بازگشت نخبگان ایرانی به کشور با توسعه استارتاپها
به گزارش گروه اقتصادی آنا، محمدرضا حافظی رئیس جامعه خیرین مدرسهساز کشور ضمن تقدیر از فعالیت های بنیاد علمی آموزشی قلم چی گفت: راه توسعه علم و دانش راه خداست و این بنیاد با بیش از 100 هزار دانش آموز بورسیه در سال گذشته و هدف گذاری 120 هزار بورسیه برای امسال، در همین راه قدم برداشته است.
او با اشاره به تلاش های جامعه خیرین مدرسه ساز در بیش از دو دهه گذشته تاکید کرد: فعالیت این جامعه در 21 سال گذشته افتخارات بزرگی را برای کشور به دست آورده است؛ این در حالی است که خیرین مدرسه ساز با تعداد محدودی عضو، کار خود را آغاز کرد اما امروز خوشبختانه 650 هزار نفر در داخل کشور و هزار نفر در سراسر جهان به این موج در حال گسترش پیوسته اند.
حافظی برنامه آتی جامعه خیرین مدرسه ساز را احداث مدارس در خارج از مرزهای کشور عنوان کرد و ادامه داد: متاسفانه تعداد قابل توجهی از فرزندان ایران در دیگر کشورها در مدارسی که گاه آموزه هایی غیرواقعی در مورد ایران به آن ها القاء می کنند در حال تحصیل هستند و در این شرایط به تدریج ریشه های خود را به فراموشی می سپارند به همین دلیل خیرین مدرسه ساز در تلاش هستند با احداث مدارس ایرانی، محیطی برای تدریس فرزندانمان در خارج از کشور فراهم کنند.
او گفت: با همین هدف نمایندگان خیرین مدرسه ساز سفری به کشور کانادا و در ادامه آلمان خواهند داشت تا موضوع احداث واحدهای آموزشی را در شهرهای این دو کشور پیگیری کنند.
در ادامه این همایش کاظم قلم چی واقف و متولی بنیاد علمی آموزشی قلم چی(وقف عام)، گفت: اکنون تمرکز بنیاد توجه به نقش اولیاء و خانواده ها در مسیر پیشرفت دانش آموزان و نخبه ها است. مساله ای که عموما نادیده گرفته می شود به عبارت بهتر برای نخستین بار است که از نقش اولیاء به عنوان عامل موفقیت رتبه های برتر کنکور تمجید و تقدیر به عمل می آید.
به گفته او یکی از مهمترین دلایل موفقیت این نخبگان به جز هوش آن ها، حمایت بی دریغ خانواده هاست، یعنی ایجاد محیطی غنی که رشد و بالندگی این دانش آموزان را فراهم کرده است.
وی موفقیت رتبه های برتر در کنکور را دستاورد پیوستگی توصیف کرد و افزود: همین استمرار در کانون باعث شده به عنوان مثال در رشته تجربی 45 رتبه زیر 10 در گروه های مختلف توسط دانش آموزان کسب شود ضمن این که در رشته ریاضی هم این تعداد به 39 نفر می رسد.
کاظم قلم چی خیر مدرسه ساز همچنین از معکوس شدن مهاجرت مغزها در سال های اخیر خبر داد و گفت: در کنار نخبه هایی که از ایران مهاجرت می کنند، دانش آموختگانی هستند که به کشور باز می گردند و به تحصیل و اشتغال و تدریس در ایران مشغول می شوند.
وی افزود: با توسعه استارتاپ ها به نظر می رسد بسیاری از نخبگان به کشور بازگشته اند.
او تاکید کرد: این تنها تاثیر استارتاپ ها بر جامعه نخبه ایرانی نیست این تغییر باعث شده علاقمندی و انتخاب کنکوری ها برای رشته تحصیلی تغییر کند به عنوان مثال سال ها بود که رشته هایی مانند برق و الکترونیک انتخاب اول برترین های رشته ریاضی فیزیک بود اما در یکی دو سال اخیر رشته مهندسی کامپیوتر هم به اولویت های برتر بسیاری از آن ها تبدیل شده است. یعنی با توجه به رونق کسب و کار استارتاپ ها مسیر حرکت بسیاری از دارندگان رتبه های بالای کنکور هم تغییر کرده است.
در این همایش که با حضور نخبگان و خانواده های آن ها، اساتید، مسئولان آموزشی و دانشگاه ها، چهره های ماندگار علمی، خیرین مدرسه ساز، مسئولان کتابخانه ها و اصحاب رسانه برگزار شد، از 130 رتبه تک رقمی و برتر کنکور سراسری 96، همچنین از رتبه های زیر 10 ایثارگران به همراه اولیاء آن ها با اهداء جوایز قدردانی شد.
نکته قابل توجه در این مراسم حضور پررنگ نخبه هایی بود که از مناطق روستایی بودند همچنین نخبگان کم توان جسمی و به خصوص نابینایانی که حائز رتبه های برتر شده اند.
17 دانش آموز نابینا و کم بینا و دارای معلولیت های جسمی حرکتی در این جمع حضور داشتند. این دانش آموزان با دانش آموزان منطقه 3 رقابت کردند و موفق شدند تا رتبه های زیر هزار را کسب کنند.
پدیده جدید سال 96 را هم می توان درخشش روستائیان و تداوم موفقیت نابینایان دانست ضمن این که دانش آموزان یزدی و تبریزی هم رکود شکن بودند و بیشترین رتبه های تک رقمی را به دست آوردند.
انتهای پیام/