برگزیدگان جشن بزرگ سینمای ایران چه گفتند؟
به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، مراسم نکوداشت جشن سینمای ایران، شامگاه نوزدهم شهریورماه با حضور جمعی از مدیران و هنرمندان سینمایی در تالار ایوان شمس برگزار شد. این مراسم که کامران ملکی اجرای آن را بر عهده داشت، از سیروس ابراهیم زاده، حسین علیزاده، کیانوش عیاری و محمد حسن خوشنویس تقدیر شد.
سیروس ابراهیمزاده: واژهای برای خوشحالیام پیدا نمیکنم
این بازیگر پس از آنکه توسط جمعی از همکاران خود تقدیر شد طی صحبتهایی گفت: تواضع نمیکنم بگویم که شامل این الطاف شما نیستم چون میگویند پشت تواضع، تفرعن وحشتناکی وجود دارد ولی واژهای برای خوشحالیام پیدا نمیکنم. این مجالس در وهله اول برای نسل جوان از این جهت ارزشمند است که متوجه میشوند راه سختی که طی میکنند بی اجر نمیماند. ضمن اینکه برای آن کسی که تجلیل میشود هم این حسن را دارد که دوران سپری شده خود را مرور می کند.
سیروس ابراهیم زاده همچنین افزود: من خوشحالم در عصری هستم که سینما پرچمدار بازشناساندن فرهنگ غنی اجتماعی ما است. الان کمتر جشنوارهای است که ایرانی در آن نباشد و تاریخ معاصر ایران از این جهت وامدار سینمای ایران است.
وی با اشاره به برخی اعتراضها و واکنشها از سوی سینماگران مثل آتش زدن کارت عضویت خانه سینما گفت: این کارها لطمهای اساسی به جانفشانی نسلهای گذشته ما میزند.
خوشنویس: در این راه تنها نبودهام
محمدحسن خوشنویس گفت: نمیشود فردی کاری را در عرصهای انجام دهد و تنها بوده باشد و من هم همسر و خانوادهام همیشه همراهم بودند همان طورکه در فیلمخانه نیز همکارانم با من همراهی میکردند.
وی افزود: الان فرهنگ با تصویر در دنیا همهگیر میشود و در این عصر نقش کسانی که با تصویر سرو کار دارند،بسیار مهم است. علاوه براین کسانی که وارد عرصه فرهنگی میشوند باید بدانند این کار هوا و هوس نیست بلکه برای تمام عمر است.
خوشنویس ادامه داد: کسیکه در این حوزه کار میکند باید تاریخ و سیاست و ... را بشناسد و امیدی هم به هیچ دولتی نداشته باشد. به همین دلیل از آنجا که اینجا توسط یک نهاد صنفی از من تجلیل میشود در مراسم حضور پیدا کردم.
عیاری: تناقضها زیاد است
عیاری گفت: وارد دوران تواضع نمیشوم چون از صحبتهای دوستان درباره خودم کیف کردم.
وی افزود: نمیخواستم درباره توقیف فیلمها و دشواری فیلمهایی که ساخته میشود صحبت کنم اما تناقضهای زیادی در اینباره وجود دارد، مثل هزاران تناقض دیگری که در ایران وجود دارد.
حسین علیزاده: هنرمند باید ارشاد کند
علیزاده پس از دریافت تندیس خود بیان کرد: خوب است که وقتی این همه دوستان لطف دارند و مقدار زیادی از آن هم واقعیت دارد بگویم که من سختی نکشیدهام و همیشه مثل یک عاشق دنبال گمشدهای بودم که هیچ مقامی نتوانست جلوی مرا بگیرد. ضمن اینکه همیشه امید داشتهام و سینمای ایران این را برای من داشت که در هر کدام از فیلمهایم عاشق نشوم و روابط انسانی را نبینم. هر وقت احساس میکردم جوانمردیام کم شده فیلمی پیشنهاد میشد که در آن جوانمردی وجود داشت.
او با اشاره به صحبتهای محمدحسن خوشنویس بیان کرد: به نظرم این وزارت ارشاد نیست که باید ارشاد کند بلکه هنرمند است. سینمای ایران در جهان در شرایطی درخشید که فقط با سینمای تجاری پشتیبانی میشد و افتخار میکنم با این سینما همکاری کردهام.
انتهای پیام/