دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

روایت حجاریان از خرید رأی نمایندگان و اعضای شورا

حجاریان نوشت: در پروسه چینش کابینه دوازدهم، یکی از وزرا میان معاونین خود تقسیم کار کرد و به آنان مأموریت داد که با نمایندگان لابی کنند و رأی اعتماد آنها را بخرند.
کد خبر : 203449

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا از تسنیم، سعید حجاریان طی مطلبی با عنوان "قدرت به‌مثابه کالا" به "کالایی شدن" قدرت انتقاد کرده نوشت: کالایی شدن قدرت بسیار سخت‌جان است و پیشینه‌اش به فرماسیون‌های ماقبل سرمایه‌داری در اشکالی همچون تیول‌داری بازمی‌گردد. در تیول‌داری پادشاه ایالتی را به یک فرد تیول می‌داد و این فرد موظف می‌شد هرساله مقداری از عواید آن ایالت را به شاه بپردازد و درازایش هرچه می‌خواست بر سر رعیت می‌آورد.


حجاریان در تشریح وضعیت کنونی نیز گفته است: و اما امروز ماجرا متفاوت شده است و ما شاهد آن هستیم که از طرفی بعضی از پست‌های سیاسی مانند وزارت، قضاوت، مدیریت‌کل، سفارت، ریاست بانک و ... را از پیش می‌خرند و از طرف دیگر افراد را در جایگاه‌های مختلف همچون کالا در تملک خود درمی‌آوردند.


وی با اشاره به مصادیقی از اقداماتی در دولت نهم و دهم که به‌گفته وی موجب خرید قدرت شده بود، تصریح کرده است: گمان نرود که سوءاستفاده از قدرت (power abuse) منحصر به دولت‌های نهم و دهم بوده است؛ پیشنیه این موضوع به ابتدای انقلاب بازمی‌گردد؛ چرا که طبقه ممتازه از همان آغاز شکل گرفت و رسوب کرد و هر دولتی که آمد لایه‌ای بر آن افزود تا بدانجا که در دولت فعلی نیز شاهدیم لایه جدیدی از این قشر بر قشور سابق افزوده و آن را ستبر کرده است.


حجاریان درباره دولت دوازدهم نیز تأکید کرده است: گاه صدایی از منازعات بر سر تصرف منابع ملی به بیرون درز می‌کند، در گمانه‌زنی‌ها و پروسه چینش کابینه دوازدهم نیز مشاهده کردیم که یکی از وزرا میان معاونین خود تقسیم کار کرد و به آنان مأموریت داد که با نمایندگان لابی کنند و رأی اعتماد آنها را بخرند.


وی همچنین درباره آنچه خرید رأی در انتخاب شهردار تهران می‌خواند نیز گفته است: در جریان معرفی گزینه‌های شهرداری تهران نیز بعضی برای کسب منصب چنین تقلایی می‌کنند و می‌خواهند با تعرفه مشخص رأی شورای شهر یا رابطین با اعضا را بخرند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب