دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
واردات انجیر ایرانی هم احتمالا ممنوع شود؛

ممنوعیت واردات محصولات کشاورزی به عراق، به 12 کالا رسید

رایزن بازرگانی کشورمان در عراق گفت: وزارت کشاورزی عراق به دلیل مازاد تولید فصلی، واردات 6قلم محصول کشاورزی را تا اطلاع ثانوی ممنوع اعلام کرده است و پیش بینی کرد که احتمالا واردات انجیر هم در چند سال آینده به عراق متوقف شود.
کد خبر : 203564

به گزارش گروه اقتصادی آنا از روابط عمومی اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق، ناصر بهزاد در این رابطه گفت: وزارت کشاورزی عراق از دو هفته پیش این ممنوعیت را اعلام کرده و رایزنی بازرگانی همان زمان، این اطلاعیه وزارت کشاورزی عراق را در پایگاه اطلاع رسانی خود و نیز درگاه سازمان توسعه تجارت ایران منتشر کرد.


وی با اشاره به نام این محصولات ادامه داد: خربزه، طالبی، هندوانه، خیار، گوجه فرنگی و سیب زمینی به دلیل مازاد تولید داخلی، از طرف وزارت کشاورزی عراق ممنوع اعلام شده است.


به گفته وی، برخی از بازرگانان ایرانی به دلیل عدم اطلاع از این تصمیم، اقدام به صدور این محصولات به عراق کردند که با همکاری خوب اداره گمرگات عراق همه این کالا که شامل ۲۰۰ دستگاه کامیون بوده که در روزهای گذشته از مرز مهران وارد عراق شدند.


ناصر بهزاد تاکید کرد: عراق کشوری است که برای تقویت و حمایت از تولید داخلی خود، برنامه‌ریزی‌هایی کرده و در طول سنوات گذشته واردات تعدادی از کالاها را به دلیل حمایت از تولید داخلی و خودکفایی، ممنوع اعلام کرده است.


به گفته وی، کشور عراق هم اکنون واردات سیمان و ماده کرینکر که در تولید سیمان به کار می رود به دلیل خودکفایی داخلی متوقف کرده است.


بهزاد همچنین اضافه کرد: وزارت کشاورزی عراق پیش از ممنوعیت واردات شش قلم کالای صیفی اخیر، واردات کلم، چغندر، کاهو و شلغم را نیز ممنوع اعلام کرده بود.


بهزاد از افزایش سالانه تولید داخلی انجیر در عراق خبر داد و پیش بینی کرده است که عراق در چند سال آینده واردات این کالا را به دلیل افزایش تولید آن در داخل، ممنوع اعلام کند.


ناصر بهزاد برضرورت هوشیار بودن بازرگانان ایرانی در تعامل با بازار عراق به عنوان یکی از بازارهای هدف جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد.


رایزن بازرگانی کشورمان در عراق گفت که تلاش می شود که از این پس در حوزه کشاورزی، سطح زیر کشت سالانه محصولات مختلف کشاورزی را از وزارت کشاورزی عراق اخذ کنیم.


به گفته وی، اگر این اطلاعات به موقع از وزارت کشاورزی عراق گرفته شود، این امکان برای بازرگانان و کشاورزان ایرانی فراهم خواهد شد تا پیش از آمدن فصل برداشت، پیش بینی اولیه از نیازمندی عراق از محصولات مختلف کشاورزی داشته باشند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب