دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رأی‌الیوم بررسی کرد؛

آیا اجلاس آتی شورای همکاری خلیج‌فارس بدون قطر برگزار می‌شود؟

با نزدیک شدن به زمان برگزاری اجلاس آتی شورای همکاری خلیج‌فارس سؤالاتی درباره برگزاری این اجلاس و آینده آن مطرح است.
کد خبر : 209000

به گزارش گروه رسانه ها یدیگر آنا از فارس، آیا برگزاری سی‌وهشتمین دور اجلاس شورای همکاری خلیج‌فارس در کویت (دسامبر آینده) اتفاقی خوب خواهد بود؟ آیا این اجلاس برگزار می‌شود؟ آیا امیر قطر برای این اجلاس دعوت می‌شود و آیا سران کشورهای محاصره‌کننده قطر می‌پذیرند با امیر قطر در این اجلاس حضور پیدا کنند؟


اینها سوالاتی است که روزنامه الکترونیکی «رأی‌ الیوم» در سرمقاله خود با اشاره به میانجی‌گری «صباح الأحمد» امیر کویت برای حل بحران قطر و پافشاری کشورهای محاصره‌کننده قطر برای پایبندی به مواضع خود و آمادگی برای انجام اقدامات جدید علیه قطر در روزهای آینده، مطرح کرد.


این روزنامه نوشت که «اگر چه اجلاس شورای همکاری خلیج‌فارس سه ماه دیگر برگزار می‌شود اما اجرای مقدمات این اجلاس از یک ماه قبل با برگزاری نشست وزرای خارجه و تحرکات دبیرخانه شورا در ریاض آغاز می‌شود در حالیکه شواهد و قرائن نشان می‌دهد که اجلاس آینده همانند اجلاس قبلی نبوده بلکه مملو از اتفاقات غافلگیر‌کننده خواهد بود، برخی کسانی که بشدت بدبین هستند، معتقدند که احتمال برگزاری این اجلاس بسیار کم است».


نویسنده این یادداشت می‌افزاید که «میانجی‌گری کویت با وجود اینکه بسیاری از افراد برای حل بحران قطر به آن دل خوش‌ کرده‌اند، اما به بن‌بست رسیده است و شاید سفر امیر کویت به واشنگتن و نشست وی با دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا که قرار است پنج‌شنبه آینده برگزار شود، آخرین شانس پیدا کردن راهکاری برای حل این بحران باشد به خصوص که ترامپ نیز چند روز پیش با پادشاه عربستان سعودی تلفنی‌ گفت‌‌وگو کرده و خواستار حل بحران شورای همکاری خلیج‌ [فارس] به روش دیپلماتیک و پرداختن به خطر ایران شد».


رأی‌الیوم همچنین به نقل از برخی منابع در حاشیه خلیج‌فارس نوشت که قطر در حال بررسی مسئله استمرار عضویت خود در شورای همکاری خلیج‌فارس است و دو رویکرد در این باره وجود دارد:


«نخست: رویکردی که خواهان خروج قطر از شورای همکاری بنا به این دلایل است: بحرانی شدن وضعیت موجود ، محاصره قطر و اصرار کشورهای محاصره‌کننده بر مواضع خود، میزبانی عربستان از "عبدالله بن علی آل ثانی" به عنوان "امیر جایگزین امیر قطر" و تعامل با وی به عنوان نماینده دولت قطر و چه بسا تعامل دیگر کشورهای حاشیه خلیج [فارس] با "امیر جایگزین"، پرهیز از احتمال مداخله نیروهای نظامی "سپر جزیره" در قطر همانند اتفاقی که در بحرین رخ داد».


«دوم: تداوم عضویت قطر در شورای همکاری خلیج‌ [فارس] تا لحظه آخر».


به نوشته این روزنامه، «هنوز مشخص نیست که قطر در نهایت کدام رویکرد را خواهد پذیرفت اما اظهارات "محمد بن عبدالرحمن آل ثانی" وزیر خارجه قطر در بروکسل نشان می‌دهد که دوحه گزینه نخست یعنی خروج از شورا را ترجیح می‌دهد به خصوص اینکه وی اشاره کرد "ما به شورای همکاری خلیج‌ [فارس] به عنوان یک سازمان اطمینان داریم اما نمی‌دانیم این اطمینان تا کی ادامه خواهد داشت و شورای همکاری باید فضایی برای همکاری باشد نه دیکته‌های کشورهای دیگر"»؛ آل ثانی همچنین کشورهای محاصره‌کننده قطر را به دعوت برای تغییر نظام قطر و حمایت از تحرکات خشونت‌آمیز متهم کرد.


نویسنده در پایان با اشاره به اینکه اجلاس آتی شورای همکاری خلیج‌ فارس دردسری دیگر برای امیر کویت است، افزود: شکی در تجربه امیر کویت و تمایل و تلاش جدی وی برای حفظ وحدت و انسجام شورای همکاری خلیج‌ [فارس] نیست اما این بحران قطر از دیدگاه ما به مرحله بدون بازگشت رسیده و راه‌حل‌های آن تقریبا محال شده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب