کاهش نرخ سود بانکی مقدمهای برای کاهش نرخ سود تسهیلات است
به گزارش حوزه دولت خبرگزاری آنا، ولیالله سیف صبح امروز (چهارشنبه) در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران با اشاره به ابلاغ این نهاد برای کاهش نرخ سود بانکی اظهار کرد: چندین ماه است که درحال فراهم کردن مقدماتی هستیم تا زمانی که این تصمیم اعلام میشود زمینههای اجرای آن به خوبی فراهم شده باشد.
رئیس کل بانک مرکزی افزود: یکی از اقداماتی که در این رابطه خیلی تاثیرگذار خواهد بود، بحث تعیین وتکلیف موسسات غیرمجاز مالی است که امروز دیگر موسسه غیرمجاز فعالی در کشور نداریم. این موسسات با رقابتهای غلطی که ایجاد میکردند باعث میشدند که سیاستهای ابلاغی بانک مرکزی به درستی اجرا نشود.
وی موضوع تسهیلات پرداختی بانکها را یکی دیگر از مباحث پیش رو بانک مرکزی برای ابلاغ سیاست کاهش نرخ سود بانکی عنوان کرد و گفت: موضوع تسهیلات پرداختی از سوی بانکها و فشار به بانکها در این زمینه باعث بدهکاری آنها به بانک مرکزی و تحمیل نرخهای جریمه بالا در این رابطه شده بود. بانک مرکزی اقداماتی انجام دادکه فضا برای انجام و اجرای این سیاستها مهیا شود. در همین زمینه بانک مرکزی در بحث ارتباط بین بانکی حضور یافت.
سیف خاطر نشان کرد: بانک مرکزی همچنین برخی نیازهای بانکها به نقدینگی را کاهش داد واضافه برداشتهای بانکها را که نرخهای سود بالایی جریمهای به همراه داشت به خطوط اعتباری تبدیل نمود. در نتیجه این اقدامات تقاضا در بازار متعادل شد و امروز شرایط برای اینکه نرخ سود بانکی در دامنه قابل قبولی قرار بگیرد، کاملا مهیا است.
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه کاهش نرخ سود بانکی مقدمهای برای کاهش نرخ سود تسهیلات است، افزود: گام اول نسبت به نرخ سود بانکی انجام شد و گام بعدی که ممکن است به فاصله یک ماه بعد برداشته شود و طی آن بانکها ملزم به اجرای آن خواهند بود موضوع کاهش نرخ سود تسهیلات بانکی است.
وی گفت: با توجه به اهداف اقتصاد کلان که رشد تولید و اشتغال و در مجموع رشد اقتصاد است، این اقدام موثر میتواند منجر به کاهش تجهیز منابع برای بنگاههای اقتصادی و فعالیتهای مثبت اقتصادی باشد.
سیف با تاکید بر اینکه فلسفه بانکداری بدون ربا این است که نرخ سود قطعی از قبل نمیتواند تعیین شود، اظهار کرد: نرخ سودهای بانکی علیالحساب است. اما رقابتهای غلط در گذشته باعث شده بود که در پایان سال که بانکها صورتهای مالی خود را میبستند رقمی که به عنوان علیالحساب عنوان کرده بودند از رقمی که میتوانست محاسبه شود بیشتر میشد.
وی تصریح کرد: بانک مرکزی براساس تصمیمات شورای پول واعتبار اعلام کرد که نرخ سود قطعی را که در آخر سال محاسبه میشود نباید تعیین شود. لذا مقرر شد که هیچ بانکی مجاز نیست به سپردهگذاران بیشتر از 15 درصد سود پرداخت کند که آنهم منوط به پیشبینیهایی است که آن بانک به تحقق آنها اطمینان دارد.
سیف خاطر نشان کرد: ممکن است در آخر سال بانکی یک یا دو درصد سود به عنوان مابهالتفاوت به سپردهگذاران پرداخت کند که این موضوع به عملکرد آن بانک بستگی دارد.
سیف با اشاره به طرح تامین سرمایه در گردش بنگاههای کوچک و بزرگ اضافه کرد: طرحی که در گذشته اعلام کرده بودیم که 50 هزار میلیارد تومان را با اولویت تامین نیاز سرمایه در گردش بنگاههای کوچک و متوسط و همچنین نوسازی خطوط تولید در نظر گرفتیم میتواند زمینهای ایجاد کند که در سال 96 که رشد نفت مانند سال گذشته نیست بتوانیم در سایر بخشهای اقتصادی رشد مناسبی داشته باشیم.
انتهای پیام/