احیای سازمان ملی جوانان به دست تندگویان/ مجلس همچنان مخالف احیای سازمان است!
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، بحث تفکیک امور جوانان از ورزش از سال 93 و در دوره مدیریت محمود گلزاری به عنوان معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان وقت مطرح شده بود که معتقد بود تا پایان سال امکان اجرای این جداسازی وجود ندارد و دولت به دنبال راه مناسب و خوبی برای تفکیک امور جوانان از مباحث ورزشی در این وزارتخانه است.
پس از تشکیل دولت یازدهم و انتصاب محمود گودرزی به عنوان وزیر ورزش و جوانان مجددا موضوع احیای سازمان ملی جوانان مطرح شد و با روی کار آمدن مسعود سلطانیفربه عنوان وزیر ورزش و جوانان بازهم این روند ادامه پیدا کرد به طوری که پیشبینی میشود به روزهای تحقق این موضوع نزدیکتر میشویم.
دولت یازدهم نیز با ارائه لایحه تفکیک معاونت جوانان از وزارت ورزش و جوانان نشان داد که دولت همچنان برای جداسازی این دو حوزه اصرار دارد و رئیس جمهوری حل مشکلات جوانان را در گرو تشکیل سازمانی مستقل به نام سازمان ملی جوانان میبیند.
البته با وجود بحث های فراوان مبنی بر جدا سازی حوزه جوانان از ورزش و تشکیل مجدد سازمان ملی جوانان اوایل تیر ماه امسال نیز محمدرضا رستمی، معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان در کانال تگرامی خود از مخالفت کمیسیون فرهنگی مجلس با جدا سازی حوزه جوانان از ورزش و تشکیل مجدد سازمان ملی جوانان خبر داد.
جداسازی امور جوانان و ورزش در مجلس موافقان و مخالفان بسیاری دارد که هر یک برای ادعای خود دلایل و نظراتی دارند اما با همه این مسایل اراده دولت برای این امر جدی است برهمین اساس برای تحقق این خواسته خود تمام تلاش خود را به کار میگیرد به طوری که حتی برای تصدی پست ریاست سازمان ملی جوانان گزینههایی نیز در نظر گرفته شده است.
سازمان جدا شود، نمیتوانیم بر آن نظارت کنیم!
طیبه سیاوشی عنایتی، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در مورد آخرین وضعیت رسیدگی به لایحه تفکیک جوانان از وزرات ورزش به خبرنگار آنا گفت: کمیسیون فرهنگی به این لایحه رای منفی داد و رسیدگی به آن را متوقف کرد.
او در مورد علل مخالفت کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با تشکیل سازمان ملی جوانان اظهار کرد: با توجه به اینکه نمایندگان مجلس مایلند بر این دستگاه نظارت داشته باشند و به دلیل اینکه با تبدیل معاونت امور جوانان به سازمان ملی جوانان، مجلس نظارت خود را بر این معاونت از دست میداد با این امر مخالفت کرد.
سیاوشی ادامه داد: همچنین قبلا که سازمان ملی جوانان را در کشور داشتیم عملکرد مثبت و درخشانتری نسبت به حال نداشته است و به هر حال این یک دستگاه فرابخشی است و نیاز دارد که با تعامل بین وزارتخانههای مشکلات جوانان را حل کنند اما متاسفانه نه در سازمان و در معاونت به مطالبات و نیازهای جوانان پاسخ داده نشد.
وی یادآور شد: باتوجه به اینکه تمام وزارتخانهها معاونتهای مختلفی را تحت پوشش دارند این وزارتخانه نیز باید این مساله را یک بار برای همیشه حل کند و معاونت امور جوانان نیز تحت حمایت وزارت ورزش و جوانان قرار گیرد همانگونه که وزارت تعاون و رفاه اجتماعی چندین معاونت دارد و با آنها به ادامه کار میپردازد.
گزینههای تصدی ریاست سازمان ملی جوانان
تاکنون اسامی چند نفر از گزینههای احتمالی دولت برای تصدی ریاست سازمان ملی جوانان مشخص شده است به طوری که در این لیست نام محمدرضا رستمی، یاسر هاشمی رفسنجانی، محمدمهدی تندگویان، مسعود شفیعی و مرتضی اشراقی به چشم میخورد البته منابع آگاه، نام محمد مهدی تندگویان به عنوان جدیترین گزینه ریاست سازمان ملی جوانان مطرح شده است هرچند که هنوز تکلیف جداسازی امور جوانان و ورزش در این وزارتخانه مشخص نیست.
محمد مهدی تندگویان به واسطه نام پدر شهیدش محمدجواد تندگویان که درکابینه محمدعلی رجایی به عنوان وزیر نفت ایران خدمت میکرد شانس بیشتری برای تکیه زدن بر کرسی سازمان ملی جوانان خواهد داشت. البته او به خاطر حضور در شورای شهر چهارم نیز در بین مردم جایگاه ویژهای دارد زیرا بسیاری از جوانان فعال در احزاب سیاسی نیز از او حمایت کردهاند.
سوابق اجرایی این عضو 43 ساله شورای شهر تهران در دوره چهارم نشان میدهد که او کارشناس ارشد مدیریت شهری است و عضویت در هیات مدیره نمایشگاههای بینالمللی، عضویت در هیات مدیره شرکت های بازرگانی شاهد، عضویت در هیات مدیره شرکتهای روغنی و کشاورزی سازمان اقتصادی کوثر، تهیه کننده سازمان صدا وسیما و قائم مقامی پخش شبکه اول سازمان صدا وسیما را در کارنامه خود دارد.
اردیبهشت امسال بود که حسن روحانی، رئیس جمهوری طی دستوری به جمشید انصاری، رئیس سازمان اداری و استخدامی خواستار اقدامات لازم برای احیاء مجدد سازمان ملی جوانان کشور شد.
حال باید منتظر ماند و دید سرنوشت سازمان ملی جوانان که براساس قانون برنامه سوم توسعه در حد فاصل مهر 1379 تا خرداد 1390، به عنوان جایگزین شورای عالی جوانان فعال بود و منحل شد به کجا خواهد رسید؛ احیای این سازمان یکی از مطالبات جوانان، تشکلهای دانشجویی و سازمانهای مردم نهاد بود که در بسیاری از جلسات عمومی به ویژه جلسات هم اندیشی جوانان با وزرا و رئیس جمهور مطرح شده است.
.
انتهای پیام/