وجود دارد و نه طرفی برای آن.» این سرآغاز مهم‌ترین بخش سخنان سرلشکر عزیز جعفری در جلسه شورای راهبردی سپاه است. مدتی قبل و بعد از برجام همواره برخی از مسئولان و رسانه‌های خارجی به دنبال برجام منطقه‌ای بودند. کنشگران و تحلیلگران فضای بین‌الملل بر این باورند که برخی از کشورهای غربی و به‌تبع آن آمریکا از زمان اوباما و بعد از سرانجام برجام به دنبال استمرار برجام در حوزه‌های غیرهسته‌ای(منطقه‌ای، موشکی، حقوق بشر) بودند.


سرلشکرجعفری با بیان اینکه اگر آمریکایی‌ها هدف نهایی خود از طرح این گونه مسائل را مذاکره با ایران درباره منطقه قرار داده‌اند، مسیری کاملا اشتباه را انتخاب کرده‌اند، افزود: «آمریکایی‌ها بدانند، جمهوری اسلامی ایران از فرصت رفتار احمقانه دولت ترامپ با برجام برای ایجاد جهش در برنامه‌های موشکی، منطقه‌ای و دفاعی متعارف خود استفاده خواهد کرد.»


وی در واکنش به برخی ادعاهای آمریکایی‌ها مبنی‌بر قراردادن سپاه در لیست گروه‌های تروریستی با تشریح اقدامات خصمانه آمریکایی‌ها در ماه‌های اخیر علیه ملت ایران و تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی اجرای قانون کاتسا را معادل با خروج یک‌جانبه آمریکا از برجام می‌داند، گفت: «همان‌طور که در گذشته نیز اعلام کرده‌ایم، در صورتی که قانون تحریم‌های جدید آمریکا اجرا شود این کشور باید پایگاه‌های منطقه‌ای خود تا شعاع دو هزار کیلومتری برد موشک‌های ایران را منتقل کند.»
قانون کاتسا چیست؟


عمده تمرکز طرح تحریمی و ضدبرجامی هیات حاکمه آمریکا که به «کاتسا» معروف شده است، روی توان دفاعی و تسلیحاتی جمهوری اسلامی و ضربه زدن به نیروهای مسلح ما معطوف شده است؛ طبق این طرح اشخاص دخیل در برنامه موشکی بالستیک ایران و کسانی که با آنها دادوستد دارند، تحریم می‌شوند. قانون کاتسا قانون مقابله با دشمنان آمریکا از طریق تحریم است که براساس آن ایران، کره شمالی و روسیه هدف قرار گرفته شده است. قانون کاتسا چهارم مرداد 96 در مجلس نمایندگان آمریکا تصویب شد و 11 مرداد ماه توسط ترامپ امضا شد. براساس این قانون دولت آمریکا موظف است ظرف 90 روز این تحریم‌ها را علیه ایران اعمال کند.
قدرت ملی مهم‌ترین مولفه امنیت ملی


در دنیای مدرن، مهم‌ترین مولفه در حفاظت از «امنیت ملی» به‌عنوان اولویت اساسی هر کشور مفهومی به نام «قدرت ملی» است. قدرت ملی خود شامل چند عامل « ایدئولوژی، موقعیت جغرافیایی، مقبولیت عام در میان مردم، قدرت دفاعی و نفوذ منطقه‌ای.»هژمونی «لیبرال- سرمایه‌داری» یا به تعبیر رهبر معظم انقلاب «نظام سلطه» برای تضعیف تک‌تک این مولفه‌های قدرت ملی جمهوری اسلامی از دیرباز برنامه داشته و دارد. به‌عنوان مثال در زمینه جغرافیا و جمعیت، نظام سلطه از همان پیروزی انقلاب اسلامی با تحریک گسل‌های قومی و تجزیه‌طلبی به دنبال تبدیل نقاط قوت ایران به نقاط ضعف آن بوده و بیگانگان برای ضربه زدن به امنیت ملی ایران روی مرزهای گسترده و تحریک اختلافات قومی و مذهبی حساب ویژه‌ای باز کرده است که نمونه عینی آن را می‌توان به طرح تاسیس «اسرائیل جدید» در منطقه با عنوان همه‌پرسی اقلیم کردستان دانست طرحی که در آن آمریکا و رژیم صهیونیستی به دنبال نا امن کردن منطقه هستند.


می‌توان با جرات گفت که طبق سنوات گذشته نظام سلطه همواره به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم از گروه‌های تروریستی چون کومله، پژاک، جیش‌الظلم، جندالشیطان و امثال اینها برای گسترش ناامنی در جمهوری اسلامی ایران و منطقه حمایت می‌کند.
نفوذ منطقه‌ای مهم‌ترین مولفه قدرت منطقه‌ای


یکی از مهم‌ترین مولفه‌های تبدیل یک کشور به یک «قدرت منطقه‌ای» نفوذ منطقه‌ای آن است که در همین راستا برنامه‌های چندگانه‌ای جهت تضعیف نقش ایران در منطقه به صورت همزمان از چند سال قبل از سوی کشورهای سلطه‌گر در جریان بوده است. امروزه در حالی که رژیم صهیونیستی، ترکیه و آل سعود و حتی شیخ‌نشین‌های کوچکی چون امارات و قطر با تاریخچه تشکیل کشورشان به زیر100 سال، می‌توانند برای کسب نفوذ منطقه‌ای پول‌های کلان خرج کنند، در امور دیگر کشورها دخالت، لشکرکشی و تروریست و شبه‌نظامی تربیت کنند، همان کشورها نقش منطقه‌ای کشورمان را با موقعیت استراتژیک، توان فنی و نظامی و ایدئولوژیک نفی می‌کنند.


محور غربی، عربی و عبری که در چند سال اخیر در منطقه تشکیل شده است شاید گواه طرح‌های منزوی کردن جمهوری اسلامی ایران در منطقه باشد. غربی‌ها و به‌ویژه آمریکایی‌ها با طرح‌هایی از این دست با تلاش‌های سنگین لجستیک، پشتیبانی تسلیحاتی و مالی و حتی پیاده کردن مستقیم نیرو در معرکه سوریه به دنبال قطع کردن کریدور تهران- بغداد- دمشق-بیروت(شاهراه مقاومت) هستند تا محور مقاومت را در منطقه کم فروغ کنند.


در همین راستا بعد از روی کار آمدن ترامپ و مخالفت او با برجام کاخ سفید در بیانیه‌ای اخیرا اعلام کرد که رئیس‌جمهور آمریکا با امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه درباره راه‌های افزایش همکاری در زمینه بحران سوریه و عراق و مقابله با نفوذ ایران در منطقه گفت‌وگو کرده است.


در حالی روسای جمهوری آمریکا و فرانسه درباره ایران مذاکره تلفنی داشته‌اند که ایالات متحده و سه کشور اروپایی فرانسه، آلمان و بریتانیا در نامه‌ای به سازمان ملل متحد، پرتاب آزمایشی موشک ماهواره‌بر سیمرغ توسط ایران را مغایر با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت آن سازمان دانستند.


از سوی دیگر از جمله وزیر امور خارجه عربستان صحبت از جاه طلبی‌های امپریالیستی ایران زد و همراهی نیروهای ایران در درگیری‌های جاری در تکریت عراق را اشغال دانست.


برای همراهی با وزیر خارجه عربستان ژنرال دیوید پترایوس فرمانده سابق نیروهای ناتو می‌گوید که « جهان عرب از جاه طلبی‌های اهل تسنن در عراق ترسیده‌اند. اکنون همه از آنها می‌ترسند و به آن تهمت می‌زنند که با رفتارهایش به جهان عرب ضربه وارد کرده است. در حالی که ایران خطرناک‌تر از داعش برای عراق است!»


از سوی دیگر نشریه آمریکایی «فارین پالیسی» گزارش کرد که تلاش دولت آمریکا برای لغو برجام در واقع یک گام رو به عقب در مبارزه با تهران است و ترامپ باید راهکاری را برای مقابله با افزایش نفوذ ایران در منطقه به‌کار گیرد. این در حالی است که رئیس‌جمهور فرانسه در مصاحبه‌ای با شبکه خبری «سی‌ان‌ان» مدعی شد برنامه موشکی ایران تهدیدی برای کل منطقه است و خواستار باز کردن باب مذاکرات با ایران، پس از سال ۲۰۲۵ شد. شاید امروز به‌توان به صورت قاطع گفت که تحمیل «برجام منطقه‌ای» و ایجاد کارزار جنگ روانی دقیقا در همین جهت و طبق همین سناریو است.


در همین راستا رهبر معظم انقلاب سناریوی برجام منطقه‌ای را این‌گونه شرح دادند: «در قضیه هسته‌ای توافق شد و اسم این را گذاشتیم برجام؛ برجام دیگری در قضایای منطقه، برجام دیگری در قضایای قانون اساسی کشور؛ برجام دو، سه، چهار و الی غیرذلک باید به وجود بیاید تا ما بتوانیم راحت زندگی کنیم. این منطقی است که سعی می‌کنند این منطق را در بین نخبگان جامعه و از سوی نخبگان جامعه به افکارعمومی جامعه منتقل کنند. معنای این حرف چیست؟ معنای این حرف این است که جمهوری اسلامی از مسائل اساسی‌ای که به حکم اسلام و به حکم برجستگی‌های نظام جمهوری اسلامی پایبند به آنهاست، دفاع از مساله فلسطین صرف‌نظر کند، از حمایت از مقاومت در منطقه صرفِ‌نظر کند، از مظلومان منطقه -مثل ملّت فلسطین، مثل مردم غزّه، مثل مردم یمن، مثل مردم بحرین- پشتیبانی و حمایت سیاسی نکند، و نظام جمهوری اسلامی با تعدیل خواسته‌های خود، خود را به آنچه طرف مقابل یعنی آمریکا به دنبال تحقق آن است، نزدیک بکند. معنای این حرف این است.»


در پایان می‌توان سخنان روز گذشته سرلشکرجعفری را نوعی پاسخ محکم و قاطع نظام در برابر زیادخواهی‌های آمریکا و کشورهای غربی و عربی دانست به‌گونه‌ای که برخی از تحلیلگران بر این باورند که سخنان فرمانده سپاه حجت را برای آنان درخصوص مسائل منطقه تمام کرد و آمریکا و متحدانش باید فکر به رسمیت شناختن اسرائیل جدید در منطقه را با خود به گور ببرند.


منبع : فرهیختگان


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۰ نظر
حمدان مقدم
France
چهارشنبه ۱۹ تير ۱۳۹۸ - ۱۲:۳۷
۰
درود سردار
گوشتیران
قالیشویی ادیب