رونق معاملات در بازارهای اول و دوم فرابورس ایران
به گزارش گروه اقتصادی آنا از فرابورس ایران، در هفته منتهی به 27 مردادماه 96 شاهد معامله یکهزار و 219 میلیون ورقه بهادار در 134 هزار دفعه به ارزش 13 هزار و 606 میلیارد ریال بودیم که به این ترتیب افزایش 19 و 197 درصدی حجم و ارزش معاملات به ثبت رسید.
روند رو به رشد معاملات در اغلب بازارهای فرابورس، افت جزئی شاخص کل در برایند هفتگی، کاهش 2 درصدی ارزش بازار فرابورس در پی سررسید و حذف ارزش بازار اسناد خزانه اسلامی مرحله هشت در نماد «اخزا8» و قطعیت یافتن معامله عمده 7.08 درصدی از سهام غیرمدیریتی شرکت پتروشیمی مارون از دیگر رخدادهایی است که هفته گذشته در فرابورس ایران رقم خورد.
سهامداران در هفتهای که سپری شد به ترتیب در بازارهای اول و دوم تعداد 106 و 753 میلیون سهم را به ارزش 165 و 10 هزار و 628 میلیارد ریال معامله کردند که نمایانگر افزایش 21 و 55 درصدی حجم معاملات بود، ارزش دادوستدها در این دو بازار نیز به ترتیب 12 و 851 درصد افزایش یافت. بازار پایه اما هفتهای نزولی را در روند معاملات تجربه کرد؛ چراکه با معامله 343 میلیون سهم به ارزش 710 میلیارد ریال، حجم و ارزش معاملات سهام در این بازار بیش از 20 درصد تنزل کرد.
شرکتهای انتقالی به تابلو پایه ج
معاون پذیرش و ناشران فرابورس ایران طی اطلاعیهای به تاریخ 25 مردادماه اعلام کرد براساس زمانبندی اعلامشده مطابق با مصوبه کمیته درج فرابورس مقرر شده است شرکتهایی که اظهارنظر منتشر شده حسابرس نسبت به آخرین صورتهای مالی حسابرسی شده آنها در سامانه کدال از نوع «عدم اظهارنظر» باشد به تابلو پایه ج منتقل میشوند.
طبق این اطلاعیه شرکتهای پتروشیمی اصفهان، گسترش صنایع پیام، تولیپرس، کف، تولید سموم علفکش، بازرگانی صنعتی آیندهسازان بهشت پارس، بانک شهر، صنایع بستهبندی مشهد، کارتن مشهد، گروه سرمایهگذاری صنایع و معادن فلات ایرانیان و لوله و تجهیزات سدید فهرست شرکتهایی هستند که به تابلو پایه ج منتقل میشوند.
معاملات رو به رشد بازار شرکتهای کوچک و متوسط
بازار شرکتهای کوچک و متوسط هفته پررونقی را در روند معاملات شاهد بود به طوری که سهامداران این بازار اقدام به معامله 170 هزار سهم به ارزش 11 میلیارد ریال در این بازار کردند که نسبت به هفته معاملاتی قبل رشد چشمگیر بیش از 1400 درصدی را در حجم و ارزش معاملات نشان میداد.
در همین حال سرمایهگذاران در بازار ابزارهای نوین مالی نیز 18 میلیون ورقه بهادار را به ارزش 2 هزار و 92 میلیارد ریال دست به دست کردند که با افزایش 21 درصدی حجم در مقابل افت 12 ارزش معاملات همراه بود.
نگاهی به ابزارهای معاملاتی در این بازار نشان میدهد اوراق تسهیلات مسکن با افزایش حدود 70 درصدی حجم و ارزش معاملات در این بازار روبهرو شده و اوراق بدهی افت قریب به 20 درصدی این متغیرها (منظور حجم و ارزش معاملات) را تجربه کرده است.
در نهایت صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله نیز در حالی افزایش 26 درصدی حجم معاملات را شاهد بود که با کاهش 10 درصدی ارزش دادوستدها روبهرو شد.
هفته گذشته ارزش معاملات خرد بازار سهام در مجموع بازارهای اول، دوم، پایه، مشتقه و SME نیز به یکهزار و 921 میلیارد ریال رسید که گروه «فلزات اساسی» با سهم 18 درصدی از این رقم در صدر دیگر صنایع فرابورسی ایستاد.
گروههای «حمل و نقل، انبارداری و ارتباطات»، «واسطهگری مالی و پولی» و «انبوهسازی، املاک و مستغلات» با سهم 12، 10 و 8 درصدی از ارزش کل معاملات در جایگاه دوم تا چهارم قرار گرفتند.
هفته پیش همچنین مدیرعامل فرابورس ایران در گفتوگو با خبرگزاری ایسنا اعلام کرد، بر اساس بررسیهای صورت گرفته در میان شرکتهای پذیرش شده در بازارهای اول و دوم فرابورس، بیشترین رشد اشتغال به ترتیب در صنایع «حملونقل، انبارداری و ارتباطات»، «استخراج زغال سنگ» و «محصولات شیمیایی» رقم خورده و با گذشت ۲ سال از عرضه اولیه سهام و ورود نقدینگی به شرکت علاوه بر رشد ظرفیت تولیدی، تعداد پرسنل شرکتهای پذیرفتهشده هم در بازار اول و دوم از تعداد ۵۰ هزار و ۱۷۹ نفر به ۶۳ هزار و ۶۰۲ نفر افزایش یافته است.
امیر هامونی با اشاره به اینکه فرابورس در راستای تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال ملی و حمایت از بنگاههای اقتصادی کوچک و متوسط از طریق تاسیس بازار SME توانسته است بستری مناسب برای تامین مالی بسیاری از شرکتها را فراهم سازد، این موضوع را زمینهساز رشد ۲۷ درصدی اشتغال در میان شرکتهای پذیرش شده در بازار فرابورس ایران عنوان کرد.
انتهای پیام/