دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 خرداد 1394 - 11:52

سید حسن خمینی: ظلم، دین و مذهب ندارد و از سوی همه بد است

یادگار امام (ره) با بیان اینکه «بدی از هر کس سر بزند بد است»، تصریح کرد: ظلم، دین و مذهب ندارد و از سوی همه بد است؛ لذا چشم خود را بر روی ظلم نبندیم و اگر دوست ما ظلم کرد آن را محکوم کنیم.
کد خبر : 20573

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا،‌ حجت‌الاسلام سید حسن خمینی که روز گذشته ـ پنج‌شنبه ـ به گرگان سفر کرده، در نشستی با روحانیون شیعه و سنی استان گلستان با بیان اینکه «امروز بیش از هر زمان نیازمند سخن گفتن و عمل کردن به وحدت هستیم»، اظهار کرد: اکنون بیش از پیش منطقه ما آبستن تحولات سنگینی است که اگر نگوییم جریانی که هیچ علاقه‌ای به امت اسلامی ندارند آنها را پایه‌گذاری کرده، می‌توان به راحتی گفت قطعا بزرگترین نفع را از وجود این گروه‌ها می‌برد.








تاریخ انسانیت چندان پرافتخار نیست و اتفاقا اگر پیامبران را جدا کنیم، تاریخ بشر تاریخ چرکینی است، اما امروز بسیاری از جنایاتی که مربوط به ماقبل تمدن بوده است دوباره تکرار می‌شود

خشونت‌های امروز خود را در پوستین دینداری و اسلام مخفی کرده و بسیار وحشیانه است


وی افزود: گرچه در تاریخ خشونت کم نبوده است و در جهان نیز غیرمسلمانان کمتر از مسلمانان مرتکب خشونت نشده‌اند، اما امروز این قتل و غارت‌ها رنگ و بوی دیگری دارد. خشونت‌های امروز از یکسو خود را به شدت در پوستین دینداری و اسلام مخفی کرده است و از طرف دیگر نوع خشونت آن بسیار وحشیانه و سبعانه است که انزجاری نامیمون و نامتعارف پدید آورده است. امروز صحنه‌هایی که جز در فیلم‌ها انتظار نداشتیم را در واقعیت می‌بینیم، صحنه‌هایی که کسی را به خاطر دینش می‌سوزانند یا بعد از قرن‌ها، برده‌داری راه انداخته و زن‌ها - ولو غیرمسلمان- را به عنوان برده می‌فروشند.


یادگار امام(ره) با بیان اینکه «در طول تاریخ جنگ‌های زیادی بوده است و انسان‌ها پرونده سفیدی ندارند»، به ذکر برخی نمونه‌های تاریخی از برده‌داری سیاه‌پوستان پرداخت و تصریح کرد: تاریخ انسانیت چندان پرافتخار نیست و اتفاقا اگر پیامبران را جدا کنیم، تاریخ بشر تاریخ چرکینی است، اما امروز بسیاری از جنایاتی که مربوط به ماقبل تمدن بوده است دوباره تکرار می‌شود. اگر پنج یا شش سال پیش می‌گفتند افرادی پیدا می‌شوند که یک نفر را زنده زنده در قفس می‌سوزانند و فیلم آن را منتشر می‌کنند باور نمی‌کردیم و این اتفاق کمی نیست.


یکی از عوامل برهم زننده وحدت، مطلق‌انگاری است


وی با بیان اینکه «سخن گفتن از وحدت این روزها واجب‌تر است»، گفت: یکی از عوامل برهم زننده وحدت، مطلق‌انگاری است. مطلق‌انگاری یعنی کسی خود را مطلق بداند و دیگران را براساس نزدیکی به خود مورد قضاوت قرار دهد. مطلق‌انگاری یعنی همه گروه مقابل خود را هم عقیده و مثل هم بپنداریم. اگر توانستیم این طرز فکر را در خودمان حل کنیم پاشنه آشیل تفرق نشانه گرفته شده است.


سید حسن خمینی ادامه داد: اگر یک سنی در جهان فلان تفکر را داشته باشد به این معنا نیست که همه اهل تسنن مانند او هستند. در جهان جریانی به شدت خواهان آن است که اندیشه مطلق‌انگاری را رواج و ادامه دهد، بنابراین نباید رقیب و حریف خود و کسی که در دین یا مذهب ما نیست را مطلق ببینیم؛ زیرا آنها اقسام مختلف دارند.


این چه تفکری است که چون یک سنی قبر امام حسن عسکری(ع) را ویران کرده، خون تمام اهل تسنن مباح است


وی در ادامه به ذکر یک نمونه تاریخی پرداخت و گفت: مأمون عباسی می‌گوید اگر می‌خواهید یک مرجئی (از پیروان گروه مرجئه) قبل از مرگ بمیرد، اسم علی(ع) را جلوی او بیاورید که از این بغض می‌میرد، در حالی که این مسئله در مورد تمام مرجئین واقعیت نداشت و برخی شخصیت‌ها از جمله ابوحنیفه از پایه‌گذاران مرجئه چنین دیدگاهی را نداشتند و به علی(ع) ارادت داشتند.








اینکه هم‌لباس و هم‌مذهب من هرچه کرد به من نسبت دهید و من نیز هر چه هم‌لباسان شما انجام دادند به شما نسبت دهم، صحیح نیست. اینگونه هم نباشد که هر کس در هرجا هر کاری کرد شما باید به او جواب دهید

یادگار امام(ره) گفت: اینکه در یک مقطع زمانی یک فرد از یک گروه حرفی زد یا کاری کرد، حواسمان باشد که آن را ناخودآگاه به همه آن گروه توسعه ندهیم. هم درمیان شیعیان و هم در میان اهل تسنن کسانی بوده‌اند که کارهای زیادی کرده‌اند، از سوی دیگر بیهوده هم نگوییم که ما با هم از ابتدا خوب بوده‌ایم. هم مذهبان ما دعواهای زیادی با هم کردند اما امروز جهان اسلام را باید از مطلق‌انگاری بیرون آورد. این چه تفکری است که چون یک سنی قبر امام حسن عسکری(ع) را ویران کرده، خون تمام اهل تسنن مباح است. یا چون یک شیعه حرفی زده شیعه مهدورالدم است. درحالی که اولین شرط وحدت آن است که این باور را بپذیریم که در طرف مقابل طیف‌های زیادی وجود دارد و نکته دیگر اینکه هر طیف را با بزرگان آنها بسنجیم و شیعه را با امامان بسنجیم. امروز باید تلاش کنیم سبعیت را از جهان اسلام خارج کنیم و محبت و انسانیت را جایگزین سازیم.


یادگار امام(ره) با بیان اینکه «امروز شرایط جهان اسلام حساس است و همه ما به نحوی در این شرایط دخیل هستیم»، تصریح کرد: باید به حد وسع خود روابط مان را بسیار محبت‌آمیز سازیم و بگذاریم رابطه ما با یکدیگر الگو باشد و این الگو را جهان ببیند. اینکه هم‌لباس و هم‌مذهب من هرچه کرد به من نسبت دهید و من نیز هر چه هم‌لباسان شما انجام دادند به شما نسبت دهم، صحیح نیست. اینگونه هم نباشد که هر کس در هرجا هر کاری کرد شما باید به او جواب دهید.


سید حسن خمینی خاطرنشان کرد: بدی از هر کس سر بزند بد است. ظلم دین و مذهب ندارد و از سوی همه بد است، لذا چشم خود را بر روی ظلم نبندیم و اگر دوست ما ظلم کرد آن را محکوم کنیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته