دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

سرمایه گذاری ۱۰۰ میلیارد دلاری عربستان در عراق

عربستان سعودی برای نفوذ در عراق، مبلغی بالغ بر ۱۰۰ میلیارد دلار برای سرمایه گذاری در این کشور و بازسازی شهرهای سنی نشین آن مانند فلوجه، رمادی، تکریت و موصل هزینه خواهد کرد.
کد خبر : 204433

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا از تسنیم، نشریه ینی شفق در مقاله‌ای به روابط عربستان و عراق طی ماه‌های اخیر و تلاش ریاض برای نفوذ در عراق و خارج کردن ایران از این منظومه اشاره کرده که در زیر به مهمترین بخش‌های این مقاله اشاره می‌شود.


"همکاری بین عربستان سعودی و عراق و رسیدن به اهداف در زمانی کوتاه در جریان است و در همین راستا در سطوح بالا دیدارهایی انجام گرفته است. در این زمینه عربستان سعودی مبلغی بالغ بر 100 میلیارد دلار برای سرمایه گذاری در عراق و بازسازی شهرهای سنی نشین این کشور مانند فلوجه، رمادی، تکریت و موصل هزینه خواهد کرد.


همچنین عربستان برای خارج کردن آنچه نفوذ ایران در عراق می‌خواند و بازگرداندن آن به جهان عرب تلاش‌هایی به کار بسته است.


در حدود 6 ماه است که مسئولان و مقامات بلند پایه عربستان و عراق دیدارهایی داشته و در این دیدارها برای همکاری و رسیدن به یک همپیمانی جدید تلاش‌هایی در حال انجام است.


بر اساس گزارش گاردین، عربستان برای بازسازی شهرهای آسیب دیده از اشغال عراق توسط آمریکا و نیز جنگ با داعش تعهداتی داده و همچنین قول داده که برای بازگرداندن عراق به جهان عرب حمایت‌های خود را خواهد داشت.


برای نو سازی شهرهای مورد نظر عربستان حدود 100 میلیارد دلار سرمایه گذاری از سوی ریاض انجام خواهد گرفت که ریاض از این سرمایه گذاری و هزینه کرد به دنبال کاستن نفوذ ایران در عراق است.


البته بین عربستان و عراق بیش از 27 سال است که همکاری وجود ندارد و عربستان بر این اساس به سرعت به دنبال گسترش روابط است بطوریکه در شهر مقدس عراق یعنی نجف بدنبال تاسیس یک کنسولگری است تا در بین شیعیان نیز حضوری پر رنگ داشته باشد که بنا بر گفته مقامات عراقی این کنسولگری بزودی ایجاد خواهد شد."


در موارد اشاره شده در بالا از سوی ینی شفق به مسائل مهمی اشاره نشده است.


عربستان در حالی به دنبال ایجاد کنسولگری در نجف است که در تجربه راه اندازی مجدد سفارتش در بغداد با اولین سفر خود(سبهان) نه تنها نتوانست به عراق نزدیکتر شود بلکه سیاست‌های طایفه گرایانه این سفیر روابط گروه‌های و جریانات مختلف عراقی با عربستان تیره‌تر شد. این تیرگی روابط تا آنجا بود که جریانات مختلف خواهان اخراج سفیر از عراق شدند و به تبع آن سبهان که برای اموری به عربستان سفر کرده بود دیگر به عراق بازنگشت. بعد از آن نیز کسی به عنوان سفیر معرفی نشده است.


همچنین درباره تلاش برای کاستن از نفوذ ایران، عربستان تلاش دارد با پرداخت پول و ترویج ایدئولوژی خود جای حضور فرهنگی ایران را بگیرد. کاری که در ترکمنستان و افغانستان دنبال می‌کند. اما مردم عراق به خوبی می‌دانند که کشور دوست آنها کیست. چه کسی در جنگ با داعش به آنها کمک کرد و چه کسی از تروریست‌ها با پول و سلاح پشتیبانی کرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب