دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس اتحادیه آهن‌سازان

تورم و جهش قیمت آهن مهار شد

رئیس اتحادیه آهن‌سازان گفت: طی یک‌ماه و نیم گذشته، تورم در این بازار چنان خودنمایی می‌کرد که حتی باعث نایاب شدن انواع آهن شده‌بود اما در بازه زمانی 20روز گذشته ثبات به این بازار بازگشت .
کد خبر : 218165

حبیب‌الله بشارتی، رئیس اتحادیه آهن‌سازان در گفت‌وگو با خبرنگار آنا با ارزیابی وضعیت بازار آهن گفت: با توجه به افزایش میزان تقاضا در بازار داخلی و همچنین رشد صادرات کشور در این حوزه، میزان تولید کارخانه‌های فولادسازی با رشد نرخ تولید مواجه بودند.


وی ادامه داد: انواع آهن یعنی تیرآهن، میله‌گرد، ورقه‌های آهن و محصولات فرآوری آن «محصولات گالوانیزه» به‌عنوان یکی از نیازهای مادر در بخش‌های صنعتی و تولیدی کشور شناخته می‌شوند که باوجود تولیدات همگام با استانداردهای جهانی توسط تولیدکنندگان ایرانی، این کارخانه‌های صنعتی نیاز چندانی به تأمین مواد اولیه خود از طریق واردات را نداشتند.


این فعال بازار آهن در خصوص وجود رکود در حوزه‌هایی نظیر ساختمان و خودرو و تأثیرپذیری حوزه آهن از این موارد، تأکید کرد: رکود این بازارها، تأثیرگذاری منفی را به بازار آهن تحمیل کرد اما در چند ماه گذشته وضعیت خریدوفروش بازار مسکن و به‌خصوص خودرو شاهد تکانه‌های مثبتی بود که منفعت آن به این صنعت نیز رسید.


بشارتی با اشاره به اینکه صادرات ایران هم‌زمان با رکود داخلی تعطیل نشد، افزود: اهمیت و اولویت رقابت‌پذیری برای فولادسازان ایران در سطح جهانی، باعث شد تا هیچ‌گاه سطح کیفی و استاندارد محصولات فولادی حتی در زمان رکود داخلی با افت مواجه نشود و به همین خاطر بود که بخش‌های بازرگانی کارخانه‌های فولاد توانستند در این برهه از زمان، صادرات را به‌خوبی در برنامه‌های کارخانه‌ها بگنجاند.


رئیس اتحادیه آهن‌سازان همچنین به تورم موجود در این بازار اشاره کرد و گفت: طبیعتاً در تمامی بازارهای کلان مصرفی هنگامی‌که یک کالا با افزایش تقاضا و خریدوفروش روبه‌رو می‌شود، پدیده تورم را هم باید تحمل کند که بازار آهن نیز مستثنا از این قضیه نبود؛ طی یک‌ماه و نیم گذشته، تورم در این بازار چنان خودنمایی می‌کرد که حتی باعث نایاب شدن انواع آهن شده بود اما در بازه زمانی 20روز گذشته ثبات به این بازار بازگشت و دیگر شاهد افزایش قیمت و تورم روزانه نیستیم.


وی در پایان خاطرنشان کرد: بازار آهن بار دیگر در ریل پیشرفت و توسعه قرارگرفته و امروز شاهد انتقال سرمایه‌ فعالان این حوزه از بانک به کارخانه و کارگاه‌های تولیدی هستیم اما از سوی دیگر تمایل بازار تاکنون به سمت عرضه در بورس حرکت نکرده و کماکان عرضه و تقاضا بیشتر به سمت بده بستان از سوی بخش خصوصی این حوزه است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب