پیگیری مصرانه برای احیای کانونهای تئاتر دانشگاهی/ آزمون و خطا بعد از 18 دوره!
به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، در مراسم اختتامیه هجدهمین جشنواره تئاتر دانشگاهی امیر مرسلی به عنوان دبیر جشنواره به سخنرانی پرداخت.
وی اظهار کرد: «دورهای که گذشت نویدبخش این است که تا زمانیکه دانشجویان همت و اراده بلندشان را که گاه تنها داشتهشان است را جدی بگیرند قدمهای متعالی و بزرگی را خواهند برداشت که به اعتلای این جشن سالانه کمک خواهند کرد. در این دوره جشنواره، بخش مناطق بعد از دو سال از سر گرفته شد و گردهمایی آن به حمایت منطقه آزاد کیش از 5 تا 10 اردیبهشت در جزیره کیش ادامه پیدا کرد.»
وی خطاب به اساتید گفت: «شما پناهگاه امن فعالیتهای تجربی دانشجویانی هستید که تازه در این راه قدم گذاشتهاند از حمایتهای بیدریغتان که حتی با وجود کمبودها کنارمان بودید تشکر میکنم، هرچند برخی از گرامیان تنها به همین دلیل همراهیمان نکردند.»
مرسلی یادآور شد: «در این دوره افتخار میزبانی گروههای غیر تهرانی را داشتیم و رسانه ملی در کنار کار شبانهروزی دبیرخانه با پخش ویژه برنامه تئاتر دانشگاهی از شبکه چهار و جام جم با ما همراه بود. در راستای عمومی کردن این حرکت فرهنگی هنری نیز توانستیم با معاون فرهنگی اجتماعی شرکت مترو تهران و حومه از تبلیغات مترو بهره ببریم. همچنین در برخی روزها شاهد برپایی اجرای نمایش در 18 نقطه از شهر تهران بودیم و به مبحث نقد توجه ویژهتری داشتیم.»
وی اعلام کرد: « جشنواره نمایشنامهنویسی و پژوهش که از جشنواره جدا شده و در ایام دیگری برگزار خواهد شد از هفته آینده فعالیت خود را در دبیرخانه آغاز میکند.»
قول راه اندازی کانونهای تئاتر دانشگاهی
همچنین حسین میرزایی، مدیرکل فرهنگی اجتماعی وزارت علوم در میان جمع پرشور دانشجویان در جایگاه حاضر شد و گفت: «پس از گذشت هجده دوره از جشنواره بینالمللی تئاتر دانشگاهی همچنان در حال آزمون و خطا هستیم. جشنوارهای که از آغاز تا پایان، از مدیریت تا اجرا، از گذشته تا آینده دانشجویی است. جشنوارهای که متولد شده تا نه تنها فرصتی باشد برای ارائه خلاقیت و کسب تجربههای هنری دانشجویی، بلکه امکانی برای تجربههای مدیریتی و تمرین دموکراسی نیز باشد.»
او افزود: «متاسفانه با از بین رفتن مجمع کانونهای تئاتر دانشگاهی این مسیر به بیراهه رفته است. واضح و مبرهن است که تنها راه بازگشت به این مسیر احیای دوباره این مجمع است.»
این مدیر خاطرنشان کرد: «تجربههای موفق و پرشور برگزاری دورههای مختلف جشنوارههای بین دانشگاهی «تئاتر تجربی (دانشکده هنرهای زیبا)»، «جشنواره بینالمللی عروسکی»، «جشنواره مونولوگ» و «هفته تئاتر (دانشکده سینما و تئاتر)» و ... جشنوارههای دانشجویی نقاط مختلف کشور همگی به تلاش کانونها و انجمنهای علمی تئاتر دانشگاههای فوق برگزار شده، نشان از قدرت مدیریت و اجرای درست دانشجویان است.»
میرزایی سپس به دغدغه چندین ساله جریان تئاتر دانشگاهی اشاره کرد و گفت: «ساز و کار کنونی «انتصاب» دبیر جشنواره تئاتر دانشگاهی و به وجود آمدن سمت ریاست جشنواره علاوه بر عدم شفافیت باعث از بین رفتن پویایی جشنواره نیز شده است. ما دانشجویان به جد معتقدیم با احیای مجمع کانونهای تئاتر دانشگاهی و بازگشت به شیوه «انتخابی» دبیر جشنواره توسط وزارت علوم از بین گزینههای مجمع که خود منتخب دانشجویان است، صحیحترین راه حل پیش رو است. امری که انتظار میرفت در دو سال گذشته و با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید و حسن توجه ریاست محترم جمهور و دانشجویان، تا کنون به نتیجه میرسید.»
مدیرکل فرهنگی اجتماعی وزارت علوم تصریح کرد: «تنظیم کننده این بیانیه از امروز مصرانه پیگیر احیای کانونهای تئاتر دانشگاهی که جزو حقوق بدیهی دانشجویان است خواهد بود و از وزارت علوم دولت محترم خواستار همراهی و تسریع در این امور هستند.»
سید ضیاء هاشمی معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم نیز در این مراسم عنوان کرد: «خیلی خرسندم که در اختتامیه جشنواره تئاتر دانشگاهی و در کنار دوستان، شاهد موفقیت دوستان ودستاوردهای جامعه دانشگاهی کشور هستم. برای همه آرزوی توفیق و عزت و سربلندی دارم.»
تئاتر باید مورد حمایت و توجه بیشتری قرار گیرد
حمیدرضا مشهدی عباسی، نماینده مجلس شورای اسلامی که از دیگر سخنرانان آیین اختتامیه هجدهمین دوره جشنواره تئاتر دانشگاهی بود در قالب جملاتی کوتاه اظهار کرد: «با توجه به اینکه انتقال آداب و رسوم گذشته به آینده، باورهای دینی، فرهنگ اسلامی به نسلهای آینده توسط این هنر انجام میشود، شکی نیست که باید مورد حمایت و توجه بیشتر قرار گیرد. از مجموعه برنامهریزان برای برپایی چنین برنامهای قدردانی میکنم.»
بخشی از این مراسم به بزرگداشت هوشنگ قوانلو اختصاص داشت که در حضور سلیمیپور مورد تقدیر قرار گفت.
سلیمیپور در این مراسم خطاب به دانشجویان اعلام کرد: «آینده در دستان شما است. زندگی از وجه جبر و اختیار ساخته شده است، با جبر زمانه نمیشود کاری کرد ولی ما اختیار این را داریم تا آینده را به گونهای بسازیم که در دست یکایک شما باشد. باید همیشه عاشق باشید چراکه عاشق هیچگاه خسته نمیشود.»
به میان شما میآیم تا رزومه بهروز کنم
هوشنگ قوانلو پس از اینکه که بارها مورد تشویق مخاطبان و دانشجویان قرار گرفت، گفت: «من همیشه خودم را دانشجو میدانم چون هروقت کاری را شروع میکنم به همان سالهای اول بر میگردم و نخستین سوالهایی که بوده و داشتم را دوباره تکرار میکنم تا ببینم چطور میتوانم کار را به بهترین وجه انجام دهم. شما وارد حیطهای از زندگی، معرفت، فرهنگ، انسانیت و شناخت شدهاید که وظیفه بسیار دشوار خدمت اجتماعی را به مردمی که هموطن و همراه و همنسل هستند برعهده شما مینهد.»
وی ادامه داد: «من با عشق و علاقه به میان شما میآیم تا رزومه خود را به روز کنم. رزومه من قدیمی است بنابراین من با شما جوانان و تئاتر دانشگاهی هستم تا به روز باشم، ایدهها را درک کنم، نو شوم و به خلاقیت رسم و بودنم را در جمع احساس کنم، حس مسئولیتم را احساس کنم، تا جوابگوی کسانی باشم که از من چیزی میخواهند ببینم اینقدر طاقت، شهامت و قدرت دارم که بتوانم جوابگو باشم.»
همچنین در بخشی که به بزرگداشت یوسف فخرایی اختصاص داشت رضا ثروتی به عنوان کسی که از این نمایشنامهنویس تقدیر کرد گفت: «فخرایی همیشه خود را در موقعیت حیرت قرار میدهد با هر شعر و رمان و قصه بلد است که از هنر لذت ببرد، معدودند افرادی که میدانند چگونه از هنر لذت ببرند.»
وی همچنین متنی را که توسط فرهاد مهندسپور به نگارش در آمده بود قرائت کرد.
اگر شاد باشید و آگاه، بلند پرواز کنید و خلاقیت داشته باشید، این سرزمین دور دور دور پرواز خواهد کرد
یوسف فخرایی پس از حضور روی صحنه اظهار کرد: «با احترام فراوان برای تمام مردان و زنان که برای این سرزمین خسته کهنسال هزارهها، قرنها جنگیدند، شهید شدند، به اسارت رفتند، معلول شدند و تاب آوردند تا امروز من و شما با یکدیگر سخن بگوییم. با احترام فراوان و ویژه برای شما اندیشهورزان جوان، نسل نو که نیک میدانید و سخت ایمان دارم که اگر شاد باشید رنج و آگاهی را بدانید، بلند بلند پرواز کنید و خلاقیت ناب داشته باشید، این سرزمین خسته کهنسال دور دور دور پرواز خواهد کرد.»
وی در ادامه سخنانش یاد اکبر رادی را به عنوان نمایشنامهنویس گیلانی در دل حاضران در سالن زنده کرد.
حمید پورآذری، محمودرضا رحیمی، اتابک نادری،آرش دادگر، علی اصغر دشتی، سامان خلیلیان،رضا ثروتی، ناهید مسلمی، مهدی شفیعی مدیر اداره کل هنرهای نمایشی، هوشنگ قوانلو، یاسر خاسب، محمدرضا خاکی، فریدون محرابی، امیر حسین حریری از جمله حاضران در آیین اختتامیه هجدهمین جشنواره تئاتر دانشگاهی بودند. از نکات حائز اهمیت در مراسم اختتامیه حضور نداشتن مجید سرسنگی به عنوان ریاست جشنواره بود.
در این مراسم همچنین از ندا آل طیب خبرنگار خبرگزاری ایسنا و فریبرز دارایی خبرنگار خبرگزاری مهر بهخاطر سالها تلاش بیوقفه تقدیر به عمل آمد.
انتهای پیام/