دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
حاجی بابایی خبر داد:

بررسی موضوعات اساسی کشور در فراکسیون نمایندگان ولایی

بیست و دو محور از موضوعات اساسی، اقتصادی و فرهنگی کشور در دستور کار فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی قرار گرفت.
کد خبر : 217966

به گزارش خبرگزاری آنا، رئیس فراکسیون نمایندگان ولایی از تشکیل جلسه فراکسیون امروز سه شنبه ۱۱ مهر خبر داد. وی در اینباره گفت: در این جلسه که با حضور رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور دکتر نوبخت تشکیل شد محورهای ذیل مورد بحث و بررسی قرار گرفت:
۱- برنامه ششم توسعه و اجرای آن
۲- اعتبارات فرهنگی (مسائل فرهنگی می گویند بودجه استانها صفر است)
۳- تاخیر در تخصیص ها به گونه ای که یک سال عقب افتاده ایم
۴- ضرورت توجه ویژه به رزمندگان معزز
۵- برنامه دقیقی در مورد ۱/۵ دلار داده نشده است.
۶- مشکل کاسپین و....و موسسات اعتباری ومشکلات مردم
۷-موضوع ایثارگران
۸- مناطق محروم
۹- اشتغال
۱۰- یارانه ها(استانی ) می شود.
۱۱- خرید تضمینی گندم کشاورزان
۱۲-آخرین وضعیت اقتصادی فروش نفت
۱۳-همسان سازی حقوق بازنشستگان
۱۴-تخصیص اعتبارات استانی
۱۵-زیر ساخت های اقتصادی کشور
۱۶- صندوق بازنشستگی
۱۷- بحث بانکها ومشکل آنها در تحرک اقتصادی
۱۸-تنخواه گردان عمرانی تاکنون در استاتها پرداخت نشده است.
۱۹-عدم تحرک در پروژه های عمرانی استانها
۲۰-درابطه با ۱۳۵۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی(چرا اقتصاد مقاومتی نمی شود)
۲۱- وام کشاورزان
۲۲-ضرورت بازنگری در حقوق کار مندان بر اساس تورم


حاجی بابایی افزود در این جلسه نمایندگان به طرح دیدگاههای خود در محورهای یاد شده پرداختند و نوبخت تشریح ضرورت اجرای برنامه ششم توسعه کشور مواردی را مطرح کرد.


در این جلسه نوبخت با توجه به محورهای فوق گفت: سازمان برنامه خود را موظف به اجرای قانون برنامه ششم می‌داند، زیرا از طریق اجرای قانون برنامه می‌توانیم خواسته‌های مردم را محقق کنیم.


رئیس سازمان برنامه و بودجه به نمایندگان وعده داد ظرف 6 ماه آینده گزارشی از پیشرفت برنامه ششم به مجلس ارائه خواهد داد.


نوبخت اظهار داشت: برنامه ششم برای اجرا باید در ظرف بودجه‌های سالانه قرار گیرد؛ بودجه سال 97 را دقیقاً باید در راستای تحقق اهداف برنامه ششم تدوین کرد.


وی از نمایندگان خواست تا برای تحقق بودجه سال 97 جهت ایجاد 955 هزار شغل و نرخ رشد سالانه به دولت کمک کنند، زیرا برای تحقق این اهداف، دولت نیازمند سرمایه‌گذاری 770 هزار میلیارد تومانی است.


رئیس سازمان برنامه و بودجه در بخش دیگری از اظهارات خود در خصوص طرح‌های عمرانی گفت: طبق برنامه ششم و بودجه سال 96، حدود 100 هزار میلیارد تومان از بودجه‌های عمرانی باید از طریق دولت تأمین شود؛ این در حالی است که بخش قابل توجهی از اعتبارات بودجه را بخش جاری و هزینه‌ای می‌بلعد.


نوبخت تصریح کرد: در راستای صرفه‌جویی در هزینه‌های جاری در بودجه 97 مقرر شده است دستگاه‌ها 5 درصد از رشد 10 درصدی حقوق کارمندان را از محل صرفه‌جویی‌های سالانه خود تأمین کند.


رئیس سازمان برنامه و بودجه با انتقاد از عملکرد دستگاه‌های اجرایی در استفاده از بودجه‌های جاری گفت: بخش بزرگی از بودجه ثابت در اختیار دستگاه‌هاست و دستگاه‌ها خود را موظف به بودجه‌ریزی عملیاتی نمی‌دانند؛ با ادامه این روال، تحولی در اداره کشور ایجاد نخواهد شد، چون بخش بزرگی از اعتبارات بودجه‌ای قابلیت اصلاح ندارد.


وی اظهار داشت: تأمین 34 هزار و 500 میلیارد تومان از بودجه عمرانی از طریق انتشار اوراق و اسناد خزانه پیش‌بینی شده است ولی می‌توان به کارگری که مدرسه را رنگ می‌زند، اوراق خزانه داد؟


نوبخت با تأکید بر اینکه باید در هزینه‌های جاری تجدید نظر کرد، گفت: دولت در لایحه بودجه سال 97 تجدیدنظر اساسی در هزینه‌های جاری انجام خواهد داد؛ ما دیگر نمی‌توانیم به سبک اسناد و اوراق عمل کنیم، چون باید اصل و سود آنها را بپردازیم و ماهانه بودجه‌ای را به این بخش اختصاص دهیم.


رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه رشد اشتغال از طریق کاهش هزینه‌های دستگاه‌ها از برنامه‌های دولت در سال 97 است، تصریح کرد: در صورت ارائه لایحه بودجه سال 97، دستگاه‌های اجرایی رودرروی سازمان برنامه خواهند ایستاد و پشت کمیسیون‌ها خود را مخفی می‌کنند.


وی ازنمایندگان خواست به دولت و سازمان برنامه و بودجه برای تحقق این هدف کمک کنند و گفت: دستگاه‌های اجرایی نباید از طریق نمایندگان به دولت فشار بیاورند.


نوبخت در بخش دیگری از اظهارات خود در خصوص اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها گفت: امسال حدود 4000 میلیارد تومان به مصارف یارانه‌ها برای پرداخت کمیته امداد و بهزیستی اضافه شد.


رئیس سازمان برنامه و بودجه ادامه داد: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برنامه‌هایی برای قطع یارانه افراد پردرآمد داشت، اما کسانی که یارانه‌شان قطع شده، عمدتاً بازنشستگان هستند که پیش ما می‌آیند و مجدداً یارانه خود را وصل می‌کنند.


وی افزود: ما بودجه مربوط به یارانه‌ها را در اختیار هر استان قرار دادیم تا هر مقدار می‌توانند صرفه‌جویی کنند و به بودجه‌های عمرانی خود اختصاص دهند.


نوبخت با اشاره به اختصاص 19 هزار و 100 میلیارد تومان از اعتبارات عمرانی‌ گفت: بخشی از این تخصیص‌ها به صورت نقدی و بخشی به صورت اوراق بوده است و تا قبل از پایان مهرماه حدود 36 تا 37 هزار میلیارد تومان دیگر از بودجه‌های عمرانی نیز توزیع خواهد شد.


رئیس سازمان برنامه و بودجه همچنین از ورود 920 هزار نفر شاغل جدید به بازار کار خبر داد و گفت: از این میان برای 703 هزار نفر شغل ایجاد کردیم و برای 217 هزار نفر نیز نتوانستیم شغل ایجاد کنیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب