جلوگیری از هدر رفت 450 هزار متر مکعب گاز در پارس جنوبی
کورش کاوهئیان، سرپرست مهندسی و خدمات فنی پالایشگاه دوم مجتمع گاز پارس جنوبی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی آنا در این باره گفت: پالایشگاه دوم در بخش خشکی مشتمل بر دو فاز ( 2و3 )، چهار ردیف پالایش گاز و شش شبکه مجزای ارسال گاز به مشعل ها ( هر فاز سه شبکه) شامل کم فشار، فشار متوسط و فشار بالا است..
کاوهئیان ادامه داد: میزان گازهای ارسالی به این مشعلها بر اساس طراحی 300 میلیون متر مکعب در سال بوده است که پس از ایجاد اصلاحات و بازنگری در محاسبات و بهینه نمودن فرایند در سال های گذشته، این میزان هم اکنون به حدود 120 میلیون متر مکعب گاز در سال کاهش پیدا کرده است.
وی افزود: طرح بازیابی گازهای ارسالی به مشعلهای پالایشگاه دوم، گام بسیار بزرگی در راستای حفظ سرمایه ی ملی و جلوگیری از آلودگی محیط زیست است.
این مقام مسئول در ادامه خاطرنشان کرد: با مدیریت شرکت ملی نفت ایران و پس از انجام مطالعات اولیه، جمع آوری اطلاعات طراحی، عملیاتی و اندازهگیریهای میدانی و همچنین انجام مطالعات امکانسنجی توسط مجری طرح جامع توسعه پایدار پارس جنوبی و با همکاری واحدهای مختلف پالایشگاه دوم، منجر به انعقاد قرار داد میان شرکت ملی نفت ایران و کنسرسیومی متشکل از شرکت SOFREGAZ فرانسه و شرکت ایرانی صنعت سازه ثمین در شهریورماه 96 گردیده است.
وی تاکید کرد: پس از اجرای این پروژه بسیار مهم پالایشگاه دوم مجتمع گاز پارس جنوبی، امکان بازیابی 95 درصد از کل گازهای ارسالی به مشعلهای این پالایشگاه و تزریق مجدد گازهای بازیابی شده به جریان خوراک ورودی پالایشگاه را میسر خواهد نمود.
کاوهئیان ادامه داد: با اجرای این پروژه، از انتشار 500 هزار تن در سال گاز دی اکسید کربن نیز جلوگیری خواهد شد.
وی گفت: فرآیند بازیافت و مصرف گاز فلر (FGR) به عنوان موثرترین فناوری و روشی پیشرفته در دنیا به منظور جمعآوری گازهای مشعل پالایشگاهها و تاسیسات مشابه صنعتی کاربرد دارد.
این مقام مسئول در ادامه خاطرنشان کرد: با الگوبرداری و بومیسازی این طرح، قابلیت تعمیم و اجرای آن در دیگر فازهای پارس جنوبی نیز میسر خواهد گردید.
کورش کاوهئیان، سرپرست مهندسی و خدمات فنی پالایشگاه دوم مجتمع گاز پارس جنوبی گفت: کنترل و کاهش آلایندههای محیط زیستی همواره درتمامی فعالیتها، اقدامات و طرح های اصلاحی پالایشگاه دوم مورد توجه بوده و از دغدغههای جدی مدیران و کارکنان این پالایشگاه است.
انتهای پیام/