مجوز اکتشافات معدنی در محدوده آنومالی D19 به معدن چادرملو داده شد
به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی تهران، پس از ماه مناقشه میان سازمان محیط زیست و مسئولان معدن چادرملو برای گرفتن مجوز اکتشافات معدنی در منطقه آنومالی D19 در شهرستان بافق، بالاخره مسئولان معدن موفق شدند مجوزهای لازم را برای «اکتشافات مقدماتی در D19 » دریافت کنند؛ اتفاقی که به نظر می رسد باید آن را تغییر رویکرد در سازمان محیط زیست با ورود عیسی کلانتری به عنوان رئیس جدید این سازمان تلقی کرد زیرا در چند سال گذشته معصومه ابتکار به عنوان رئیس پیشین سازمان محیط زیست ایران مخالف هرگونه انجام عملیات معدنی در منطقه آنومالیD19 بود.
منطقه بافق یکی از زیستگاه های اصلی پلنگ و یوزپلنگ ایرانی محسوب میشود که گونههای در خطر انقراض هستند و از همین سو نیز معصومه ابتکار مخالف سرسخت هرگونه فعالیت معدنی در محدوده آنومالی D19 بود اگرچه که از سوی دیگر باید این نکته را هم در نظر گرفت که ذخایر معدن چادرملو به عنوان یکی از معادن اصلی و مهم کشور در حال تمام شدن است و از همین روست که مسئولان این معدن به دنبال اکتشافات جدید در منطقه هستند و پیش بینی می شود در منطقه آنومالی D19 ذخایر غنی سنگ آهن وجود داشته باشد.
محمدرضا بهرامن رئیس خانه معدن ایران با اشاره به جلسهای که در خصوص اکتشافات معدنی در منطقه D19 در سازمان محیط زیست برگزار شد گفت: در این جلسه شورای تخصصی، رای به انجام اکتشافات مقدماتی در محدوده D19 داد و با توجه به اتمام ذخایر معدن کنونی چادرملو تا 6 سال آینده و سرمایه گذاری های عظیم صورت گرفته برای ایجاد حلقه ارزش افزوده تا محصولات فولادی، نیاز بود تا محدوده معدن سنگ آهن چادرملو ، یکبار دیگر از نظر اکتشافی مورد بازبینی قرار گیرد و ذخایر سنگ آهن آن شناسایی شود.
به گفته وی، بر اساس اکتشافات پایه ای سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور، احتمال وجود ذخایر غنی در محدوده D19 بسیار بالاست از این رو، با توجه به درک متقابلی که میان سازمان محیط زیست و بخش معدن به وجود آمده، مجوز انجام اکتشافات مقدماتی در این منطقه صادر شد تا چادرملو بتواند به میزان دقیق سنگ آهن موجود در این منطقه دست یابد.
بهرامن گفت: این تفاهم نشان میدهد که دولت دوازدهم و بخش معدن به درک مشترکی رسیدهاند و سعی دارند با توجه به دغدغههای کلان ملی، مسائل را حل و فصل کرده تا هم معادن فعال شوند و هم اینکه محیط زیست و حیات وحش ما کمترین آسیب را به خود ببیند.
همچنین محمود نوریان مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با اشاره به ایجاد فضای مناسب و بهوجود آمدن درک متقابل از ضرورت اجتناب ناپذیر بهرهبرداری از ذخایر معدنی برای تامین مواد اولیه مورد نیاز صنایع کشور گفت: ما نیز همواره خود را متعهد و ملزم به رعایت تمامی ضوابط زیست محیطی می دانیم و امیدواریم بتوانیم در این پهنه معدنی به ذخایر مناسبی دست یابیم.
لازم به ذکر است که بهرهبرداری از معدن و محدوده معدنی D19 به صورت مشترک به شرکت معدنی و صنعتی چادرملو و سنگ آهن مرکزی ایران واگذار شده و شناساییهای اولیه انجام شده در منطقه نشان دهنده ذخایر حداقل 100 میلیون تنی در این پهنه است. پهنی که در فاصله 30 کیلومتری معدن کنونی چادرملو واقع شده و از نظر فاصله نیز در بهترین نقطه از معدن کنونی و تجهیزات شرکت چادرملو است که مشکلات حمل و نقل را برای این کارخانه به وجود نمیآورد.
در چند سال گذشته مسئولان معدن چادرملو بارها بر رو به اتمام بودن ذخایر معدن چادرملو تاکید کردهاند. پیش از این همجانشین مدیر مجتمع معدنی سنگ آهن چادرملو گفته بود: در حال حاضر بر اساس برآوردهای صورت گرفته، حدود ۷۶ میلیون تن از ذخیره معدن باقی مانده است. پیشبینیها حاکی از آن است که ۳ تا ۴ سال دیگر ذخیره معدن به پایان میرسد. امیدواریم آنومالی «D19» که در ۳۰ کیلومتری معدن چادرملو قرار دارد به ما واگذار شود تا بتوانیم فعالیتها را با توجه به کارخانههایی که در اختیار داریم ادامه دهیم.
همچنین معصومه ابتکار رئیس سابق سازمان محیط زیست کشور در مصاحبه های خود درباره بهره برداری از این محدوده معدنی و دلایل مخالفت سازمان محیط زیست با این موضوع گفته بود:« سازمان محیط زیست مخالف بهره برداری از این محدوده است. بهره برداری از آنومالی D19 هنوز به طور کامل بررسی نشده است ولی سازمان محیط زیست فعلا مخالف بهره برداری از آنومالی D19 است. به دلیل حفظ گونههای ارزشمند طبیعت مانند پلنگ و یوزپلنگ نمیتوانیم اجازه بهره برداری از آنومالی D19 را بدهیم و تلاش میکنیم تا در شورای عالی معدن راه حلی برای حل این مشکل پیدا کنیم.»
انتهای پیام/