دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 شهريور 1396 - 13:12

ایران رتبه اول تولید مقالات حوزه سلول‌های بنیادی در خاورمیانه

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی معاونت علمی خبر داد جمهوری اسلامی ایران با تولید ٣١ درصد از همه مقالات سلول‌های بنیادی در منطقه خاورمیانه رتبه اول را به خود اختصاص داده‌است.
کد خبر : 208925

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، امیرعلی حمیدیه، در هجدهمین کنگره بین‌المللی پزشکی تولیدمثل همزمان با سیزدهمین کنگره بین‌المللی سلول‌های بنیادی به بررسی علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی در ایران پرداخت.


او در ابتدا با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران پیشرفت‌های زیادی در حیطه سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی کسب کرده است تعداد انتشارات معتبر ایرانی را در سطح ١٥ جهانی ذکر کرد و آن را چشمگیر دانست.


حمیدیه ادامه داد:‌ «جمهوری اسلامی ایران با تولید ٣١ درصد از تمامی مقالات این حیطه در منطقه خاورمیانه رتبه اول را به خود اختصاص داده است.»


به گفته دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی معاونت علمی در زمینه کار آزمایی‌های بالینی کشورمان توانسته است با ٧٦ کارآزمایی در حوزه سلول‌های بنیادی جزو پیشتازان منطقه باشد. به طوریکه تا کنون ٥١ کارآزمایی اختتام یافته و ٢٥ کارآزمایی بالینی فعال با شرکت حدود 2300 بیمار ثبت شده است.


او توضیح داد: «باعلاقه‌مندی بسیاری از دانشگاه‌ها، پژوهشکده‌ها و مراکز تحقیقاتی به حوزه سلول‌های بنیادی اکنون ٤٤ مرکز تحقیقاتی در این زمینه فعالیت دارند. همچنین بیش از ٤٦٠ محقق، ٣٠٠ عضو هیات علمی دانشگاه و همچنین دانشجویان تحصیلات تکمیلی در این مراکز مشغول پژوهش هستند.»


حمیدیه به این موضوع که تعداد پروژه‌های مورد حمایت ستاد سلول‌های بنیادی در سال‌های اخیر افزایش چشمگیری داشته است اشاره کرد و گفت: «از ٣٨ پروژه در سال ٢٠١٣ به ١٢٠ پروژه در سال ٢٠١٦ افزایش یافته است. تعداد مراکز پیوند سلول‌های بنیادی خون‌ساز که در دو سال قبل تنها ٦ مرکز بود به ١٦مرکزافزایش یافته و طَی این مدت ٩ مرکز پذیره نویسی سلول‌های بنیادی خون‌ساز فعال شده‌اند.»


دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی معاونت علمی یکی از دستاوردهای مهم چندساله اخیر کشور برای گسترش فناوری‌های سلول‌های بنیادی تشکیل شرکت‌های دانش‌بنیان مورد تأیید معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری دانست و افزود: «از تنها ٢ شرکت در سال ٩٢ به ٥٦ شرکت در سال ٩٦ افزایش قابل‌توجه را نشان می‌دهد. در حال حاضر ٤ انستیتو سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی در کشور فعال هستند که اولین آنها پژوهشگاه رویان بوده که در زمینه سلول‌های بنیادی رویانی، سلول‌های بنیادی پرتوان القایی، سلول‌های بنیادی جنسی، سلول‌های بنیادی بند ناف و تمامی انواع سلول‌های بنیادی از 15 سال گذشته فعالیت خود را آغاز کرد.»


در پایان دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی معاونت علمی به این مطلب اشاره کرد که به‌زودی فناوری‌های پیشرفته مهندسی بافت و همچنین ارگان‌های مینیاتوری از سلول‌های بنیادی بالغین جهت غربالگری داروهای نوین و گران‌قیمت در دسترس قرار خواهند گرفت.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب