دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس:

سیاست‌های اشتغالزایی دولت ناموفق است/ بعضی روز‌ها شاهد ۲ تجمع در مقابل مجلس هستیم

عضو کمیسیون اجتماعی گفت: سیاست های اشتغالزایی و کارافرینی دولت را در چند سال گذشته موفق نمی بینم، اگر این سیاست ها موفق بود باید کاهش آمار بیکاری و نه افزایش آن را در جامعه مشاهده می کردیم
کد خبر : 218565

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، سلمان خدادادی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به استمرار روند بیکاری در کشور و تاثیرات آن بر امنیت و اقتصاد جامعه اظهار داشت: معضل بیکاری از جمله مواردی که می تواند امنیت هر کشور را تهدید کند؛ درواقع افراد بیکار تهدیدکنندگان اصلی و اساسی امنیت اجتماعی، ملی، روانی و خانوادگی جوامع است.


وی افزود: در چند سال گذشته شاهد بودیم که بحران های اقتصادی و مالی کشورهای اروپایی چگونه زندگی این جوامع را مختل کرده بود و مشکلات اقتصادی، بیکاری، تعدیل نیروها در بخش های دولتی و خصوصی باعث به وجود آمدن جنبش‌های اجتماعی شد.


خدادای تصریح کرد: هرچند در صورت عدم توجه به معضل بیکاری و حل مشکل اشتغال جوانان کشور ما نیز از این قاعده مستثنی نخواهد بود؛ هر کشوری که نتواند مشکلات بیکاری جامعه خود را حل کند یقینا با بحران های مختلفی همچون بحران های روحی و روانی، امنیتی، خانوادگی و آسیب های اجتماعی همچون طلاق و اعتیاد مواجه خواهد شد.


عضو کمیسیون اجتماعی با بیان اینکه در چند سال اخیر آمار بیکاری، تعدیل نیروها و مشکلات پیش آمده برای کارگران روندی رو به افزایش داشته است یادآور شد: این روند به نحوی است که هر روز شاهد تعدیل نیرو و عدم پرداخت کارمزد کارگران و عقب افتادن پاداش و حق و حقوق آنها هستیم و همین موضوعات منجر به اعتراضات گسترده آنها شده است.


وی با ذکر مثالی درباره سیر رو به افزایش آمار بیکاری و گسترش دامنه اعتراضات قشر بیکار جامعه، خاطر نشان کرد: بنده از زمان مجلس پنجم تاکنون که حدود 25 سال محسوب می شود، به عنوان نماینده در خانه ملت حضور دارم، در زمان حضورم در مجلس پنجم به خاطر ندارم که در مجموع 4 اعتراض درباره مشکلات بیکاری انجام شده باشد این در حالی است که این آمار در فواصل زمانی مختلف از مجلس پنجم به بعد رو به افزایش بوده است به نحوی که ممکن است در روز شاهد دست کم دو تجمع باشیم از سوی دیگر در سنوات گذشته شاهد اعتراضات تشکل های صنفی نیز بوده ایم.


خدادادی اعتراضات و تجمعات ناشی از بیکاری را به علت عدم رونق کسب و کار وفعال نبودن حوزه سرمایه گذاری داخلی و خارجی و هم چنین عدم حمایت از تولید داخلی برشمرد و افزود: به همین دلیل است که رهبر معظم انقلاب در چند سال اخیر تمامی سال ها را به نام اقتصاد مقاومتی نام گذاری کرده اند حین این موضوع آنقدر ضرورت پیدا کرده که برای شعار امسال عنوان تولید و اشتغال را به کار برده اند چرا که عدم توجه به آنها می تواند برای جامعه خطرآفرین باشد.


عضو کمیسیون اجتماعی ادامه داد: برای حل مشکلات اقتصادی چاره ای جز تقویت تولید ملی، جذب سرمایه گذاری خارجی و حمایت از سرمایه گذاری داخلی که در نهایت منجر به رونق فضای کسب و کار کشور می شود، نداریم. امروز نه تنها جذب سرمایه گذار خارجی کاهش یافته است بلکه حمایت از سرمایه گذاری های داخلی دیده نمی شود.


خدادادی اضافه کرد: در حالی که بانک ها در همه جای دنیا به کمک اشتغال و رونق فضای کسب و کار و همچنین حمایت از تولیدات داخلی کمک می کنند اما متاسفانه بانک های داخلی امروز تنها به فکر منافع خود، درآمدها و سودهای حاصل از آن هستند.


وی با بیان اینکه باید قوانین کسب و کار در جهت حمایت از تولید داخلی باشد تصریح کرد: باید از سرمایه گذاران داخلی حمایت کنیم چرا که این حمایت می تواند جذب سرمایه گذار خارجی را به دنبال داشته باشد.


خدادادی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به نرخ بیکاری سال 95 تا سال 96 تاکید کرد: در آمار ارایه شده از سوی دولت در سال 95 آمار بیکاری در کشور 11.2 درصد بوده است که این نرخ از سال 95 تا 96 به 12.4 درصد افزایش یافته است؛ در واقع از سال گذشته تاکنون براساس آمار دولت یک میلیون و 300 هزار نفر به جمعیت بیکاران کشور اضافه شده است البته بنده آمار ارائه شده توسط دولت را قبول ندارم و معتقدم آمار بیکاری بالاتر از این است.


عضو کمیسیون اجتماعی با بیان اینکه سیاست های اشتغالزایی و کارافرینی دولت را در چند سال گذشته موفق نمی بینم خاطرنشان کرد: اگر این سیاست ها موفق بود باید کاهش آمار بیکاری و نه افزایش آن را در جامعه مشاهده می کردیم، اگر سیاست های اشتغالزایی دولت موفقیت آمیز ببود باید در جهت پیشرفت و توسعه کشور نمود پیدا می کرد.


منبع: خبرگزاری دانشجو


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب