بانکها نقره داغ میشوند/ اصلاح ماده 141 قانون تجارت در بودجه 97
به گزارش خبرنگار اقتصادی آنا، مسعود کرباسیان، وزیر اقتصاد در اولین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در دولت دوازدهم در جمع خبرنگاران با بیان این مطلب ادامه داد: با اینکار بانکها یکبار نقره داغ میشوند تا برای بار دیگر متوجه شوند که بخشنامه لازم الاجراست.
به گفته وزیر اقتصاد شورای گفتگو یکی از مهمترین جلسات و شوراهایی است که در کشور وجود دارد که در آن از هر سه قوه در کنار بخش خصوصی حاضر می شوند.
وی ادامه داد:در جلسات شورای گفتگو نماینده قوه قضاییه، روسای کمیسیون های اقتصادی مجلس و همچنین وزرای اقتصادی حاضر هستند.
کرباسیان با بیان اینکه مصوبات شورا باید طی یک ماه در هیات دولت مطرح شود، افزود: در اولین جلسه شورای گفتگو در دولت جدید مباحث خوبی مطرح شد و امیدواریم این تعامل خوب ادامه داشته باشد.
وی تاکید کرد: در این جلسه دو تصمیم در خصوص ماده 141 قانون تجارت و ماده 46 قانون رفع موانع تولید گرفته شد.
وزیر اقتصاد گفت: بر اساس ماده 46 قانون رفع موانع تولید،نرخ تسعیر ارز برای صادرکنندگان تا قبل از سال 91 با همفکری دولت و اتاق بازرگانی حل و فصل خواهد شد.
کرباسیان ادامه داد: قرار شد در دولت تصمیماتی گرفته شود و با هماهنگی بین وزارت اقتصاد، بانک مرکزی، وزارت صنعت و سازمان برنامه بودجه مشکل واحدهایی که خدمات فنی و مهندسی داشته اند حل شود.
وی افزود: با این حال، اگر مواردی باقی ماند که اصلاح آیین نامه نتوانست آن را حل کند، اصلاحیه به مجلس خواهد رفت اما امیدواریم عمده مشکلات را از همین طریق حل کنیم.
کرباسیان دومین دستور جلسه امروز شورای گفتگو را بحث تجدید ارزیابی واحدها عنوان کرد و گفت: واحدهایی که مشمول ماده 141 قانون تجارت می شوند بیش از 50 درصد سرمایه خود را از دست می دهند بنبراین دچار بحران شده وممکن است به ورشکستکی این واحدها بیانجامد.
وی تاکید کرد: برای حمایت از این واحدها، اصلاح ماده 141 قانون تجارت از طریق شورای گفتگو به دولت ارائه شده و در لایحه بودجه سال 97 پیش بینی میشود و با حسن تفاهم دنبال خواهد شد.
وزیر اقتصاد ادامه داد: در ابلاغیه ریاست جمهوری به عنوان اولویت برای وزارت خانه ها تولید و اشتغال مورد توجه جدی قرار دارد.
وی یکی از این محورها را بحث اصلاح نظام بانکی عنوان کرد و گفت: لایحه آن به مجلس ارائه شده و کمیسیون اقتصادی مجلس با سرعت پیگیری میکند.
کرباسیان افزود: دومین کار صورت گرفته در این مدت بحث کاهش سود سپرده هاست که فضای مناسبی برای کاهش سود تسهیلات را فراهم کرده است.
وی موضوع دیگر را فعال کردن بازار سهام و بورس دانست و ادامه داد: اجازه دادیم اوراق در بازار ثانویه تبدیل شود تا پیمانکاران بتوانند اوراق مشارکت را در بازار ثانویه عرضه کنند و برای تامین مالی به مشکل برنخورند.
وزیر اقتصاد به ابلاغ بسته حمایت از صادرات توسط معاون اول رئیس جمهور در شهریور ماه اشاره کرد و گفت: در این بسته هم منابع ارزی و هم ریالی در نظر گرفته شده که مبلغ ارزی آن با نرخ ترجیحی بالغ بر 2 میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی با نرخ 4 درصد خواهد بود. همچنین 22 هزار میلیارد ریال نیز کمک به واحدهای صادرکننده در آن بسته وجود دارد.
وی با اشاره به تمدید مهلت باقیمانده برای پرداخت پول از سوی سهامداران عدالت افزود: کمیسیون اصل 44 این فرصت را یک ماه تمدید کرد که دارندگن سهام عدالت میتوانند از این فرصت استفاده کنند تا مالکیت مردم بر سهام را محقق کنیم و پس از آن سود پرداخت می شود.
انتهای پیام/