کمک 50 درصدی دولت برای حضور تولیدکنندگان ایرانی در نمایشگاههای خارجی
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، محمدرضا نعمتزاده در کارگروه صادرات دارو و تجهیزات پزشکی که با حضور معاونان وزارت صنعت، معدن و تجارت و تولیدکنندگان و صادرکنندگان دارو برگزار شد با بیان اینکه اعضای دولت به دنبال تبدیل صنعت دارو به صنعتی صادرات محور هستند، گفت: هدف از برگزاری این جلسه شناسایی مشکلات و راهکارهای آن در راستای ارتقای میزان صادرات دارو با توجه به پتانسیل بالای تولیدکنندگان ایرانی است.
نعمتزاده با اشاره به سهم 120 میلیون دلاری صادرات دارو در کشور، افزود: این میزان متناسب با پتانسیل و توان تولیدکنندگان داخلی نیست و ما به دنبال توانمندسازی واحدهای خصوصی و افزایش سهم آنان در سبد صادرات غیرنفتی هستیم.
وی با اشاره به برگزاری نمایشگاههای اختصاصی ایران در دوحه ـ قطر (28 بهمن تا 2 اسفند)، بغدادـ عراق (27 تا30 بهمنماه) و کابل ـ افغانستان (28 بهمن تا اول اسفند) از تمامی تولیدکنندگان ایرانی دعوت کرد که در فرصت باقی مانده با تمام ظرفیت خود در این نمایشگاهها حاضر شوند و به معرفی اجناس با کیفیت ایرانی بپردازند.
در این نشست یکی از تولیدکنندگان فقدان استراتژی مناسب در صادرات دارو را به عنوان مانع عمده در مسیر توسعه صادرات مطرح کرد و گفت: ریشههای این مشکل در قیمتگذاری، ناکارآمدی بازاریابی، ضعف در بستهبندی، ضعف در تبلیغات و ایجاد باور در کشورهای هدف نسبت به توان تولیدکنندگان ایرانی، نبود مشوقهای صادراتی و نبود اعتبار و نقدینگی برای نوسازی خطوط تولید است.
یکی دیگر از تولیدکنندگان حاضر در نشست با اشاره به شرایط منطقهای و نیاز بالای کشورهای همسایه به دارو گفت: سوریه، عراق و افغانستان فرصتهای طلایی برای گسترش صادرات دارو هستند که ما باید به دنبال گسارش صادرات خود به این کشورها باشیم.
وی افزود: تولیدکنندگان ایرانی به راحتی میتوانند تا 80 درصد نیاز بازار عراق را برآورده کنند اما این امر مستلزم استفاده مناسب از ابزار دیپلماتیک برای هموار شدن مسیر است.
این تولیدکننده با اعلام برنامه کوتاهمدت واحد تولیدی خود برای صادرات دارو به عراق تصریح کرد: در حال حاضر سهم ایران از بازار عراق و افغانستان بسیار ناچیز است اما ما در دراز مدت به دنبال تاسیس کارخانه تولید دارو در عراق هستیم.
در ادامه نشست تولیدکنندگان دارو با وزیر صنعت، معدن و تجارت، یکی از تولیدکنندگان داروهای بیوتکنولوژی با تاکید بر توانایی بالای ایران در تولید این نوع دارو یادآور شد: ایران توانایی تولید 17 قلم از 26 قلم داروی بیوتکنولوژی موجود در دنیا را دارد که در نوع خود بینظیر است.
وی افزود: ما سالانه 20 میلیون دلار داروی ام.اس به روسیه صادر میکنیم که نشان از موفقیت ما در کسب بازارهای جهانی و پتانسیل بالای صادرات داروهای بیوتکنولوژی دارد.
همچنین یکی از تولیدکنندگان با گلایه از مشکلات داخلی در دادن تسهیلات بانکیدر این نشست گفت: بزرگترین مشکل ما خودتحریمی از سوی داخلیهاست نه تحریمهای خارجی.
وی افزود: در حال حاضر میزان صادرات واحد تولیدی من در زمینه داروهای دامی به 40 میلیون می رسد اما توان ارتقای آن به 200 میلیون دلار را داریم که در این مسیر نیازمند کمک دولت در دادن وامهای کمبهره هستیم.
گفتنی است، در نشست صادرکنندگان دارو با نعمتزاده، بسته حمایتی درخواستی از سوی یکی از تولیدکنندگان ارایه شد که شامل تسهیل رجیستری در کشورهای هدف، کمک دولت به نوسازی خطوط، داشتن امکان ورود موقت مواد اولیه بدون پرداخت حقوق گمرکی بود.
انتهای پیام/