بمباران شیمیایی سردشت در انیمیشن «بادها کجا میمیرند» به تصویر درمیآید
به گزارش گروه فرهنگی آنا از روابط عمومی مرکز گسترش، پژمان علیپور درباره روند تولید انیمیشن «بادها کجا میمیرند» گفت: پس از تصویب فیلمنامه، بلافاصله استوریریل اولیه فیلم را به شکل سهبُعدی بر اساس فیلمنامه اولیه آماده کردم و حتی صداگذاری و موسیقی را به جهت تاثیرگذاری آن طراحی کردیم تا بتوانیم در فاز اول، تمامی ایرادهای آن را برطرف کنیم؛ لذا پس از بازبینی چندباره پروژه و مشورت با اساتید فیلمساز، فعلا مشغول بازنویسی فیلمنامه اولیه هستم؛ البته بیشتر اصلاحات پیرامون جزییات کار است و خط اصلی فیلمنامه تغییری نخواهد کرد.
وی تصریح کرد: در ابتدا قرار بود فیلم بصورت سهبُعدی کامپیوتری تولید شود که پس از استوریریل اولیه تصمیم گرفتم که کار را به صورت تلفیق دو تکنیک پیکسلیشن و انیمیت به شکل سل دیجیتال و استفاده از جلوههای ویژه سهبُعدی کار کنم.
این انیماتور در خصوص موضوع انیمیشن «بادها کجا میمیرند» توضیح داد: موضوع فیلم درباره بمباران شیمیایی سردشت یکی از شهرهای استان آذربایجان غربی است که در واقع نخستین شهر شیمیایی شده جهان محسوب میشود که درآن از گاز خردل استفاده شده است. در واقع این فیلم به لحظات قبل و بعد از بمباران شیمیایی میپردازد و اینکه آثار جنگ هیچ وقت از بین نخواهد رفت.
وی با اشاره به دغدغه همیشگی که پیرامون موضوع جنگ داشته است، افزود: انتخاب این سوژه به 15 سال پیش باز میگردد که از آن زمان همواره این دغدغه را داشتم؛ واقعیت امر این بود که بمباران شیمیایی سردشت کمتر مورد توجه فیلمسازان قرار گرفته و همین امر در ذهنم مانده بود و همیشه به آن فکر میکردم تا سوژه درخوری پیدا کنم... تا اینکه سال 95 طرح این فیلمنامه را نوشتم و برای مرکز گسترش ارسال کردم که خوشبختانه تصویب شد. البته این را هم بگویم که فیلم من بر اساس ساختار آکادمیک درام طراحی نشده است و به شدت وابسته به تکنیک و فرم روایت است و همین امر باعث شده که نمادین و سمبولیک هم باشد.
به گفته علیپور، مدت زمان این انیمیشن 6 دقیقه است و بهار سال 1397 آماده نمایش خواهد شد. مخاطب هدف «بادها کجا میمیرند» عامه مردم هستند و این کار بیشتر به موسیقی و افکتهای صوتی بازیگران و کاراکترها وابسته است و بدون کلام خواهد بود.
وی در پایان گفت: نویسنده، کارگردان و تهیهکننده این انیمیشن خودم هستم و در بخش فیلمنامه، کارگردانی و بخش انیمیت تکنیک پیکسلیشن «پاول وینینگر» به من کمک خواهد کرد. با توجه به اینکه تکنیک کار تلفیقی است، لذا برای بخش پیکسلیشن نیاز به بازیگران بسیاری است که هنوز به طور قطعی مشخص نشدهاند؛ اما تصویربردار تک فریم بخش پیکسلیشن «قادر طهزاده» است و برای بخش سل دیجیتال با صحبتهای اولیهای که انجام شده، انیماتور کار «آزاد معروفی» خواهد بود. ضمن این که علاقمند هستم که موسیقی این پروژه را با افتخار استاد کیهان کلهر انجام دهند و در حال رایزنی در این باره هستیم.
انیمیشن «بادها کجا میمیرند» در مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی تهیه میشود.
انتهای پیام/