تازههای دفاع مقدسی در سوره مهر
به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، تازههای دفاع مقدسی انتشارات سوره مهر به شرح زیر است:
سایه تاک
این کتاب که نوشته راحله صبوری؛ نویسنده دفاع مقدس است، با محوریت خاطرات سروان رحیم افشاری؛ نیروی تیپ 55 هوابرد شیراز است که از کودکی تا پایان جنگ و زمان بازنشستگی وی را روایت میکند.
در مقدمه این کتاب آمده است: «روایت زندگی گروهبان یکم پیاده رحیم افشاری، از نیروهای قدیمی تیپ 55 هوابرد شیراز، در 10 روایت مستقل اما پیوسته نوشته شده است. این روایت ابتدا به شیوه معمول خاطرهنگاری از طریق مصاحبه، ضبط و همه شفاهیات به طور کامل پیاده و مکتوب شد. سپس تدوین شد و در مرحله آخر، نگارش آن انجام گرفت که طولانیترین مرحله کار است؛ اما تفاوت فقط در شیوه تدوین و نگارش این اثر است، زیرا در حرفه مستندنگاری هر محقق و تدوینگری دیدگاه خاص خود را درباره مصاحبهشونده و اطلاعاتی دارد که از طریق مصاحبه جمعآوری میشود و از زاویه دید خود به حوادثی که نقل شده مینگرد؛ اولویتهایش در شیوه تدوین، چینش حوادث، و انتقال اطلاعات متفاوت است و همین باعث تفاوت آثار با یکدیگر میشود. «سایه تاک» با نثری ساده و روان ، به دور از بزرگنمایی و قهرمانپروری و فقط با استفاده از شیوههای خاص مستندنگاری به گونهای کنار کنار هم چیده شده تا علاوه بر پایبندی به اصول تاریخنگاری شفاهی، مسیر واقعی، منطقی و خواندنی داشته باشد و خواننده را در همه پیچ و خمهای زندگی راوی با خود همراه کند.»
سایه تاک که عکسها و تصاویری در پایان آن زمینه شده، در شمارگان 2500 نسخهای از سوی نشر سوره مهر منتشر شده است.
همه سیزدهسالگیام
کتاب «همه سیزده سالگی ام» در 18 فصل به خاطرات مهدی طحانیان؛ اسیر آزاد شده بعد از 9 سال اسارت میپردازد؛ کتابی که از زمان قبل از اعزام به جبهه تا دوران اسارت و بعد آزادی او پرداخته است.
نویسنده در این کتاب تلاش دارد تا روایتی دست نخورده و بکر از دوران اسارت طحانیان ارائه دهد؛ بی کم و کاست، با بیان احساسات همان لحظه راوی. جعفریان که در حوزه ادبیات اسارتگاهی فعالیت دارد، قصد دارد تا با نگارش چنین کتابی ضمن نشان دادن تحولات روحی و فکری یک اسیر، زندگی آن لحظه او را به تصویر بکشد؛ با همه تردیدها، ترس ها و بدون توجه به وضعیت فعلی او.
گلستان جعفریان نویسنده «همه سیزده سالگیام» درباره این کتاب و مهدی طحانیان میگوید: همه سیزده سالگی ام، کتابی است که زندگی نوجوان سیزده سالهای را روایت میکند که در سن سیزده سالگی از شهرستان اردستان به شهر اصفهان و از آنجا به جبهههای جنوب اعزام میشود، در ابتدای این کتاب مشکلات این نوجوان سیزده ساله قبل از اعزام به جبهه آورده شده است. بخش بعدی این کتاب به روایت مشکلاتی میپردازد که در زندان به عنوان رزمنده نوجوان برای او ایجاد میشود و نیروهای رژیم بعث از او میخواهند تا در مقابل رسانههای غربی از اعزام اجباریاش توسط دولت ایران سخن بگوید ولی هیچگاه این آزاده سیزده ساله تسلیم خواستههای رژیم بعث نمیشود.
یکی از ویژگیها نحوه اسارت آقای طحانیان این است که در عملیات آزادسازی خرمشهر در حالی که هر 200 همراه او به شهادت میرسند به اسارت رژیم بعث درمیآید.
«همه سیزدهسالگیام» که عکسها و تصاویری در پایان آن زمینه شده، در شمارگان 2500 نسخهای از سوی نشر سوره مهر منتشر شده است.
نامه رسان
ساسان ناطق در این کتاب، خاطرات یکی دیگر از اسرای دفاع مقدس با نام محمود منصوری را روایت کرده است؛ اسیری که پستچی بود اما به جبهه رفت و اسفند 1366 پس از زخمی شدن در عملیات والفجر 10، به اسارت عراقی ها درآمد.
کتاب «نامهرسان» که در 20 فصل تنظیم شده، به خاطرات منصوری از زمان پیش از دفاع مقدس تا دوره اسارت میپردازد. نویسنده در معرفی کتاب و ارزش آن در مقدمه مینویسد: «محمود منصوری پستچی بود اما به جبهه رفت و اسفند 1366 پس از زخمی شدن در عملیات والفجر 10، به اسارت عراقیها درآمد. قرار بود سالها پیشتر خاطراتش مهمانِ خانه پستچیها و مردم ایران شود؛ فرهاد شاهمرادیان در ایلام با او مصاحبه کرده، خسرو عباسی آن را در کرج بهروی کاغذ آورده بود اما انتشار کتاب اتفاق نیفتاد تا اینکه کار اواسط 1393 به دستم رسید. برای ارائه تصویری شفاف از زندگی و آنچه بر او گذشته بود، باید با او به گفتوگو مینشستم تا اطلاعات بیشتری به دست آورم. این نیاز باعث شد او یک بار دیگر به گذشته برگردد و در پاسخ به سؤالهایم، به رنجهای سالیان نهچندان دورش ــ در پس سیمخاردارهای اردوگاه دشمن ــ فکر کند. مرور خاطرات گذشته هرچند درد و داغ را تازه میکرد، اما او به صبوری روزها و ماههایی که در اسارت پشت سر گذاشته بود، در چند دیدار روبهرویم نشست و نه از جنگ، که در مورد انسانهای جنگ حرف زدیم؛ انسانهایی که شاید عادی و معمولی بودند اما در ماهها و سالهای سخت جنگ، آبدیده و بزرگ شدند.»
«نامهرسان» که تصاویری در پایان آن زمینه شده، در شمارگان 2500 نسخهای از سوی نشر سوره مهر منتشر شده است.
همسایه دیوارها
کتاب همسایه دیوارها خاطرات اسیری است که دوره اسارتش در سلول زندان ها سپری شده است. او و هم سلولی هایش هرگز به اردوگاه های اسیران جنگی برده نشدند. به همین دلیل، گفته ها، دیده ها، و شنیده های این اسیران از تازگی و تنوع برخوردار است.
خلبان هوانیروز، غلامرضا مرادیفر، یکی از همین اسیران است که حدود ده سال در سلولهای تنگ و تاریگ عراق ماند، اما حاضر نشد در برابر بازجوهای خشن عراقی لب باز کند و اطلاعاتی که آنان از او می خواستند در اختیارشان قرار دهد. امروز، خلبان مرادیفر از خادمان حرم امام رضا علیه السلام است و دوست دیگرش، خلبان غلامرضا علیزاده که با او در لباس خلبانی و خادمی این حرم عزیز مشترک است، گفتوگو و تدوین خاطرات رزم و اسارت خلبان مرادیفر را برعهده گرفته است و در این کتاب عرضه کرده است.
کتاب در هفت فصل به روایت زندگی خلبان آزاده مرادیفر میپردازد که از تولد او در مشهد در فصل یک شروع میشود و به آزادی پس از ده سال اسارت و برگشت او به میهن در فصل هفتم ختم میشود. نویسنده کودکی و دوران مدرسه و تحصیل مرادیفر را در فصل یک گنجانده است. در فصل دو به ماجرای سربازی و حوادث پیرامون انقلاب و پیروزی انقلاب و چگونگی خلبان شدن مرادیفر اشاره کرده است.
«نامهرسان» که تصاویری در پایان آن زمینه شده، در شمارگان 2500 نسخهای از سوی نشر سوره مهر منتشر شده است.
انتهای پیام/