آیا «بدون تاریخ، بدون امضا» گزینه روی میز اسکار خواهد بود؟
به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، در حالیکه حدود 10 روز تا پایان مهلت اعلام نماینده ایران به آکادمی اسکار باقی مانده است، به نظر میرسد مسئولان سینمای ایران هنوز تصمیمشان را در مورد انتخاب نماینده ایران برای این آکادمی نگرفتهاند.
تا شب گذشته و بر اساس نامهای که علی سرتیپی خطاب به رئیس سازمان سینمایی برای توجه ویژهتر به فیلم سینمایی «مالاریا» داشت، گمانهها حول حضور این فیلم در آکادمی اسکار میچرخید و تقریبا همه اهالی سینما بر این باور بودند که امسال فیلم سینمایی «مالاریا» شانس حضور در مراسم آکادمی اسکار را دارد اما بعد از اتفاق خوشایندی که شب گذشته در بخش «افقهای نو» فستیوال فیلم ونیز برای فیلم سینمایی «بدون تاریخ، بدون امضا» رخ داد، شائبه نمایندگی این فیلم در اسکار به کارگردانی وحید جلیلوند قوت گرفته است.
چرا که اگر بنا باشد اکران یک هفتهای فیلم سینمایی «مالاریا» را که علی سرتیپی به آن اشاره کرده است در نظر گرفت، میتوان به اکرانهای جشنوارهای فیلم سینمایی «بدون تاریخ بدون امضا» نیز اشاره داشت.
فیلم سینمایی «بدون تاریخ، بدون امضا» به کارگردانی و تهیهکنندگی برادران جلیلوند بعد از چندین موفقیت در عرصه بینالملل اینبار با دریافت جایزه یکی از مهمترین جشنوارههای سینمایی جهان شاید بتواند گزینه مناسبتری برای نمایندگی ایران در نودامین مراسم آکادمی اسکار باشد و این موفقیت نباید از نظر هیات انتخاب اسکار در ایران دور بماند.
فیلم سینمایی «بدون تاریخ، بدون امضا» داستان کاوه نریمان یکی از پزشکان پزشکی قانونی است که در محل کارش با جسدی مواجه میشود که وی را پیش از این میشناخته است، این فیلم از زمان جشنواره فیلم فجر سال گذشته سیمرغهای بهترین کارگردانی، بهترین بازیگر نقش مکمل مرد و بهترین صداگذاری را دریافت کرد و پس از آن در چندین فستیوال جهانی نیز حضور داشت و در نهایت موفقیت جشنواره فیلم ونیز را به عنوانی یکی از جشنوارههای مهم فیلم در جهان را به دست آورد.
این فیلم در زمان اکرانش در جشنواره ونیز با نقدهای مثبت بسیاری از سوی منتقدین مطرح جهان مواجه شد که این فیلم و بازی بازیگران آن را تحسین کرده و نقدهای زیادی را در رسانههای خود از جمله «ورایتی» منتشر کردند.
موفقیت در جشنواره فیلم ونیز به عنوان یکی از معتبرترین و قدیمیترین جشنوارههای سینمایی جهان دستاورد بینظیری برای فیلم «بدون تاریخ، بدون امضا» بود که با تمام جشنوارههایی که فیلم سینمایی «مالاریا» شرکت داشته برابری میکند. از این رو میتوان ادعا کرد که فیلم سینمایی «بدون تاریخ، بدون امضا» گزینه مناسبتری برای حضور در آکادمی اسکار است.
بر اساس این گزارش شاید بیش از این به دلیل خالی بودن دست سینمای ایران برای حضور در آکادمی اسکار هر فیلمی که حتی یک حضور بینالمللی را بعضا بدون جایزه تجربه کرده بود خود را محق حضور در نودامین دوره آکادمی اسکار میدانست. به همین دیدگاه بود که علی سرتیپی به عنوان پخشکننده فیلم سینمایی «مالاریا» خطاب به محمدمهدی حیدریان؛ رئیس سازمان سینمایی نامهای نوشت و درخواست توجه ویژه به این فیلم سینمایی کرد.
اما آنچه که از دستاوردهای این دو فیلم برمیآید حکایت از شانس بالاتر فیلم وحید جلیلوند در مقابل فیلم پرویز شهبازی دارد اما باید دید که نظر هیات انتخاب چیست گرچه تا همین امروز هم این هیات در معرفی نماینده ایران برای اسکار 2018 کوتاهی کرده است.
انتهای پیام/