دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بردسیر:

نامهربانی‌ به دانشگاه آزاد اسلامی باعث کاهش رشد علمی کشور می‌شود

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بردسیر با توجه به نامه چهار هزار و ۲۰۰ عضو هیئت علمی به رئیس جمهور درخصوص کاهش رشد علمی کشور گفت: نامهربانی ها به دانشگاه آزاد اسلامی در سنوات گذشته از عوامل کاهش رشد علمی کشور است.
کد خبر : 20653

به گزارش خبرنگار آنا، کمال جوانمرد با انتقاد از سیاست‌های گسترش بی‌رویه و قارچ‌گونه موسسات آموزش عالی بی‌کیفیت در کشور افزود: دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان بزرگ‌ترین دانشگاه حضوری جهان حدود نیمی از بار آموزش عالی کشور را بر عهده دارد.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بردسیر با ابراز نگرانی از رقابت ناعادلانه و موازی کاری در توسعه آموزش عالی گفت: سهم 56 درصدی دانشگاه آزاد اسلامی در توسعه تحصیلات تکمیلی و تولید 20درصدی علم در ایران، بیانگر نقش مهم این دانشگاه در توسعه علمی کشور است.


جوانمرد، دانشگاه آزاد اسلامی را یکی از شاخص‌های توسعه علمی کشور برشمرد و افزود: تحقق سیاست‌های علم و فن‌آوری ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری و اجرای سند ۱۴۰۴، با اراده و عزم ملی و حمایت دولت میسر خواهد شد.








سهم 56 درصدی دانشگاه آزاد اسلامی در توسعه تحصیلات تکمیلی و تولید 20درصدی علم ، بیانگر نقش این دانشگاه در توسعه علمی کشور است

عضو هیات علمی گروه جامعه شناسی دانشگاه آزاد اسلامی، مدرک گرایی و آموزش محوری را آفت آموزش عالی برشمرد و تصریح کرد: نظام آموزش عالی کشور باید از آموزش محوری به پژوهش محوری تغییر یابد در غیر این‌صورت دانشگاه از رسالت اصلی پژوهشی و تحقیقاتی خود به سطح مدارس تنزل خواهد کرد.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بردسیر خواستار ممانعت از فعالیت مراکز آموزش عالی غیراستاندارد شد و خاطر نشان کرد: برگزاری کرسی‌های نظریه پردازی، گسترش نهضت آزاد اندیشی، ارائه رشته‌های دانشگاهی مورد نیاز منطقه و کشور، نیازسنجی برای پذیرش دانشجو، نیازسنجی برای توسعه دانشگاه‌ها، توسعه تحصیلات تکمیلی، عدم صدور مجوز به موسسات آموزش عالی بی‌کیفیت و فاقداستاندارد، بومی سازی علوم غربی، ایجاد پیوست فرهنگی برای علوم و تکنولوژی، ترسیم نقشه جامع علمی و تلاش برای تحقق آن، تولید علم و توسعه نوآوری و نظریه‌پردازی، اهتمام دانشگاه‌ها به فعالیت‌های پژوهشی و تحقیقاتی دانش بنیان، گسترش همکاری دانشگاه‌ها با سایر کشورها و مراکز علمی و صنعتی و مشارکت بخش خصوصی و غیردولتی در زمینه‌های تحقیقاتی و پژوهشی می‌تواند موجبات توسعه کیفی دانشگاه‌ها را فراهم کند.


جوانمرد با تاکید بر اینکه از نظر مقایسه تولید علم دانشگاه‌های ایران در نمایه اسکوپوس و WOS ، دانشگاه آزاد اسلامی رتبه اول کشور را داردT گفت: به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی و با تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی، کشور در رده دانشگاه‌های برتر خاورمیانه قرار دارد ولی برای دست‌یابی به جایگاه نخست، نیازمند تلاش جدی دانشگاه‌ها و دولت هستیم.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بردسیر افزود: بالغ بر 50 درصد از جمعیت کشورهای پیشرفته دنیا دارای تحصیلات عالیه هستند ولی در ایران فقط 12 درصد مردم از تحصیلات عالیه برخوردارند و این نیازمند سرمایه‌گذاری بیشتر دانشگاه آزاد اسلامی در توسعه رشته های کارشناسی ارشد و دکتری است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب