سقف اعطای وام در صندوق اعتباری هنر تعریف شدهاست/ رسانهها باید نشان دهنده فرصتها باشند
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری آنا، نشست خبری صندوق اعتباری هنرمندان صبح امروز 16 مهر ماه با حضورسیدحسین سیدزاده؛ مدیرعامل صندوق، جمعی از مدیران صندوق و تعداد از اهالی رسانه برگزار شد.
در ابتدای این نشست سید محسن سیدزاده مدیر عامل صندوق اعتباری هنر با اشاره به وظایف این صندوق عنوان کرد: وظیفه ظاهری و بیرونی این صندوق حمایت از هنرمندان به شکل مرسوم است که شامل خدمات بیمه، بیمه تکمیلی و خدمات درمانی و رفاهی میشود. اما روح فعالیت ما پیدا کردن کسانی است که از شریفترین هنرمندترینها محسوب میشوند اما در یک وضعیت رنج آور زندگی میکنند. همنشینی هنر واقعی و درماندگی این هنرمندان صحنه دلخراشی را به وجود آورده است.
*هنرمندان به دلیل شرافتشان درخواست کمک نمیکنند
وی در خصوص ماموریت این صندوق گفت: حساسترین ماموریت این صندوق پیدا کردن نقاط دور افتادهای است که هنرمندان در آنجا مهجور مانده و به سختی زندگی خود را میگذرانند. هنرمندان به دلیل شرافتی که دارند بیشتر از یک حدی درخواست کمک نمیکنند و خیلیها در پیچ و خم دریافت این کمکها گرفتار مسائل اداری میشوند اما این وظیفه ما است که به همه گرفتارها کمک کنیم. در این صندوق وظیفه حمایتی به هنرمندان اصیل که از نظر درمانی و معیشتی مشکل دارند، تمرکز پیدا کند.
سیدزاده افزود: استادان هنر که نیازمندی بیشتری دارند بهتر است از طریق رسانهها معرفی شوند که صندوق اعتباری هنر به حمایت از آنها برخیزد. البته آنهایی که آوازه هنری بیشتری دارند به علت شناخته شدهتر بودنشان زمانی که به مراکز درمانی مراجعه میکنند این مراکز روند درمان آنها را سریعتر و با شرایط بهتر مالی طی میکنند.
*نسبت به مشکلات هنرمندان بیتفاوت نباشیم
وی با طرح این سوال که یک هنرمند در یک شهر دورافتاده که به هر دلیلی دستش از درآمد تهی مانده چه باید بکند؟ توضیح داد: باید در این شرایط چراغی روشن شود تا این هنرمند به چشم ما بیاید و ما به او کمک کنیم که این چراغ را کسی مثل محسن شریفیان یک هنرمند موسیقی چندی پیش روشن کرد به این طریق که با دیدن گرفتاری یک هنرمند دیگر در یک شهر دیگر به جای بیتفاوتی آستینهایش را برای کمک به او بالا زد ما نیز از این موضوع باخبر شدیم و وظیفه خود دانستیم که نهایت کاری که از دستمان برمیآید را برای آن هنرمند انجام دهیم و میخواهیم همه را آگاه کنیم که به این سمت بیایند.
مدیر عامل صندوق اعتباری هنر گفت: شناختن نقاطی که در آن هنرمندی درگیر مشکل میشود به جز اینکه از درون سیستم خود هنرمندان و یا رسانهها به گوش ما برسد راه دیگری ندارد و همه هنرمندان باید در این راه خود را مسئول بدانند. پیوند خوردن به این شبکه از طریق هنرمندان دیگر و رسانهها توان کمکی ما را ده برابر میکند تا بتوانیم سریعتر از حال هنرمندان مشکلدار با خبر شویم.
*رسانهها باید ما را برای پیدا کردن هنرمندان مهجور مانده یاری کنند
وی افزود: روزانه شاهد هستیم که هنرمندانی تنها در حد یک دیده شدن ساده بسیاری از مسائلشان برطرف میشود. از همه هنرمندانی که با فضای رسانه در ارتباط هستند و در فضای مجازی فعالیت دارند درخواست میکنیم نسبت به این اتفاقات بیتفاوت نباشند و صفحات مجازی خود را تریبونی کنند که راجع به حال هنرمندان دیگر در آن صحبت شود.
سیدزاده با اشاره به اهمیت شدت گرفتن جریان کمک به هنرمندان عنوان کرد: اگر این جریان سریعتر ایجاد و به سرعت شدت بگیرد نحوه برخورد ما با مسائل تغییر میکند رسانهها باید نشان دهنده فرصتهایی باشند که ما بتوانیم به نیازمندان کمک کنیم. از طرف دیگر نباید نادیده گرفت که مشکلات ما به دست خودمان حل میشود نباید منتظر بمانیم که جایی مثل صندوق اعتباری هنر رفع مشکل یک هنرمند را به جریان بیندازد.
وی ادامه داد: فرصتهای هم دردی، دستگیری و مهربانی پیش پای همه ما ریخته است و همه میتوانیم به راحتی از آنها استفاده کنیم امروزه دیگر هنرمندان از دعوت شدن به یک مراسم لذت نمیبرند و مشتاق آن هم نیستند چرا که خودشان تریبونی به نام فضای مجازی دارند که آنها را از محتاج بودن به دیده شدن دور کرده است.
*سقف اعطای وام در صندوق اعتباری هنر تعریف شده است
سید محسن سیدزاده در پاسخ به سوال خبرنگار آنا مبنیبر اینکه آیا اعطای وام به هنرمندان در این صندوق سقف تعریف شدهای دارد و اگر دارد سقف آن چقدر است، گفت: بله، اعطای وام سقف مشخص دارد و به هنرمندانی که از نهادهای دیگر مانند خانه سینما، خانه تئاتر، خانه موسیقی، وزارت ارشاد و ... به این صندوق معرفی میشوند و عضو آن میشوند بسته به نوع مشکلی که دارند به آنها وام داده میشود گاهی از طریق خود صندوق وام اعطا میشود و گاهی هم آنها را به بانکهای دیگر معرفی میکنیم در هر حال محدودیتهای بودجهای در این صندوق وجود دارد که البته ناگفته نماند بعضی از کمکها بلاعوض بوده است.
وی ادامه داد: طبیعی است مجموعه کمکهایی که در این صندوق صورت میگیرد به نسبت جامعه بزرگ هنرمندان بالا نیست و ما هم تنها نهاد کمک کننده نیستیم اما به هر حال وامهای ما محدود و شرایط مختلف دارد. گاهی سه میلیون، گاهی 5 میلیون و گاهی هم 20 میلیون تومان وام در این صندوق داده شده است.
سیدزاده افزود: ضمن اینکه اعطای وام در این صندوق مانند اعطای هر وام دیگری شرایط ضامن را دارد که البته اگر به نهادهای دیگر معرفی کنیم شرایط مطالبات ضامن به عهده همان نهاد میشود.
*ما از بیاهمیتی، درماندگی و در نهایت فراموشی زجر میکشیم
در ادامه این نشست محسن شریفیان سرپرست گروه «لیان» که یکی از عاملان بهبود موسی کمالی هنرمند هرمزگانی بود، گفت: چیزی که همیشه فکر مرا مشغول میکند این است که ما از بیاهمیتی، درماندگی و در نهایت فراموشی زجر میکشیم این موضوع نشان از اسفبار بودن وضعیت هنر در طول تاریخ دارد که در نهایت شاهد تاسیس صندوقی با عنوان صندوق اعتباری هنر میشویم اما ای کاش یک صندوقی برای پیشگیری از درماندگی هنرمندان داشتیم و در آن راههایی را پیشبینی میکردیم که از اتفاقها جلوگیری کند نه اینکه وقتی هنرمند درمانده و بیمار شد به فکر کمک به او بیفتیم.
وی ادامه داد: مشکلاتی بر سر راه هنرمندان قرار دارد مانند اینکه موسیقیدانی نتواند کار خود را اجرا کند اما همه در مواجهه با مشکلات ادعای حمایت کردن داریم و زمان عمل که میرسد خبری از ما نمیشود. اینکه اجازه منتشر شدن آثار هنرمند به او داده نمیشود به معنای اوج درماندگی است.
*پلاکی که 25 میلیون تومان فروخته شد
شریفیان در ادامه به مشکل بیماری موسی کمالی اشاره کرد و افزود: در سی و دومین فستیوال موسیقی اسپانیا به من نشانی تعلق گرفت که ارزش مالی چندانی نداشت اما من به این فکر افتادم که بهتر است برای این پلاک یک قیمت 25 میلیون تومانی تعیین کنم و با اطلاعرسانی در رسانه و شبکههای مجازی خود آن را بفروشم و با پول آن به یک هنرمند نیازمند کمک کنم.
وی ادامه داد: در نهایت یاد پستی که رضا صادقی چندی پیش در مورد موسی کمالی و بیماری او گذاشته بود افتادم به رضا زنگ زدم و حال موسی کمالی را از او جویا شدم و تصمیم گرفتم که به کمک رضا صادقی و اطلاعرسانی بیشتر او این نشان را بفروشم که از جاهای مختلفی مانند کشور فرانسه کمک شد و در نهایت صندوق اعتباری هنر با متوجه شدن این موضوع از طریق همین اطلاعرسانیهای مجازی صفر تا صد این ماجرا را در دست گرفت و آقای سیدزاده این نشان را خریداری کرد و من نیز پول این نشان را برای درمان بیماری موسی کمالی به او دادم.
انتهای پیام/