دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مدیرعامل خانه موسیقی مطرح کرد

از مذاکره با شورای شهر تا جشنواره فجر و مطالبه هنرمندان از دولت

مدیرعامل خانه موسیقی ایران گفت: آن‌هایی که می‌گویند اقدامات خانه موسیقی به نتیجه نرسیده است، باید مصداق بیاورند؛ نباید کلی‌گویی کرد، بلکه باید مستند صحبت کرد.
کد خبر : 213330

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر آنا، حمیدرضا نوربخش - مدیرعامل خانه موسیقی در پاسخ به این پرسش که آیا این نهاد صنفی به اهداف خود رسیده است و اعتبار لازم را دارد؟ اظهار کرد: خانه موسیقی به همه اهدافی که داشته، دست پیدا نکرده، اما بسیار موفق بوده و نمادی است که مورد اعتماد و وثوق قاطبه اهل هنر است. خانه موسیقی امروز نماد تأثیرگذاری در معادلات موسیقی است و کسی نمی‌تواند در سیاست‌گذاری‌ها و انتخاب مدیران، خانه موسیقی را نادیده بگیرد.


او درباره پشتیبانی اهالی موسیقی از این نهاد، گفت: بیشتر آن‌ها همراه خانه موسیقی هستند. البته هر نهادی، منتقدهایی دارد که آن‌ها اقلیت را تشکیل می‌دهند و قابل احترام‌اند. من مخالف نقد نیستم، بلکه به نظرم، نقدهای دلسوزانه خوب و پیش‌برنده است.


شهرداری باید یارانه بدهد


مدیرعامل خانه موسیقی درباره پیگیری وضعیت استودیوهای ضبط موسیقی که با مصوبه شورای شهر تهران، دیگر حق فعالیت در ملک‌های مسکونی را ندارند، اظهار کرد: ما منتظر بودیم اعضای جدید شورای شهر مستقر شوند تا با آن‌ها وارد مذاکره شویم. در حال حاضر هم منتظر هستیم، کمیسیون‌های شورا فعال شود. من نامه این موضوع را در دستور کار کمیسیون می‌گذارم و این مشکل را حتما حل می‌کنم.


او در پاسخ به این پرسش که خانه موسیقی قرار است در چه موارد دیگری با شورای شهر تهران وارد مذاکره شود؟ توضیح داد: شهرداری مجموعه وظایفی دارد که این وظایف ممکن است در همه بخش‌ها، محقق نشده باشد. در زمینه حمایت از فعالیت‌های فرهنگی، شهرداری وظیفه‌ای مهم و موثر دارد. ما این بخش‌ها را با کمیسیون فرهنگی - هنری پی خواهیم گرفت.


نوربخش اظهار کرد: صحبتی که چندی پیش در کمیته هنری شورای شهر انجام شد، اما محقق نشد، موضوع ارکستر شهر تهران و تهیه ساختمانی برای آن بود. از طرفی فضاهایی در اختیار شهرداری تهران است که می‌تواند به راحتی و سهولت به هنرمندان قرار داده شود، این کار، کمک بزرگی به هنرمندان خواهد کرد، مثلا برج میلاد خیلی سهل‌تر و ارزان‌تر می‌تواند در اختیار هنرمندان قرار گیرد.


او با تاکید بر این‌که شهرداری باید به هنرمندان یارانه بدهد، افزود: مواردی که ذکر شد موضوعاتی است که حتما درباره آن‌ها وارد مذاکره می‌شویم.


نمی‌توان از ابتدا جزییات را در سند موسیقی وارد کرد


مدیرعامل خانه موسیقی همچنین درباره تدوین سند موسیقی، اظهار کرد: می‌گویند قانون بد، بهتر از بی‌قانونی است. شورای عالی انقلاب فرهنگی یک نهاد عالی است، وقتی سندی درباره موسیقی در آن وجود نداشته باشد که بتوان به آن استناد کرد، سیاست‌های این حوزه با رفت‌وآمد دولت‌ها عوض می‌شود؛ اما وقتی نهادی فراتر از دولت، سندی را تصویب کند، مخالفان دولت نمی‌توانند هر اسبی که دارند، بتازانند.


او ادامه داد: این سند هرچند ناقص باشد، اما کلیاتی را در نظر می‌گیرد، این‌گونه ما در جای محکم‌تری می‌ایستیم و می‌توانیم راحت‌تر و محکم‌تر صحبت کنیم. عده‌ای می‌گویند چرا این سند ناقص است و همه جزییات در آن آورده نشده است؟ در حالی که نمی‌توان در گام اول، همه جزییات را وارد سند کرد. شاید اگر از اول خیلی به جزییات وارد شویم، در شورای عالی انقلاب فرهنگی هم خیلی گوش شنوا برای آن‌ها وجود نداشته باشد. در گام‌های بعد می‌توان تبصره‌هایی به آن اضافه کرد.


نوربخش درباره عیادت و رسیدگی کردن به هنرمندانی مانند نادر گلچین که وضعیت سلامتی‌شان خوب نیست و گلایه‌هایی که در این زمینه می‌شود، گفت: من تا کنون دوباره به دیدن نادر گلچین رفته‌ام؛ اما ما آنقدر تمکن مالی نداریم که صفر تا صد هزینه‌های هنرمندان بیماران را بدهیم. بیمه تکمیلی برای آن‌ها وجود دارد و ما واسطه هستیم تا هنرمندان از این امکانات استفاده کنند. من نمی‌توانم صبح تا شب بنشینم همه‌جا را رصد کنم، ببینم چه کسی سرماخورده، البته اگر بتوانم حتما این کار را می‌کنم.


توضیح‌هایی درباره فجر گذشته و فجر پیش‌ رو


به گزارش ایسنا، نوربخش که سال گذشته در اختتامیه جشنواره موسیقی فجر برای سومین‌بار حکم مدیریت دوره بعد این جشنواره را گرفت، درباره سی‌وسومین دوره این رویداد توضیح داد: با توجه به این‌که ما حکم‌مان را سال گذشته گرفتیم و کارهای‌مان را جلو بردیم، امیدوارم خیلی زودتر از همیشه جدول را بیرون بدهیم. ما خیلی از کارها را تا امروز انجام داده‌ایم و همه‌چیز بهنگام است.


او با بیان این‌که جزییات این رویداد هنوز مشخص نشده است، گفت: تاریخ برگزاری آن مشخص شده و مانند سال گذشته به‌خاطر تقارن با ایام فاطمیه، جشنواره موسیقی پیش از جشنواره تئاتر و سینما برگزار می‌شود، یعنی در ۱۰ روز آخر دی‌ماه.


مدیر سی‌وسومین جشنواره موسیقی فجر درباره منتقدان جشنواره سال گذشته و تدوین اساسنامه‌ای برای این جشنواره، گفت: من از چیزی خبر ندارم و این مسائل را باید از آقای طالبی - مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد - بپرسید.


نوربخش در پاسخ به این پرسش که مدیرکل دفتر موسیقی اعلام کرده اساسنامه تدوین شده، آیا چیزی به شما ابلاغ شده است؟ اظهار کرد: من در جریان نیستم و ظاهرا باید وزیر ارشاد آن را تایید کند و بعد از طریق وزیر ابلاغ شود.


او درباره این‌که چقدر به این اعتراض‌ها واکنش نشان داده و با منتقدان صحبت کرده است، بیان کرد: من کاره‌ای نیستم که صحبت کنم. من صاحب جشنواره نیستم و امسال مدیر می‌شوم و سال دیگر شخص دیگری می‌آید. صاحب جشنواره موسیقی فجر، وزارت ارشاد است که باید صحبت کند. من سیاست‌گذار جشنواره نیستم، بلکه مجری هستم. چیزی در مقابل من می‌گذارند و می‌گویند طبق آن، کارتان را انجام دهید. کسانی که باید با منتقدان صحبت می‌کردند، دفتر موسیقی و معاونت هنری وزارت ارشاد بودند که نشستند و صحبت کردند.


مدیر سی‌وسومین جشنواره موسیقی فجر در پاسخ به این پرسش ایسنا که چه تمهیدی اندیشیده‌اید که برخی اتفاق‌ها مانند این‌که سال گذشته، گذرنامه یکی از نوازندگان اعتبار نداشت، امسال رخ ندهد و حاشیه‌ها و مشکلات تکرار نشود؟ گفت: این مسائل اهمیتی ندارد که پرسیده شود. این‌که نوازنده پاسپورتش را عوض نکرده، به جشنواره موسیقی فجر چه ربطی دارد؟!


او درباره این‌که آیا مسائلی مانند لغو کنسرت‌های خارجی به اعتبار جشنواره فجر ضربه می‌زند؟ اظهار کرد: بخشی از این مشکلات به ما مربوط می‌شود و بخشی نیز به ما مربوط نیست. ما کار خود را انجام داده‌ایم، مثلا پروتکل وزارت خارجه ایران با کشور انگلیس این است که هیچ‌کدام سخت نمی‌گیرند.


نوربخش در ادامه گفت: سال گذشته را کنار بگذاریم؛ من برای جشنواره سال پیش فقط ۴۰ روز قبل از آغاز جشنواره حکم گرفتم و فقط ۴۰ روز برای برنامه‌ریزی وقت داشتم.


مدیر جشنواره موسیقی فجر همچنین درباره انتشار جدول اجراهای جشنواره امسال، تاکید کرد: خیلی زودتر از همیشه، جدول اجراهای جشنواره موسیقی فجر منتشر خواهد شد. رایزنی‌ها انجام شده و حدود ۷۰-۸۰ درصد اجراها قطعی شده است.


شعارهای رئیس‌جمهور باید محقق شود


نوربخش درباره مطالبات اهالی موسیقی از دولت جدید نیز توضیح داد: ما درباره منافع هنر و هنرمندان با هیچ‌کس تعارف نداریم. آقای روحانی، رئیس‌جمهور است و در چارچوب وظایفش عمل می‌کند. او یکسری شعار داشت که باید محقق شود. یکی از این شعارها، واگذاری امور به صنف و اهلش است که اگر نشود، می‌پرسیم که آقای رئیس‌جمهور شعارهای‌تان چه شد؟ اکنون هم قرار شده با وزیر ارشاد جلسه داشته باشیم و رودررو با او صحبت کنیم و مطالبات‌مان را بگوییم.


منبع:ایسنا


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب