دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

آلرژی‌های پاییزی خطرناک هستند؟

پاییز با طعم و بوی آلرژی و حساسیت از راه رسید، از آبریزش بینی، حساسیت و سرفه های مکرر تا عطسه، خارش چشم از هدایای روزهای به رنگ نارنجی پاییز برای افراد آلرژیک هستند.
کد خبر : 215743

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر آنا، صبا عرشی، فوق تخصص ایمونولوژی بالینی و آلرژی در گفت و گو با جام‌جم‌آنلاین بیان کرد: در پاسخ غیر طبیعی سیستم ایمنی بدن نسبت به عوامل خارجی که منجربه بیماری در یک عضو شود را آلرژی می‌نامیم، مثلا آلرژی بینی یا آلرژی‌های فصلی که با عواملی چون گرده گیاهان، حشرات و ... وارد سیستم تنفسی شده و واکنش‌هایی مانند تورم مخاط بینی، گرفتگی، عطسه‌های مکرر و آبریزش خود را نشان می‌دهد که در برخی موارد همین عارضه به نسبت ساده منجربه به عارضه شدیدتری نظیر آسم می‌شود. هر چه سن بالاتر می‌رود ایجاد آلرژی‌های استنشاقی مانند گرده گیاهان پر رنگ‌تر می‌شود.


وی در ادامه افزود: سرفه‌های خشک مکرر، تنگی نفس و خِس خِس در سینه از شایع‌ترین نشانه‌های آسم تلقی می‌شود. حساسیت‌ها تنها در فواصل خلاصه نمی‌شود و ممکن از برخی افراد به حساسیت‌های غذایی نیز دچار شوند به عبارتی فرد یک ماده غذایی را مصرف کرده و واکنش آن روی سیستم تنفسی، پوستی و دستگاه گوارش باشد. برای مثال کودکی به شیر گاو حساسیت دارد و هنگامی که آن را می‌خورد دچار کهیر، اگزما، خارش، خس خس سینه و سرفه، سوزش و خارش در گلو، دل درد، سوزش و خارش در ناحیه مقعد، اسهال و استفراغ و گاهی اوقات یبوست می‌شود.


این فوق تخصص ایمونولوژی بالینی و آلرژی یاد آورشد: شیوع آلرژی در فصل پاییز کمی زیاد است اما نمی‌توان گفت پاییز بیشترین میزان را به خود اختصاص داده است، چرا که افراد در این فصل بیشتر درگیر عفونت‌های ویروسی و سرماخوردگی می‌شوند و به اشتباه می‌پندارند این عارضه‌ها، آلرژی هستند. برخی از آلرژی‌های بینی می‌تواند دائمی باشد به عبارتی 12 ماه سال افراد را درگیر کند و در بعضی از فصل‌ها (بهار و پاییز) کمی به علت وجود آلژن‌های محیطی افزایش داشته باشد.


وی تشریح کرد: افرادی که آلرژی شدید به یک ماده دارند مانند آلرژی‌های غذایی و دارویی و نیش زنبور واکنش‌های شدید و مراقب علائم هشدار دهنده ای که در طی برخورد با آن ماده بروز میکند، باشند. احساس خارش، کهیر شدید، گرفتگی حلق، سرفه خشک مکرر، احساس تنگی نفس و حمله شدید آسم، دردهای شکمی، اسپاسم‌های روده ای و شکمی، استفراغ و تهوع، افت فشار خون، تورم لب‌ها و پلک‌ها و پشت دست‌ها نیز از علائم هشدار دهنده این دسته از آلرژی‌ها محسوب می‌شوند.


این متخصص توصیه کرد: دوری از گرده گیاهانی که گل می‌دهند و گرده‌های دیگری که باعث علائم آلرژی می‌شوند باید به شدت دوری کرد و هرگز نباید وارد خانه شوند. پنجره‌های خانه و ماشین خود را ببندید و از تهویه هوا استفاده کنید، به ویژه هنگامی که میزان گرده بالا است. افرادی که دارای آلرژی شدید هستند بهتر است به طور کامل از فعالیت‌هایی که در فضای باز انجام می‌شوند اجتناب کنند.


عرشی در رابطه با تزریق واکسن آلرژی گفت: در رابطه با موضوعی به نام واکسن که در بین عوام مطرح شده است باید گفت، واکسن در برخی از موارد خاص و زمانی که دیگر نمی‌توانیم فرد را از آن ماده حساسیت زا دور کنیم و در عین حال با دارو بیماری کنترل نشود آن زمان است که از واکسن استفاده می‌شود. واکسن‌ها در خارج از کشور تهیه شده و حتما تزریق آنها باید توسط فوق تخصص آلرژی صورت گیرد چرا که یک ماده آلرژی در بدن وارد شده و ممکن است شوک آلرژی و آنافیلاکسی (یک واکنش آلرژیک جدی است که به طور ناگهانی آغاز می‌شود و می‌تواند منجر به مرگ گردد) رخ دهد.


وی افزود: اگر جایی واکسنی را به بیمار عرضه می‌کند و فرد آن را در تزریقاتی به خود‌ترزیق می‌کند باید بداند خطر آنافلاکسی جانش را تهدید می‌کند و برای یک آلرژی ساده می‌تواند عواقب جبران ناپذیری را تجربه کند. افراد دقت داشته باشند ، مصرف فست‌فودها و غذاهای آماده را به حداقل برسانند چرا که علایم آلرژی پاییزه را افزایش می‌دهند همچنین مصرف غذاهای پرادویه به افراد مبتلا به آلرژی مناسب نیست. به افراد مبتلا به آلرژی پاییزه توصیه می‌شود در معرض باد مستقیم کولر قرار نگیرند و استفاده از ماسک‌های فیلتردار می‌تواند مانع ورود گرد و ذرات ریز به ریه شده و از تشدید علایم پیشگیری کند.


عرشی هشدار داد: برای بهبود علائم آلرژی حتما باید عواملی که در منزل منجر به بروز آلرژی می‌شوند را شناسایی و سپس کنترل کرد، به همین سبب از وسایل خواب دارای پَر، پشم و کاموا نباید استفاده شود. به علاوه این که درکف منزل موکت و قالی نباید روی هم انداخته شوند زیرا در این صورت با رشد حشراتی در منزل آلرژی ایجاد می‌شود.


این فوق تخصص متذکر شد: اگر آلرژی خفیف باشد و فقط به صورت تک سرفه و آبریزش بینی مختصر همراه باشد با مصرف یک آنتی هیستامین مانند سیتیریزین می‌توان علائم عارضه را کاهش داد اما اگر یک ماده هست که در داخل منزل(مایت و سوسک) باعث پیدایش آلرژی در فرد شده است دیگر مصرف دارویی مانند سیتیریزین فایده ندارد. این دارو تنها علائم ظاهری را کنترل می‌کند و فقط در موارد بسیار خفیف قابل استفاده است. بنابراین اگر مصرف داروهای آنتی هیستامین باعث کاهش علائم می‌شود افراد می‌توانند مصرف کنند و عارضه خاصی را به دنبال ندارد. این داروها عوارض جانبی خاصی ندارند ولی باید به این نکته توجه شود که داروی آنتی‌هیستامین خواب‌آور است و توصیه می‌شود در ساعات پایانی شب مصرف شوند.


عرشی اظهار داشت: برخی از درمان‌های طب سنتی که سرفه را کاهش می‌دهد مانند گل بنفشه، پنیرک و پیچک وحشی قابل قبول هستند چرا که سرفه را آرام کرده و خلط را رقیق می‌کند بخصوص در سرماخوردگی‌ها و آسم گزینه‌های مناسبی هستند اما تحقیق علمی که ثابت شده باشد در این خصوص موجود نیست و به جرات می‌توان گفت این روش‌ها تنها تسکین دهنده است و هیچ گاه نقش درمانی و کنترل کننده ندارد.


این فوق تخصص ایمونولوژی بالینی و آلرژی علت اکثر مبتلایان به آلرژی را ارثی دانست و گفت: درصد بالایی از بیماران به صورت ارثی در گیر این عارضه هستند.


وی در پایان افزود: اگر ثابت شود که یک ماده غذایی خاص در فرد ایجاد علامت می‌کند، برای مثال فردی با خوردن تخم مرغ کهیر می‌زند مسلما دیگر نباید غذاهایی که دارای تخم مرغ هست را مصرف کند، لازم به ذکر است افراد دقت داشته باشند تنها به ماده غذایی که حساسیت دارند دوری کنند و نباید مصرف مواد غذایی دیگر را از‌ترس علائم آلرژی کنار بگذارند، چرا که در این صورت درگیر سوء تغذیه نیز می‌شوند. افراد آلرژی‌ها را جدی بگیرند چرا که همین عارضه به نسبت ساده می‌تواند موجب مرگ شود آمار نشان می‌دهد حدود 150 نفر در هر سال در امریکا به علت آلرژی جان خود را از دست می‌دهند متاسفانه این آمار در ایران موجود نیست اما تاکید می‌شود بیماران مراقب مواد حساسیت زا باشند.


منبع:جام‌جم‌آنلاین



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب