دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 شهريور 1396 - 11:09

نصب «کاشی ماندگار» بر سردر خانه شاعر تهران

در مراسمی عصر دیروز سه‌شنبه 7 شهریور 96 کاشی ماندگار بر سردر خانه محمدعلی سپانلو شاعر و مترجم معاصر با حضور مهدی اخوت دوست قدیمی و وصی او نصب شد.
کد خبر : 207784
به‌گزارش گروه فرهنگی آنا از روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، این کاشی به‌پاس خدمات ارزشمند این شاعر بزرگ و معرفی هرچه بهتر او نصب شده است.

محمدعلی سپانلو شاعر، منتقد ادبی و مترجم معاصر 29 آبان 1319 در تهران متولد شد و در طول عمر 75 ساله خود علاوه بر ترجمه آثار مختلف و سرودن اشعار بی‌نظیر در چند فیلم سینمایی نیز به ایفای نقش پرداخت.


سپانلو در کنار برگردان آثار ادبی، مجموعه‌های شعری از جمله «رگبارها»، «پیاده‌روها»، «نبض وطنم را می‌گیرم»، «تبعید در وطن»، «ساعت امید»، «فیروزه در غبار»، «پاییز در بزرگراه»، و «قایق‌سواری در تهران» را در کارنامه خود دارد. او آثاری از نویسنده‌های مطرح دنیا مثل آلبر کامو و ژان‌پل سارتر را نیز ترجمه کرده‌است.


ازآن جا که تهران از اصلی‌ترین عنصرهای شعر محمد علی سپانلو بود، یکی از لقب‌های او در فضای مجازی «شاعر تهران» است. او در بسیاری از شعرهایش کم‌و‌بیش به تهران اشاره‌هایی دارد، اما در سه مجموعه «خانم زمان»، «هیکل تاریک» و «قایق‌سواری در تهران» زادگاهش را به‌عنوان محور اصلی شعر و در حد یک اسطوره مطرح می‌کند.


«کاشی ماندگار» به‌همت سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری با هدف معرفی مشاهیر فرهنگی، ادبا و فرهیختگان بر سردر خانه این افراد در مناطق مختلف نصب می‌شود.


لازم به یادآوری است، پیش از این شبنم سپانلو در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی آنا درباره خواسته قلبی عمویش و تبدیل خانه تاریخی او به خانه شاعر تهران سخن گفته بود. وی در صحبت‌هایش به این نکته اشاره کرده بود که آنچه مورد نظر ماست تبدیل شدن این خانه، به یک خانه‌موزه است؛ درست مثل خانه‌موزه‌های دیگر شاعران و بزرگان که در تهران وجود دارد. اما در رابطه با اینکه مدیریت این خانه چطور باشد و برنامه‌های بازدید و ... برای آن چطور تنظیم شود، باید منتظر انجام روند اداری و به نتیجه رسیدن این اتفاق باشیم. (اینجا بخوانید)


همچنین مهدی اخوت، دوست و هم‌خانه زنده‌یاد سپانلو که سال‌ها در کنار آن شاعر و مترجم فقید زندگی کرده نیز در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی آنا درباره بازدید علاقه‌مندان از خانه این شاعر اظهار کرده بود که سپانلو، وی را وصی میراث خود اعلام کرده و مسئولیت خانه را نیز به وی سپرده است. به همین دلیل هم مهدی اخوت تصمیم گرفته است تا این خانه، محل مناسبی باشد برای میهمانانی که علاقه دارند از خانه و وسایل و کتاب‌های سپانلو بازدید کنند. (اینجا بخوانید)


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب