از تماشاخانه پالیز چه خبر؟
به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، این تماشاخانه در ابتدای سال 95 به عنوان یک نهاد خصوصی مستقل در حوزه آثار نمایشی کار خود را شروع کرد. ترکیب اجرای نمایشهای جدید و البته قدیمی باعث شد که این تماشاخانه خصوصی راه خودش را بین سالنهای تئاتری به سرعت پیدا کند.
این تماشاخانه در این مدت کم، برای معرفی خود هم به سراغ چهرههای تئاتری و سینمایی رفت و هم هنرمندان جوان و با استعداد را معرفی کرد، البته سهم چهرههای تئاتری و سینمایی در این میان بیشتر است؛ هنرمندانی همچون علی سرابی، مارال بنیآدم، ستاره پسیانی، (با اجرای نمایش خدای کشتار)، پارسا پیروزفر (با اجرای نمایش ماتریوشکا)، یوسف پاپیری، ستاره پسیانی، سحر دولتشاهی، هوتن شکیبا، بهار کاتوزی (با اجرای نمایش مرگ هوتن)، حسن معجونی (با کارگردانی آشپزخانه، سه خواهر، قضیه متران پاژ )، کیومرث مرادی، پانتهآ پناهیها، طناز طباطبایی و هانیه توسلی (با اجرای نمایش نامه های عاشقانه از خاورمیانه)، نوید محمدزاده (بازیگر نمایشهای خدای کشتار، آخرین نامه)، هدایت هاشمی (با بازی در نمایش حرفهای، ریش فیدل، غبغب مرکل) ، بهاره رهنما (با بازی در نمایش حرفهای، ریش فیدل، غبغب مرکل، آرامش، زن زیبایی ست که شوهر دارد) و رضا کیانیان (با بازی و کارگردانی نمایش حرفه ای)، سپند امیرسلیمانی، بهرنگ بقایی ، رامونا شاه، مسعود کرامتی، فرزین محدث، امیرعلی نبویان (با اجرای نمایش ریش فیدل، غبغب مرکل)، امیر جعفری (بازی در نمایش ضیافت پنالتیها)، آزاده صمدی (بازی در نمایش زبان اصلی)، رضا بهبوی (بازی در نمایش قضیه متران پاژ)، علیرضا کوشک جلالی، لهام پاوه نژاد، سینا رازانی، امیرحسین رستمی و رضا مولایی ( با اجرای نمایش سیستم گرون هلم) ، صابر ابر(بازی در نمایش زبان تمشکهای وحشی)، رضا ثروتی (با کارگردانی عجایب المخلوقات و مکبث) غیره.
سهم جوانان در پالیز
نگاهی به لیست بالا نشان از حضور و تمرکز بر چهرهها دارد، اما در این تماشاخانه برای جوانان هم جا هست. کارگردانی همچون شیوا اردویی (داستانهای خرس پاندا)، شیوا مسعودی (زبان تمشکهای)، محمد زیگساری (آسایشگاه)، پوریا کاکاوند (ضیافت پنالتیها)، رسول کاهانی (زبان اصلی)، محمد ولیزادگان (عروسی خون)، کیارش اخباری (مارکس و کوکاکولا )، امین میری (شلتر )، هومن بنایی (سزارین) و غیره جوانان مستعدی هستند که در این تماشاخانه کار اجرا کردهاند.
در اینجا چه میبینیم؟
این روزها تماشاخانه تازه تاسیس پالیز 3 نمایش روی صحنه دارد. نمایش «زبان تمشکهای وحشی» به کارگردانی شیوا مسعودی، نمایش «ماتریوشکا» با بازی پارسا پیروزفر، «شرقی غمگین» نوشته سجاد افشاریان و کارگردانی سعید زارعی.
