دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

۳۰ میلیارد دلار فاینانس خارجی در راه اقتصاد ایران

معاون وزیر اقتصاد با تاکید بر اینکه ۲۹ تا ۳۰ میلیارد دلار فاینانس جدید در راه اقتصاد ایران است عنوان کرد که البته قرار نیست اقتصاد کشور را بدهکار کنیم.
کد خبر : 207543

محمد خزاعی معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران در بیست و هشتمین همایش بانکداری اسلامی در مرکز همایش‌های بین‌المللی صدا و سیما درباره انعقاد قرارداد 8 میلیارد دلار فاینانس با اگزیم بانک کره جنوبی بیان کرد: 30 میلیارد منابع فاینانس در نظر گرفته شده است که در این راستا، همه بخش های اقتصادی موظف به تامین مالی هستند.


وی عنوان کرد: قرارداد 8 میلیارد یورو خط اعتباری با اگزیم بانک کره به امضا رسیده، در عین حال ۲۹ تا ۳۰ میلیارد دلار قرارداد فاینانس با چند کشور آسیایی امضا خواهد شد.


خزاعی اضافه کرد: معنای این امضای قرارداد، بدهکار شدن کشور نیست، بلکه به این معنا است که با اگزیم بانک کره یا اوربانک اتریش یا ملی بانک های ایتالیا، قرارداد خط اعتباری منعقد شده و ضمانت نامه های آن نیز طی شده است.


وی افزود: این مصوبه مجلس به تائید شورای نگهبان رسیده و باید از سوی کارگزاران اقتصادی اجرایی شود.


رئیس کل سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران گفت:‌ اگر شورای اقتصاد و بانک مرکزی و سازمان سرمایه گذاری خارجی این تسهیلات را تائید کنند، آن گاه بنگاهها می توانند از این هشت میلیارد یورو و ارقامی تا ۳۰ میلیارد دلار استفاده کنند.


خزاعی اضافه کرد: سرمایه گذاری وقتی امکان پذیر است که منابع منجر به استفاده در تولید و اشتغال باشد و این چرخه ادامه یابد، لذا تشکیل سرمایه، جهت دهی آن و محافظت از سرمایه گذار به معنای جلوگیری از کاهش ارزش آن، مهم بوده و به کارگیری درست و افزایش بهره وری نیز از دیگر عوامل رشد سرمایه به شمار می روند.


وی تاکید کرد: برای پس انداز سرمایه و نحوه توزیع آن در اسلام توصیه زیادی شده است که بیشترین سهم توزیع نیز در چرخه تولید است، اما اگر نگاه دولت به بانکها به عنوان یک خزانه برای تامین مالی طرح ها باشد، صدمه زیادی به بانکها خواهد خورد، این در حالی است که اگر درست هدایت شود، درخت اقتصاد را آبیاری خواهد کرد.


به گفته خزاعی، مسائلی از قبیل کاهش ارزش پول ملی، سلب اعتماد از نظام بانکی، تغییرات نرخ های ارز، بیمه سرمایه گذاری، کفایت سرمایه بانکها، ریسک رتبه اعتباری کشور و مواردی از این دست، از جمله مسائل مهم در نظام بانکی کشور به شمار می روند.


معاون وزیر اقتصاد ابراز کرد: هنوز هیچ موسسه اعتبارسنجی مشهوری با ایران ارتباط ندارد. استانداردهای بین المللی مالی باید در نظام بانکی حاکم شده و شفافیت برقرار شده است. این در حالی است که تعامل و کار با سایر بانکها در داخل و خارج قابل چشم پوشی نیست، چراکه بدون همکاری نقل و انتقال صورت نمی گیرد، ضمن اینکه بحث صندوق های ضمانت و ارتباط با آنها نیز مهم به شمار می رود.


خزاعی گفت: اگر شورای اقتصاد و بانک مرکزی و سازمان سرمایه گذاری خارجی این تسهیلات را تائید کنند، آن گاه بنگاهها می توانند از این هشت میلیارد یورو و ارقامی تا ۳۰ میلیارد دلار استفاده کنند.


وی اظهار کرد: خزاعی گفت: نکته قابل توجه این است که این اتفاق خوب سیاسی تنها با همراهی سیستم بانکی امکان پذیر است و البته بحث شفافیت مالی و تکنولوژی مالی نیز در آن مهم به شمار می رود، این در حالی است که زبان بانکها در عرصه بین المللی متفاوت از زبان ۵ سال پیش است؛ به این معنا که یک قرارداد مالی در دوره قبل که در سازمان سرمایه گذاری خارجی حضور داشتم، حداکثر ۳۰ صفحه بود، اما اکنون ۱۰۰ تا ۱۵۰ صفحه سند تهیه می شود.


خزاعی ابراز کرد: حضور ایران در مجامع مالی بین المللی بسیار مهم است و نباید از آن غافل ماند. این در حالی است که ایران از نظر سیاسی و فرهنگی و اقتدار نظامی، در جایی قرار گرفتیم که امروز نمی شود راجع به روسیه و اتفاقات منطقه، حرف زد بدون اینکه ایران را در نظر گرفت. البته در سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۲ ایران تلاش می کرد که در جلسات مرتبط با سوریه حضور داشته باشد، اما اکنون تا ایران نباشد، جلسه ای برگزار نخواهد شد.


معاون وزیر اقتصاد با بیان اینکه از سال ۸۴ تا پایان ۹۵ معادل ۲۶ میلیارد دلار توافق نامه سرمایه گذاری امضا شده است، گفت: جای خالی بانک های سرمایه گذاری را حس می کنیم، ضرورت این اتفاق هم بیش از هر زمان دیگری است. البته برخی از بانکها هنوز نگران تصمیمات آمریکا هستند و البته در این فضای درگیری پنجره ها باز شده است.


وی خاطر نشان کرد: البته هنوز فضا گل و بلبل نشده است، اما همچون گذشته هم نیست و گشایش های زیادی برای کشور ایجاد شده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب