پیشدستی صربها در جذب گردشگر از ایران
به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، اردیبهشت ماه امسال بود که رئیس سابق سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری ایران در دیدار «ولادان ووکوساولیویچ» وزیر فرهنگ و رسانه صربستان در تهران گفتگو کرد و از رویکرد تازه ایران برای ایجاد روابط دوجانبه و چندجانبه با دیگر کشورها با محوریت تعاملات فرهنگی و گردشگری خبر داد.
پیش از این هم رفت و آمدها از صربستان برای ملاقات با روسا و مسئولان مختلف ایران از جمله در حوزههای اقتصادی زیاد بود و ایران نیز تصمیم گرفته بود که در حوزه روابط با صربستان فعال تر عمل کند. بر همین اساس، زمینههای توسعه روابط در حوزههای مختلف مورد تاکید دو کشور قرار گرفت. پیش از این، برقراری پرواز مستقیم، ارائه تسهیلات صدور و یا لغو روادید و همکاری های بانکی میان ایران و صربستان در دستورکار دو کشور قرار گرفته بود.
اسفندماه سال گذشته و در سفر علاءالدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی به صربستان نیز دولت این کشور اعلام کرد که اراده جدی برای توسعه تجارت بین دو کشور دارد و خواستار امضای موافقتنامه تجارت آزاد بین صربستان و ایران شد.
همان موقع اولین تور گردشگری ایران شامل حدود ۲۰۰ گردشگر هنگام ورود به صربستان در مراسم ویژهای مورد استقبال معاون نخست وزیر و وزیر گردشگری، تجارت و ارتباطات صربستان و همچنین سفیر ایران قرار گرفتند.
راسیم لیاییچ معاون نخست وزیر و وزیر گردشگری، تجارت و ارتباطات صربستان در این مراسم که مجید فهیمپور سفیر کشورمان در بلگراد هم درآن حضور داشت با اشاره به اینکه سفر این گروه از گردشگران ایرانی به صربستان اولین گام در گسترش همکاری های گردشگری دو کشور پس از امضای توافق نامه در این زمینه در سال گذشته است ابراز امیدواری کرد که مهمانان ایرانی علاقمند به صربستان در آینده بیشتر شوند.
معاون نخست وزیر صربستان در این مراسم که در سازمان گردشگری صربستان برگزار شد آن روز را برای صنعت گردشگری صربستان و همچنین در روابط صربستان و ایران روز بزرگی خواند و گفت: بر این باورم که پس از دیدار از مناظر مختلف و اقامت در کشورمان تصویر و دیگاه خوبی را از صربستان خواهید داشت.
استقبال از ایرانیها در بدو ورود به صربستان
«ماریا لابوویچ» رئیس سازمان گردشگری صربستان نیز ضمن خوش آمدگویی به گردشگران ایرانی با اشاره به اینکه حدود ۲۰۰ گردشگر ایرانی ۴ روز در صربستان اقامت میکنند، گفت که مهمانان ایرانی این فرصت را خواهند داشت که از اماکن دیدنی پایتخت و همچنین شهر نووی ساد، فروشکا گورا، سرمسکا کارلوویتسا بازدید کنند.
راسیم لیاییچ معاون نخست وزیر صربستان همچنین امضای توافقنامه همکاری های گردشگری بین صربستان و ایران در دسامبر گذشته در تهران را اولین گام و ورود اولین گروه گردشگران ایرانی به صربستان را دومین گام مهم در گسترش همکاری هایی دو کشور دانست.
به دنبال افزایش همکاریهای گردشگری بین تهران و بلگراد شهریورماه امسال دفتر مطبوعاتی دولت صربستان اعلام کرد: شهروندان ایران و هند نیازی به دریافت ویزا برای سفر به صربستان ندارند. کشور صربستان با توجه به منافع گردشگری و جلب شهروندان این کشورها برای سفر توریستی، روادید را لغو کرد. تصمیم مربوطه در جریان نشست روز۲۲ ماه اوت سال ۲۰۱۷ دولت جمهوری صربستان اتخاذ شد. مطابق با این تصمیم ورود گردشگران این کشورها و سرمایه گذاران بالقوه، جو کاری مطلوبی ایجاد خواهد کرد و باعث رشد مناسبات با این دوکشور و صعود آن به سطح بالاتری خواهد شد.
جلوگیری از ورود بیضابطه ایرانیها
از زمانی که کشور صربستان اعلام کرد که ویزای گردشگری این کشور برای اتباع هندی و ایرانی لغو شده است، بسیاری از ایرانیها چمدانهای خود را بستند و راهی شدند اما برخی از آنها به تاریخ لغو ویزا دقت نکرده بودند چرا که این لغو ویزا از یازدهم شهریورماه اجرایی میشد برخی دیگر هم به واسطه مشکلاتی که در پاسپورت داشتند اجازه ورود نگرفتند. به همین دلیل نتوانستند به صربستان وارد شوند و به ترکیه دیپورت شدند.
یعقوب قاسمی مجری تورهای گردشگری صربستان و از فعالان حوزه تورهای ورودی بیان کرد: علت برگشت این گردشگران نداشتن واچر هتل و یا مشکل در پاسپورت و در اختیار نداشتن پول کافی بوده است. اگرچه صربستان ویزای خود را برای ایرانیها لغو کرد اما اعلام کرد که باید هر کسی که وارد کشور میشود از قبل برنامهاش مشخص باشد یعنی بداند کدام هتل قرار است برود و از قبل هزینه آن را نیز پرداخت کرده باشد و یا بابت هر روز که در آنجا اقامت دارد، حداقل ۱۰۰ یورو با خود همراه داشته باشد. اصلا این طور نیست که وقتی ویزا لغو شد هر کسی بتواند چمدان بسته و وارد کشور دیگری شود.
از ماه آینده قرار است پرواز مستقیمی بین بلگراد و تهران برقرار شود در این صورت رفت و آمدها به این کشور زیاد خواهد شد. البته در فصل تابستان نیز پرواز مستقیمی وجود داشت که مهلت آن تمام شد و مسافران آن نیز با ویزا به صربستان رفتند.
مسافرانی که می خواستند از ایران به صربستان با تور گردشگری بروند باید بابت ویزا تنها ۷ دلار میپرداختند این هزینه اگرچه زیاد نبود اما همین هزینه نیز از مبلغ تورهای گردشگری حذف شد. اما افرادی که انفرادی به این کشور می رفتند ۹۸ دلار باید می پرداختند.
تلاش برای معرفی ایران به صربها
با لغو ویزای صربستان و ایجاد پرواز مستقیم برای این کشور، میزان حجم ورود گردشگران ایرانی به کشور صربها افزایش مییابد چرا که این کشور در همسایگی کشورهایی از جمله بلغارستان و کرواسی و بوسنی و هرزگوین قرار دارد و در واقع کشوری نزدیک به اروپاست. اجرای چنین سیاست هایی با کشورهای دیگر موجب شده تا صنعت گردشگری آنها رونق بگیرد مانند گرجستان که به تازگی یکی از مقاصد مهم گردشگران ایرانی شده بود و سالانه ارز زیادی از ایران روانه این کشور برای دیدن دو شهر تفلیس و باتومی میشود.
اما از آن سو قرار است چقدر گردشگر به ایران آمده و صنعت گردشگری ما را رونق دهند؟ آیا برنامهای برای ورود صربها به ایران وجود دارد؟ در این باره هم یعقوب قاسمی گفت که آمار ورود گردشگران صرب به ایران زیاد نیست. تنها ۶ گروه سالانه به ایران میآمد. اما قرار است تورهای گردشگری از صربستان به ایران برگزار شود چون پرواز مستقیم هر هفته برقرار خواهد شد. حتی در نظر گرفته شده تا تعدادی از مدیران رسانهها و اژانسهای مسافرتی صرب به ایران آمده و از جاذبههای گردشگری ایران برای شناسایی دیدن کنند.
گردشگران صرب مانند گردشگران کشورهای دیگر بیشتر از مسیر سنتی و گردشگری ایران بازدید میکنند یعنی شهرهای تهران، اصفهان، یزد و کاشان. فعالان گردشگری ایران، میخواهند کرمان و برخی از شهرهای شمالی را نیز به پکیج آنها اضافه کند. هر چند که بیشتر گردشگران ترجیح می دهند که همان راه کلاسیک را طی کنند.
اکنون عزم صربستان بر گسترش راوبط بهتر با ایران است به همین دلیل آنها از سال گذشته مطالعات خود را درباره گردشگران ایرانی، ذائقه آنها و علاقهمندیهای آنها شروع کردهاند تا هر چه بیشتر از بازار گردشگران ایران بهره ببرند. اقدامی که میبایست ایران نیز انجام دهد.
قاسمی در این باره از برگزاری شب ایرانی در صربستان خبر داد و گفت: یک ماه دیگر این همایش برگزار خواهد شد تا آنها با جاذبههای ایران بیشتر آشنا شوند. همچنین می خواهیم تعدادی از فعالان گردشگری صربستان را به ایران آورده و ظرفیت ها را به آنها معرفی کنیم.
منبع: مهر
انتهای پیام/