پیش از این شیوا مسعودی در جایگاه کارگردان و نغمه ثمینی در جایگاه نمایشنامهنویس در نمایش «اینجا کجاست» با هم همکاری کرده بودند. حال او دو در همکاری مجدد نمایش «زبان تمشکهای وحشی» را روی صحنه بردهاند. این نمایش با بازی صابر ابر، الهام کردا و علی شادمان درباره زن و شوهری است که در راه شمال هستند تا مدارک خود را از مادر زن در شهری در شمال بگیرند و از هم جدا شوند. در طول مسیر آن ها در سالهای زندگی شان به عقب و جلو می روند گویی به دنبال واکاوی دلایل طلاق هستند. پسر عجیبی - که نمی دانیمکیست- در مقام راوی، داستان آن ها را برای ما روایت می کند و در تلاش است که آن ها به هیچ وجه در جاده نمانند و شب را در هتل بابل نگذرانند.
نمایش «زبان تمشکهای وحشی» به کارگردانی شیوا مسعودی و نویسندگی نغمه ثمینی تا 14 شهریور در ساعت 18.45 در سالن یک اجرا میشود.
نمایش «ماتریوشکا» با بازی و کارگردانی پارسا پیروزفر تا 24 شهریورماه در سالن یک این تماشاخانه اجرا میرود. این نمایش در سال ۹۵ در تماشاخانه ایرانشهر و تماشاخانه پالیز روی صحنه رفته بود، مجدداً از ۸ مردادماه سال جاری در این تماشاخانه روی صحنه رفت.
پارسا پیروزفر در این اثر نمایشى هشت اپیزودى که بر اساس هشت داستان کوتاه از آنتون چخوف نوشته است، به تنهایى ایفاگر نقش تمام شخصیت هاى نمایش است. قدرت بازیگری او باعث شد که در سی و پنجمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر به عنوان بهترین بازیگر مرد شناخته شود.
این نمایش در ساعت 21 اجرا میشود.
نمایش «شرقی غمگین» نوشته سجاد افشاریان و کارگردانی سعید زارعی در دو سانس ۱۸:۳۰ و ۲۰:۳۰ در سالن شماره 2 تماشاخانه پالیز پذیرای علاقهمندان تئاتر است. این نمایش درباره یک قصه عاشقانه و اجتماعی است و سید هومن شاهی خواننده و رپر در کنار سجاد افشاریان بازیگران این نمایش هستند.
«شرقی غمگین» تا 31 شهریور روی صحنه است.
برنامه آینده تماشاخانه
گویا سنت اجرای نمایشهای قدیمی یکی از سیاستهای تماشاخانههای جدید تاسیس است. اجرای مجدد نمایش «طپانچه خانم» به نویسندگی محمدامیر یاراحمدی و کارگردانی شهاب الدین حسینپور هم گواه این ادعاست. این نمایش از ۲۸ شهریور در تماشاخانه پالیز به صحنه می رود.
پیش از این حسینپور درخصوص تغییرات ایجاد شده نسبت به آنچه در جشنواره و اجرای عمومی «طپانچهخانوم» شاهد بودیم، به آنا گفته بود: «تقریبا با تغییرات 50درصدی در تیم بازیگران مواجه هستیم که البته اسامی آنان طی دو روز آینده تکمیل خواهد شد.»
«طپانچه خانم» در کارنامه هنری خود علاوه بر اجرا در تئاتر شهر و ایرانشهر در جشنواره سی و پنجمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر جوایزی متعددی را کسب کرد، جوایزی همچون؛ برگزیده بهترین کارگردانی، بهترین بازیگران زن، بهترین طراحی لباس و همچنین نامزد بهترین نمایشنامه، بهترین موسیقی، بهترین طراحی صحنه، بهترین طراحی گریم .
این نمایش روایت گر داستان زندگی به نام اختر السلطنه است که سعی دارد بهداشت، فرهنگ و تمدن را در شهر خود ایجاد کند. پافشاری او بر مواضعش دردسری بزرگ را برایش به همراه دارد.
تماشاخانه پالیز به آدرس تهران، خیابان کریمخان، خیابان عضدی جنوبی (آبان)، خیابان سپند، پلاک ۶۹ روی صحنه میرود.
انتهای پیام/