دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 مهر 1396 - 09:54
از سوی عضو هیات علمی واحد علوم و تحقیقات اختراع شد

تولید قارچ‌کش بیولوژیک با استفاده از گیاهان دارویی، جایگزینی برای سموم شیمیایی

عضو هیات علمی واحد علوم و تحقیقات برای اولین بار در کشور موفق به تولید قارچ‌کش بیولوژیک با استفاده از اسانس گیاهی کپسوله شده در نانوذرات اکسید مس شد.
کد خبر : 215561

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، دکتر وریا ویسانی عضو هیات علمی گروه زراعت دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی این واحد و مخترع این طرح گفت: «استفاده از سموم شیمیایی خطرات جدی برای انسان و محیط زیست در بردارد. آلودگی محیط زیست، از بین‌رفتن میکروارگانیسم ها و حشرات غیر هدف و افزایش نرخ ابتلا به بیماری های ریوی و سرطان در انسان از جمله آنهاست.»


او با بیان اینکه کنترل بیولوژیک بهترین جایگزین برای سموم شیمیایی خطرناک است، افزود: «فراربودن، حلالیت پایین در آب، اکسید شدن سریع، بی ثباتی شیمیایی اسانس های گیاهی در هوا، نور، رطوبت و دمای بالا باعث می شود که قبل از کاربرد اسانس ها در کنترل آفات، به فکر یافتن روش جدیدی برای افزایش کارایی اسانس ها بود.»


ویسانی با بیان اینکه کپسوله کردن اسانس به شکل نانو و میکرو باعث ایجاد توانایی رهایش کنترل شده و افزایش تاثیر و فعالیت زیستی طولانی تر آن می شود، تصریح کرد: «در این اختراع برای نخستین بار از نانوذرات اکسید مس در کپسوله کردن اسانس گیاهان دارویی شوید و آویشن برای افزایش کارایی و کنترل قارچ آنتراکنوز توت فرهنگی استفاده شده است.»


پژوهشگر واحد علوم و تحقیقات گفت: «استفاده از اسانس گیاهان دارویی شوید و آویشن کپسوله شده در نانو ذرات اکسید مس می توان به عنوان جایگزینی مناسب برای سموم شیمیایی به دلیل عدم ایجاد مقاومت در میکروارگانیسم ها از جمله باکتری ها و قارچ های بیماری زای گیاهی به کار برده شود.»


وی ادامه داد: «این روش می تواند برای کنترل آفات و بیماری های انبارداری به منظور کاهش خسارت و ماندگاری بهتر و بیشتر محصولات کشاورزی در انبار مورد استفاده قرار گیرد.»


به گفته ویسانی، از اسانس گیاهان دارویی شوید و آویشن کپسوله شده در نانو ذرات اکسید مس، می توان به عنوان یک عامل آزادسازی کنترل شده (رهایش کنترل شده)برای ترکیباتی چون آفتکش ها و علفکش ها استفاده کرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب