دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 شهريور 1396 - 10:49

سرپرست واحد دامغان: دانشگاهیان به مدیریت «رهبر» چشم امید بسته‌اند

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان با توجه به انتخاب دکتر فرهاد رهبر به عنوان رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: روسا و همکاران دانشگاهی به مدیریت رهبر چشم امید بسته‌اند.
کد خبر : 210777

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا از مرآت، دکتر عباس علایی نوین سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی دامغان با شبکه خبری مرآت از واحد دامغان و شرایط دانشگاه گفته است که از نظر کاربران می گذرد:


سهم دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی دامغان نسبت به کل دانشجویان این شهر چقدر است؟


نزدیک به 45 درصد از دانشجویان دامغان در دانشگاه آزاد اسلامی تحصیل می‌کنند.


دانشجویان تحصیلات تکمیلی چه سهمی از کل دانشجویان واحد دامغان را دربرمی‌گیرد؟


به طور میانگین نزدیک به 4 هزار دانشجو داریم که بیش از 65 درصد از کل این دانشجویان در مقاطع بالاتر از کارشناسی در حال تحصیل هستند. دانشجویان تحصیلات تکمیلی در مقاطع کارشناسی ارشد، دکترای تخصصی و در یک مورد هم در دکترای عمومی یا حرفه‌ای داروسازی تحصیل می‌کنند.


نسبت تعداد دانشجویان به اساتید تمام وقت در واحد دامغان چقدر است؟


به ازای هر 42 دانشجو یک استاد تمام وقت در دانشگاه حضور دارد.


روند انجام مصاحبه دکتری در دانشگاه شما چگونه بوده است؟


مصاحبه دکتری همه ساله در سازمان مرکزی دانشگاه انجام می‌شد؛ امسال سازمان به این نتیجه رسید که با توجه به توان علمی استادان دانشگاه، ظرفیت‌های انجام مصاحبه دکتری در استان‌ها وجود دارد، این تصمیم افزون بر آن که از رفت و آمدها به پایتخت می‌کاهد، منجر به استفاده از ظرفیت‌های استان نیز خواهد شد. دانشجویانی که پذیرش می‌شوند قرار است تحت تربیت همین استادانی که با آن ها مصاحبه می‌کنند قرار بگیرند؛ لذا این اختیارات به استان‌ها داده شد.


به لطف خدا مصاحبه‌ها با کیفیت و در فضایی مطلوب برگزار و نتایج خوبی هم حاصل شد. کیفیت کار به مراتب از سال‌های گذشته بیشتر بوده و این نشان‌دهنده مثبت بودن تغییراتی است که پس از انتصاب آقای دکتر ولایتی و آقای دکتر رهبر بوجود آمده است. تغییرات جدید از اهمیت دادن بیشتر به بدنه هیأت علمی دانشگاه آزاد حکایت دارد.


به برخی تغییرات مدیریتی اشاره کردید. برخی نسبت به این تغییرات موضع مثبتی ندارند. حتی وزیر علوم سابق، آقای دکتر فرهادی هم چندان با انتصاب آقای دکتر رهبر موافق نبودند. دیدگاه شما درباره سیاست‌های جدید دانشگاه آزاد چیست؟


من مایلم بیشتر مسائل علمی را مطرح کنم. اما به طور شفاف به شما عرض می‌کنم که تغییراتی که در سطوح مدیریتی دانشگاه آزاد اتفاق افتاد مثبت بود. یکی از بنیانگذاران این مجموعه مقام معظم رهبری بودند و با دید حمایتی که به دانشگاه داشتند و دارند؛ آقای دکتر ولایتی را که یک چهره علمی بین‌المللی با سابقه فعالیت 45 ساله است، به ریاست هیأت امنای دانشگاه آزاد منصوب کردند و ایشان در مشورت با اعضای هیأت امنای دانشگاه به گزینه‌هایی رسیدند و نهایتا آقای دکتر فرهاد رهبر که یک چهره آکادمیکِ و دارای سابقه خوب اجرایی و علمی در دانشگاه تهران و برخی دیگر از دستگاه‌های اجرایی هستند به ریاست دانشگاه آزاد انتخاب شدند. با انتخاب ایشان بسیاری از نگرانی‌ها در سطح دانشگاه آزاد رفع شد با توجه به این که ایشان یک چهره علمی و اجرایی قوی هستند و تمامی روسا، اعضای هیأت علمی و کارکنان دانشگاه به ایشان اعتقاد دارند، از ایشان حمایت می‌کنند و به مدیریت دکتر رهبر چشم امید بسته‌اند.


امیدواریم که بر اساس سیاست‌های ابلاغی رهبر معظم انقلاب در برنامه ششم، سند چشم انداز 1404 و اصول اقتصاد مقاومتی، به واسطه برنامه‌هایی که در حوزه‌های آموزشی، پژوهشی و اجرایی برای دانشگاه دارند بتوانند دانشگاه آزاد اسلامی را که به حق یکی از ثمرات و دستاوردهای انقلاب و جمهوری اسلامی و در کنار سپاه و بسیج جزء نهادهای انقلابی کشور است، به مقاصد عالی برسانند.


- تعدادی نسبت به افزایش شهریه‌های دانشگاه آزاد انتقاد داشتند و دارند. توضیحات شما را درباره افزایش شهریه‌ها می‌شنویم.


میزان شهریه‌ها بر اساس نظر هیأت امنای دانشگاه به عنوان عالی‌رتبه‌ترین مرجع دانشگاه محاسبه می‌شود. اخیرا هم موضوع میزان شهریه‌ها طی بخشنامه‌ای ابلاغ شده است. با توجه به این که بنده در دانشگاه‌های دولتی هم مسئولیت داشتم، با اطمینان می‌گویم شهریه دانشگاه آزاد نسبت به شهریه دانشگاه‌های دولتی و غیرانتفاعی منصفانه‌تر است.


دانشگاه آزاد دارای هیأت علمی منسجمی است. اعضای هیأت علمی 4 روز در هفته در دانشگاه حضور دارند و در دسترس دانشجویان هستند. خدمات آموزشی دانشگاه ارتقا پیدا کرده است. تجهیزات و فضای لازم را برای استادان و دانشجویان فراهم کرده‌ایم و این فضا فراهم شده است که استادان هم به کار علمی-پژوهشی خود مشغول باشند و هم پاسخگوی دانشجویان باشند.


روندهای موجود در دانشگاه آزاد، به جز در برخی از دانشگاه‌های دولتی، در هیچ‌یک از دانشگاه‌ها اجرا نمی‌شود. لذا شهریه دانشگاه آزاد اسلامی پایین‌تر از شهریه همه دانشگاه‌هاست. خدماتی که دانشگاه آزاد به استادان و دانشجویان ارائه می‌دهد با شهریه‌ای که از آنان دریافت می‌کند، قابل مقایسه نیست. دانشگاه آزاد عملا بخشی از هزینه‌های دانشجویان را بر عهده دارد.


دانشگاه آزاد حتی یک ریال از بودجه‌های دولتی استفاده نمی‌کند بلکه در بسیاری از مواقع از سیستم نیز هزینه می‌کند تا دانشجویان با خیال راحت از امکانات استفاده کنند و به تحصیل مشغول باشند. افزون بر این وام‌هایی با بازپرداخت درازمدت داریم. اتفاق مثبتی که با آمدن آقای دکتر رهبر افتاد که نگاه استراتژیک ایشان را نشان می‌دهد، آن است که اخیرا دستورالعملی برای دانشگاه‌ها فرستادند که در مناطق محرومی که دانشجویان نخبه و مستعد وجود دارد؛ چنانچه این دانشجویان بضاعت مالی کافی برای پرداخت شهریه را نداشته باشند این امکان برای آن‌ها ایجاد شده که از کاهش شهریه تا 50 درصد بر اساس مجوز استان ذیربط استفاده کنند.


این اختیار به واحدهای دانشگاه آزاد داده شده است که با تصویب هیات امنا استانی، 50 درصد کاهش شهریه برای این دانشجویان نیز اتفاق بیفتد و این امر سبب می شود که درِِ دانشگاه آزاد برای تمامی کسانی که مایلند در شهر خود و در کنار خانواده خود به ادامه تحصیل بپردازند، باز باشد. این بستر فراهم شده است که دانشجویان طبقه متوسط و ضعیف هم بتوانند از خدمات آموزشی مطلوب بهره‌مند شوند.


- و سخن آخر.


مرکز آزمون و پذیرش دانشگاه آزاد به نشانی www.azmoon.org در خدمت دانش‌آموزانی است که مایلند به مقطع کاردانی و کارشناسی ناپیوسته و پیوسته وارد شوند و بر اساس بخشنامه‌ای که به آن اشاره شد، آمادگی داریم با کسب اجازه از مراجع بالادستی خود در استان، شهریه برخی از دانشجویان را تا 50 درصد کاهش دهیم و این یک فرصت استثنایی ایجاد کرده تا همه افراد بتوانند در شهر خود، با بهترین امکانات تحصیل کنند.


ظرفیت‌ها و امکانات دانشگاه آزاد حقیقتا بین دانشگاه‌ها منحصربفرد است. این امکانات در دانشگاه‌های دولتی کمتر وجود دارد.


واحد دامغان در 86 رشته‌گرایش تحصیلی برای مقاطع کاردانی و کارشناسی به شکل ناپیوسته با مدرک پیش‌دانشگاهی و پیوسته با مدرک دیپلم و دیپلم فنی آماده پذیرش دانشجوست که با توجه به رعایت اصول کیفی، حضور استادان متعهد و تجارب ارزشمند ایشان، تجهیزات روزآمد و کارگاه و آزمایشگاه‌های مجهز و مدرن و تنوع رشته‌گرایش‌ها در شش دانشکده مصوب به همراه شرایط مطلوب فرهنگی و رفاهی با در اختیارداشتن خوابگاه و سلف‌سرویس، می‌توانیم محیطی آرام برای تحصیل داوطلبان را معرفی کنیم و در فرهیخته‌پروری کشور عزیزمان نقش داشته باشیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب