دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
یادداشت رسالت/سیدمسعود علوی

راه حل دولت برای مقابله با تحریم‌های جدید چیست؟

آمریکایی ها در خصومت ورزی با ملت ایران تردید ندارند. آنها تاکنون راه های گوناگون و متفاوتی را برای دشمنی با ایران طی کرده اند که از راه اندازی جنگ داخلی تا برپایی یک جنگ تمام عیار که هشت سال طول کشید را در برمی گیرد.
کد خبر : 213252

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، 1- آمریکایی‌ها در خصومت ورزی با ملت ایران تردید ندارند. آنها تاکنون راه‌های گوناگون و متفاوتی را برای دشمنی با ایران طی کرده اند که از راه اندازی جنگ داخلی تا برپایی یک جنگ تمام عیار که هشت سال طول کشید را دربر می‌گیرد. آنها در جنگ نرم هم دو عملیات به فاصله 10 سال بر ملت ایران تحمیل کردند. اکنون در ادامه این خصومت ورزی‌ها در مسیر تحریم‌های فلج کننده، می‌روند تحریم‌های جدید را 25 مهر ماه که معروف به «کاتسا» است اجرا کنند. قرارداد الجزایر و توافق برجام نتوانست این خصومت ورزی را متوقف کند. آنها همچنان بر طبل انواع جنگ با ملت ایران در قالب تحریم‌ها، در پنج قاره می‌کوبند و انتظار دارند دنیا یا به تعبیر آنها جامعه جهانی همراهی شان کند. ملت ایران درک درستی از این دشمنی دارد. لذا شعار «مرگ بر آمریکا» لحظه ای از اجتماعات عظیم سیاسی ملت ما طی چهار دهه گذشته حذف نشده است. اما متأسفانه برخی از دولتمردان در این سال‌ها با بستن چشم خود به روی این دشمنی‌ها، در رؤیای سر عقل آوردن یا آشتی با دشمن دیرینه ملت ایران به سر می‌برند و فکر می‌کنند معانی صلح، دوستی، آشتی و احترام متقابل در ادبیات دیپلماتیک و روابط خارجی آمریکا جایی دارد و می‌شود به آن تکیه کرد!


2- قرار بود با توافق برجام، همه تحریم‌های هسته ای و غیر هسته ای برداشته شود. مقامات ما اطمینان داشتند چنین اتفاقی خواهد افتاد، لذا قول آن را به مردم دادند، اما چنین اتفاقی هرگز نیفتاد و هزینه‌های سنگینی به کشور وارد شد. ما بر اساس اعتمادی که به آمریکا کردیم، چهارده هزار سانتریفیوژ را اوراق کردیم، اندوخته یک دهه غنی سازی اورانیوم را به خارج فرستادیم، در قلب رآکتور اراک بتن ریختیم و صنعت هسته ای را به صورت نیمه تعطیل درآوردیم. اما طرف مقابل با سونامی عهدشکنی به هیچ یک از تعهدات خود عمل نکرد. میلیاردها دلار طی سه دهه اخیر در صنعت هسته ای سرمایه گذاری کردیم، اما با پذیرش تعهدات یک سویه در برجام همه این سرمایه گذاری‌ها را ضایع و تلف کردیم. با این وجود، باز هم هیچ علامتی از طرف آمریکایی برای کاهش خصومت ورزی و دشمنی، پدیدار نشده است! دولت، شعار «انرژی هسته ای، حق مسلم ماست» را از دستور کار مردم در سطح ملی خارج کرد، اما تحریم‌ها نه تنها برداشته نشد بلکه افزایش یافت و اکنون نمی خواهیم برگردیم به ماقبل برجام، بلکه آمریکایی‌ها


ما را در 25 مهر می‌خواهند به شرایط بدتر از ماقبل برجام دعوت کنند! ترامپ با پررویی تمام، ایران را متهم به نقض برجام می‌کند، در حالی که هیچ سندی در دست ندارد.


وزیر خزانه داری آمریکا مرتب مصاحبه می‌کند، بر فهرست تحریم‌ها می‌افزاید


و با وقاحت اعلام می‌کند به تحریم‌های ایران ادامه می‌دهیم. مجلس نمایندگان آمریکا فروش هواپیما به ایران را ممنوع می‌کند، در حالی که مطابق ماده 22 برجام و پیوست‌های 2 و 5 آن باید تحریم فروش هواپیمای مسافربری و قطعات آن به ایران، همان روز اول اجرای برجام برداشته


می شد، اما نشد!


واکنش‌ها در برابر خباثت آمریکا از سوی رئیس جمهور و تیم هسته ای ایران بسیار تأسف بار است. گاهی گفته می‌شود؛ «حتی در صورت خروج آمریکا از توافق برجام، ایران متعهد به آن خواهد بود»! برجام بدون کدخدا چه فایده ای دارد؟ رعایای آمریکا در اروپا پس از خروج آمریکا، پشیزی برای برجام قائل نیستند.


آمریکایی‌ها در سوریه و عراق و افغانستان و لبنان کم آورده اند، می‌خواهند از طریق شل و سفت کردن برجام، مشکل خود را حل کنند. آمریکایی‌ها در آسیا در برابر چین کم آورده اند، در برابر کره شمالی به بن بست رسیده اند،


می خواهند آن را با قبض و بسط برجام تنظیم کنند، در حالی که این موضوع اصلاً به برجام و ملحقات آن مربوط نیست. صدر اعظم آلمان با پررویی


می گوید؛ می‌خواهیم تجربه برجام را در گفتگو با کره شمالی اعمال کنیم! فکر می‌کنند نیرنگ و حقه بازی آنها در مناقشات با کره جواب می‌دهد.


آمریکا و اروپا اکنون زیر چکش هسته ای کره شمالی و هژمونی اقتصادی چین قرار دارند. چینی‌ها خوب بلدند در این وادی با برگ کره چگونه بازی کنند. حماقت آمریکایی‌ها باعث خواهد شد یا تسلیم شوند یا ریسک یک نبرد اتمی را بپذیرند. در هر دو صورت، یک بازی دوسر باخت را شاهد خواهند بود.3- در باره این بدمستی آمریکایی‌ها چه باید کرد؟ هیئت نظارت بر اجرای برجام تا کنون جز حرف، اقدام دیگری نکرده است! پاسخگویی مجلس در برابر رجزخوانی کنگره آمریکا ضعیف است! دولت هنوز امیدوار است زیارتگاه برجام برخی دردها و مرض‌های اقتصادی را شفا دهد، سیل سرمایه گذاری‌ها به کشور سرازیر شود، آمریکایی‌ها سر عقل بیایند و برای تأدیب تندروها در ایران میانه روها را تقویت کنند و...! دستگاه قضائی برای احکام ظالمانه آمریکا در مصادره اموال بی زبان ایران در آمریکا تحرک جدی ندارد و اقدام مقابله به مثل نمی کند!افکار عمومی در ایران انتظار دارد که جلوی تحریم‌ها گرفته شود و هزینه‌های آن به آمریکا تحمیل گردد، اجماع ملی برای مقابله به مثل حاصل شود و چون دولت در مقابله به مثل کارآمد نیست و تعلل دارد، پرونده هسته ای به جمعی از نخبگان ملی سپرده شده و برخورد فراتر از قوه مجریه، مدیریت شود. مردم می‌گویند پاسخ بدعهدی، وفای به عهد و پیمانی که چیزی از آن باقی نمانده و یک سویه می‌باشد، نیست. باید امتیازات واگذار شده را پس بگیریم و مسیری را برویم که آمریکا از بدعهدی و نقض پیمان پشیمان شود. این پشیمانی را اکنون در چهره آمریکایی‌ها در مواجهه با بحران کره شمالی به خوبی می‌توان دید. به آمریکایی‌ها باید تفهیم شود همه چیز با زور و تحریم، حل شدنی نیست. سبد گزینه‌های روی میز ایران تهی نیست. حد اقل آمریکایی‌ها طی چهل سال گذشته شاهد بوده اند که دست ایران خالی نیست. سفر رئیس جمهور به نیویورک، فرصتی است که در اعلام مواضع عمومی آقای روحانی در سازمان ملل و ملاقات‌های دیپلماتیک در واشنگتن تفهیم کند ملت ایران تواناتر از هر زمانی برای پاسخگویی به تهدیدات و مقاومت در برابر شرارت‌های آمریکا، آماده است. دیروز آیت الله خامنه ای رهبر انقلاب اسلامی در مراسم دانش‌آموختگی دانشجویان دانشگاه علوم انتظامی فرمودند :«هر حرکت غلط در برجام با عکس‌العمل جمهوری اسلامی مواجه خواهد شد». دولت باید خود را برای این مواجهه آماده کند.مواضع روحانی در سفر به نیویورک باید نمادی از مواجهه باشد.


منبع:رسالت


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب