ایران خواستار تسریع هند در احداث خط آهن چابهار- زاهدان است
به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا از ایرنا، 'خیرالله خادمی' که به همراه هیاتی از وزارت راه و شهرسازی ،راه آهن و ذوب آهن اصفهان برای پیگیری توافقات سفر نخست وزیر هند به دهلی نو سفر کرده اظهار کرد شرکت دولتی ایرکان هند باید هرچه سریعتر تفاهمنامه احداث راه آهن چابهار- زاهدان که بین دو کشور امضا شده را اجرایی کند.
وی با بیان اینکه برای احداث راه آهن چابهار- زاهدان به چهار تا پنج هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است افزود:اگر بخواهیم این خط را با استفاده از منابع داخلی تکمیل کنیم چند سال طول می کشد.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور اظهار کرد باید هرچه سریعتر مسیرهای متصل به بندر و خطوط ریلی را به افغانستان برای توسعه منطقه شرق و تکمیل کریدور شمال و جنوب تکمیل کنیم.
وی تصریح کرد این اقدام می تواند به فعال سازی بندر چابهار کمک کند و باعث ایجاد منافع زیادی برای کشور خواهد شد.
خادمی با اشاره به دیدارش با معاونان وزیر بازرگانی،حمل و نقل،راه آهن و پنج شرکت خصوصی از جمله جیندال ،سیل اظهار کرد دراین دیدارها توافق کلی برای تامین مالی پروژه ها انجام شد.
وی اظهار کرد تامین مالی پروژه های ریلی و جاده ای از مهمترین اهداف این سفر بود.
معاون وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد در نظر داریم یک خط اعتباری یک میلیارد دلاری از هند برای تولید ریل در داخل کشور و خرید ادوات و لوکوموتیو دریافت کنیم .
وی با اشاره به اعتبار 450 میلیون دلاری هند برای خرید 250 هزار تن ریل اظهار کرد 150 هزار تن از این ریل ها تحویل ایران شده است .
خادمی اظهار کرد به طرف هندی پیشنهاد داده شده که 100 هزار تن باقیمانده ریل را با همکاری طرف هندی در ذوب آهن اصفهان تولید شود.
وی افزود:تلاش کردیم توافقنامه ای بین تولید کنندگان ریل هند با شرکت اصفهان برقرار شود تا پس از واردات شمش از این کشور در کارخانه ذوب آهن اصفهان تبدیل به ریل شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به دیدارش با معاون وزیر بازرگانی هند اظهار کرد هندی ها تاکید دارند که ایران هرچه سریعتر اعتبار 450 میلیون دلاری این کشور را جذب تا اعتبار جدیدی برای پروژه های ریلی کشور اختصاص دهند.
وی با اشاره به علاقه مندی راه آهن جمهوری اسلامی برای خرید لوکوموتیو از هند اظهار کرد پیشنهاد اختصاص خط اعتباری به ایران برای خرید لوکوموتیو به طرف هندی داده شده است.
هیاتی به ریاست معاون وزیر راه و شهرسازی روز چهارشنبه برای پیگیری توافقات سفر سال گذشته نارندرا مودی نخست وزیر هند در بخش حمل روز چهارشنبه وارد دهلی نو شد.
این هیات پس از گفت وگو با معاونان وزیر بازرگانی ،حمل و نقل ،راه آهن و مسئولان پنج شرکت ازجمله جیندال و سیل روز جمعه شب به سفر خود پایان داد.
انتهای پیام/