جزئیات از سرگیری سوآپ نفت از زبان سرپرست گمرک
به گزارش گروه اقتصادی آنا از گمرک، فرود عسگری در جلسهای با حضور مسئولان استاندارد و ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز که با هدف رفع موانع صادراتی و عملیاتی کردن دستورالعمل اصلاح و بهبود فرآیند صادرات، ترانزیت و سوآپ نفت خام، میعانات گازی، فراورده ها و مشتقات نفتی برگزار شد گفت: دستورالعملی که چندی پیش به امضای مسعود کرباسیان و بیژن زنگنه رسید و اکنون سرپرست گمرک ایران ماموریت دارد تا این دستورالعمل را بند به بند عملیاتی کند.
عسگری در حاشیه این جلسه به جزئیات سوآپ نفت پس از ۷ سال وقفه اشاره کرد و گفت: سوآپ نفت از سرگرفته شده و پس از ۷ سال وقفه در سوآپ نفت کشور، ۳۶۰ هزار بشکه نفت خام از طریق خط لوله ۳۲ اینچ نکا، ساری، ری سوآپ شد.
وی گفت : گمرکات شمال و جنوب کاملا در سوآپ نفت هماهنگ عمل می کنند و خوشبختانه با الکترونیکی شدن گمرک، تبادل اطلاعات سوآپ نفت هم به صورت الکترونیکی انجام می شود و گمرک الکترونیک فصل جدیدی از فرآیند سوآپ نفت را فراهم کرده است.
عسگری ادامه داد: با توافق دکتر کرباسیان و مهندس زنگنه و به منظور تسهیل در سوآپ نفت، گمرک بجای اخذ ضمانت نامه بانکی از سوآپ نفت که به نوعی ورود موقت محسوب می شود صرفا با اخذ تعهد از وزیر اجازه سوآپ نفت را می دهد و این اقدام شرکت ها را برای بهره گیری بیشتر از تسهیلات سوآپ نفت تشویق می کند.
این گزارش می افزاید؛ در جلسه ای که با هدف عملیاتی شدن دستورالعمل جدید «اصلاح و بهبود (ساماندهی) فرآیندهای صادرات، واردات، عبور (ترانزیت) و معاوضه (سوآپ) نفت خام، میعانات گازی و فرآورده ها و مشتقات نفتی در امور گمرکی» برگزار شد، مسئولان گمرک، استاندارد و ستاد مرکزی قاچاق کالا و ارز در خصوص جزئیات اجرا و عملیاتی شدن آن توافق کردند.
در این جلسه سنجابی معاون ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد ایران در رابطه با مسئولیت استاندارد در خصوص کد گذاری و نمونه گیری از فرآورده های نفتی برای اجرای مواد ۱۶ و ۲۶ دستورالعمل یاد شده مشکلاتی را مطرح کرد که در پاسخ فرود عسگری سرپرست گمرک ایران اعلام کرد : مرجع تعیین ماهیت فرآورده های نفتی استاندارد است و اگر کد استاندارد محصولات در محل تولید به دقت صادر و مراحل نمونه گیری و پلمپ و همچنین ظروف نمونه گیری در چارچوب استانداردهای مشخصی انجام شود، مشکلی خاصی در اجرای دستورالعمل پیش نمی آید، ضمن اینکه به تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرآورده های نفتی هم باید اعتماد کرد.
عسگری افزود : خوشبختانه در تمامی گمرکاتی که اجازه انجام تشریفات صادرات فرآورده های نفتی را دارند امکانات و تجهیزات خوبی مستقر شده و تبادل الکترونیکی اطلاعات میان گمرک و سازمان استاندارد هم این مسیر را هموار کرده است که بعنوان نمونه عینی در تبادل الکترونیکی اطلاعات میان سامانه ثامن و گمرک شاهد این موضوع هستیم.
بنابراین گزارش، در هفته های گذشته با همکاری زنگنه وزیر نفت و کرباسیان رئیس کل وقت گمرک ایران با هدف تسهیل صادرات و استفاده بهینه از پتانسیل واحدهای تولیدی مشتقات نفتی و پتروشیمی دستورالعمل جدید بهبود فرآیندهای صادرات، واردات، ترانزیت و سوآپ نفت خام، میعانات گازی و فرآوردهها و مشتقات نفتی نهایی و ابلاغ شد. براساس این دستورالعمل جدید، سوآپ نفتی از سر گرفته شد وخوشنامی از تشریفات گمرکی صادرات فرآورده های نفتی حذف شد.
درواقع ابلاغ این دستورالعمل طی روزهای اخیر به منظور از سرگیری سوآپ نفتی و تسهیل و توسعه صادرات فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی و همچنین تسهیل ترانزیت سوخت، میان گمرک و وزارت نفت نهایی شد که محور اصلی آن آسان سازی و دربرگیری تسهیلات صادراتی برای تمام صادرکنندگان فرآورده ها و مشتقات نفتی است و فصل نوینی در حمایت از بخش خصوصی به شمار می رود و منجر به تسهیل و تسریع انجام تشریفات گمرکی مربوط به صادرکنندگان به ویژه واحدهای تولیدی صادراتی خواهد بود.
انتهای پیام/