دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

نخستین رقیب «مسعود بارزانی» کیست؟

به گفته منابع آگاه، «رستم کرکوکی» معروف به «مام رستم» از رهبران سابق حزب اتحادیه میهنی کردستان که از محبوبیت ویژه‌ای در منطقه کردستان برخوردار است، نامزدی خود را برای تصدی پست ریاست این منطقه احتمالا اعلام می‌کند.
کد خبر : 209434

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا از فارس، در حالی که دوره ریاست «مسعود بارزانی» بر منطقه کردستان عراق، پس از دو بار تمدید دوساله به پایان رسیده‌است، احتمال می‌رود که رئیس جدید این منطقه، از طریق انتخابات تعیین شود.


به نوشته «موازین نیوز»، «رستم کرکوکی» معروف به «مام رستم» نخستین کسی است که خود را برای تصدی پست ریاست منطقه کردستان و جانشینی مسعود بارزانی نامزد می‌کند. گفته می‌شود وی که از اعضای قدیمی حزب «اتحادیه میهنی کردستان» است، مهمترین رقیب مسعود بارزانی در انتخابات ریاستی است که قرار است اوایل نوامبر آینده برگزار شود.


یک منبع آگاه با اعلام این مطلب، گفت: مام رستم متولد 1955 در کرکوک، که از محبوبیت خاصی در منطقه کردستان به ویژه در محافل نظامی، برخوردار است طی روزهای آینده در کمیساریای عالی انتخابات، ثبت‌نام خواهد کرد. وی زمانی یک فرمانده نظامی در صفوف مبارزه اتحادیه میهنی کردستان با رژیم بعث بود. او در سال 2009 از این حزب به بهانه فساد روزافزون، استعفا کرد و به نوشیروان مصطفی رئیس حزب تغییر (گوران) پیوست.


کمیساریای عالی انتخابات در منطقه کردستان، 14 آگوست گذشته اعلام کرد که برای انتخابات ریاستی و پارلمانی این منطقه در اول نوامبر آینده، آماده است.


مسعود بارزانی شاید از معدود افرادی باشد که دوره ریاست خود را به اشکال مختلف تمدید کرده است. وی نخستین بار در سال 2005 از طریق پارلمان منطقه کردستان عراق و دومین بار در سال 2009 با آرای مردمی به سمت ریاست این منطقه برگزیده شد.


درحالی که دوره ریاست بارزانی باید در تابستان 2013 پایان می‌یافت، پارلمان منطقه کردستان، این دوره را برای مدت دو سال تمدید کرد. نمایندگان اتحادیه میهنی کردستان و حزب دموکرات کردستان در نشست پارلمان این منطقه در ژوئن 2013 با تصویب ماده‌ قانونی شماره‌ 19 توافق کردند که انتخابات ریاست منطقه و همه‌پرسی قانون اساسی برای دو سال به تعویق افتد و در آن زمان دو طرف تأکید کردند تمدید ریاست منطقه کردستان ، به دو سال محدود شود و قابل تمدید دوباره نباشد.


این دوره می‌بایست در 20 اگوست 2015 پایان می‌یافت اما این بار نه پارلمان بلکه شورای قضایی منطقه کردستان عراق به ریاست «شوان محی الدین» برای مدت دو سال دیگر، ریاست بارزانی بر منطقه کردستان را تمدید کرد. این در حالی بود که نظارت بر حُسن اجرای قوانین ، رسیدگی به شکایات اداری و مشاوره حقوقی و نه تصمیم گیری درباره ریاست منطقه، در حوزه وظایف شورای قضایی منطقه کردستان بود.


چهار حزب گوران ، اتحادیه میهنی کردستان عراق ، اتحادیه اسلامی و جماعت اسلامی پیش از این مخالفت خود را با تمدید ریاست بارزانی بر منطقه ، به دلیل منع قانونی و همچنین قرار گرفتن منطقه در مسیر دیکتاتوری، اعلام کرده بودند اما تمامی این مخالفت‌ها راه به جایی نبرد و بارزانی بار دیگر، به مدت دو سال حاکمیت در منطقه کردستان را برعهده گرفت.


اکنون نیز دوره ریاست بارزانی بر منطقه کردستان به پایان رسیده است و و این بار حزب تغییر با فشارهای مردمی اجازه‌ نداد تا بار دیگر در پارلمان لایحه‌‌ای برای تمدید ریاست مسعود بارزانی به‌ تصویب برسد، امری که موجب شد مسعود بارزانی پارلمان را به‌ کلی تعطیل کند و نمایندگان حزب تغییر را به‌ سلیمانیه‌ بازگرداند.


اما اکنون بارزانی نیازمند راه‌ اندازی دوباره‌ پارلمان است تا با تصویب یک لایحه‌ به‌ همه پرسی جدایی اقلیم کردستان عراق وجهه قانونی بدهد، اما هنوز حزب تغییر حاضر به بازگشت به پارلمان منحل شده نشده و اعلام کرده است که تنها با شرط کنارگیری بی قید و شرط بارزانی از کرسی ریاست که‌ وجهات قانونی آن به‌ سر آمده‌ است، آماده‌ است بار دیگر به‌ پارلمان منحل شده‌ باز گردد.


از سوی دیگر، بارزانی به منظور کم کردن فشار افکار عمومی بر خویش، بارها اعلام کرده‌ قصد ندارد بار دیگر تصدی پست ریاست منطقهرکردستان را برعهده گیرد. وی فقدان نامزدی که بخواهد جانشین او شود را بهانه می‌کند تا همچنان در این پست باقی بماند. لذا نامزدی مام رستم می‌تواند وی را به دردسر اندازد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب