دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
حقایقی از نامگذاری توفان‌ها در جهان

دختران دردسرساز آمریکایی

در ۱۰۰ سال اخیر برای توفان‌ها اسم انتخاب شده، چون به ادعای سازمان جهانی هواشناسی به یاد آوردن اسامی نسبت به اعداد و عبارات فنی برای مردم ساده‌تر است.
کد خبر : 211133

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، طی 100 سال اخیر برای توفان‌ها اسم انتخاب شده، چون به ادعای سازمان جهانی هواشناسی به یاد آوردن اسامی نسبت به اعداد و عبارات فنی برای مردم ساده‌تر است. روزنامه «تلگراف» می‌نویسد وقتی توفان‌ها با نام در رسانه گزارش می‌شوند، میزان آمادگی افراد برای مواجهه با توفان افزایش می‌یابد.
اسم توفان‌ها چطور انتخاب می‌شود؟


پیشتر اسامی توفان‌ها اختیاری بود، مثلا وقتی توفان اقیانوس اطلس دکل قایقی به نام «آنتجه» را درهم‌ شکست، با نام تندباد آنتجه خوانده می‌شد. کم‌کم هواشناسان تصمیم گرفتند سیستم سازما‌ن‌یافته‌تر و کارآمدتری را معرفی کنند و اسامی از فهرست الفبایی مرتب‌شده انتخاب شد. اولین توفان سال با الف شروع می‌شود و به همین صورت ادامه می‌یابد. فهرست اصلی تنها اسامی «زنانه» داشت و کم‌کم از سال 1979، اسامی مردانه هم اضافه شدند؛ حالا هر ساله تناوب دارند. 6 فهرست به صورت چرخشی مورد استفاده قرار می‌گیرند، بنابراین فهرست 2016 مجددا در 2022 مورد استفاده قرار می‌گیرد.
فرق توفان‌های زنانه و مردانه چیست؟


طبق گزارش «سی‌ان‌ان» مطالعات نشان می‌دهد افراد بر اساس اینکه توفان نام زنانه یا مردانه داشته باشد به شیوه متفاوتی برای آن آماده می‌شوند. تیمی از محققان در اقدامات آکادمی ملی علوم می‌گویند: «تندبادهایی با نام زنانه (در برابر تندبادهایی با نام مردانه) باعث مرگ بسیار بیشتری می‌شوند که ظاهرا به این دلیل است که مردم خطر کمتری را برای توفان‌های زنانه متصور می‌شوند و در نتیجه آمادگی کمتری دارند.»


به بیان دیگر، تندبادی با نام «پرسیلا» که نامی زنانه دارد، شاید به اندازه تندبادی با نام مردانه «برونو» که ترس بیشتری ایجاد کرده و مردم را ترغیب به فرار می‌کند، جدی گرفته نشود.
مردم توفان‌های زنانه را جدی نمی‌گیرند!


ادعای محققان مبنی‌بر نرخ مرگ‌ومیر تندبادهای آمریکا از سال 1950 تا 2012 است و همچنین آزمایش‌هایی روی طرز واکنش مردم به تندبادهای فرضی با نام مردانه و زنانه انجام داده‌اند. بعدا بیشتر درباره این موضوع صحبت خواهیم کرد. این مطالعات نشان می‌دهد تغییر نام یک تندباد شدید از چارلی به الویز توانست مگر و میر در اثر آن را تقریبا سه برابر کند. این مطالعه بیان کرد «در توفان‌های شدید که اقدام حفاظتی بیشترین پتانسیل برای نجات جان افراد را دارد، مردانگی- زنانگی نام تندباد میزان مرگ‌ومیر آن را پیش‌بینی می‌کند.»


منبع:فرهیختگان



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب