دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

مائده طهماسبی: نمایش «آرسن» از تعرض به کودکان می‌گوید

مائده طهماسبی که در نمایش«آرسن» نوشته کارینه خودیکیان، کاری از بهزاد صدیقی بازی می‌کند، فضای متن و سوژه‌ای که هوشمندانه دنبال شده است را علت اصلی حضور خود در این نمایش عنوان می‌کند.
کد خبر : 203053

مائده طهماسبی در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی آنا گفت: ««آرسن» نمایشی با دو پرسوناژ است که به معضل اجتماعی کودک‌آزاری که این روزها در ایران درباره آن بیشتر صحبت می‌شود، می‌پردازد.»


وی که مسئله کودک‌آزاری را معضلی قدیمی می‌داند، در ادامه اظهار کرد: «درگذشته همیشه بر روی این معضل سرپوش گذاشته می‌شد و چندان درباره آن صحبت نمی‌شد اما در حال حاضر از این مسئله در تمام دنیا به عنوان یک ناهنجاری وحشتناک که از خانواده آغاز می‌شود و تا جامعه ادامه دارد، سخن گفته می‌شود.»


طهماسبی تاکید کرد: «با وجود این‌که به این مسئله در دنیا بسیار توجه می‌شود و بسیار جدی با مرتکب شدگانش برخورد می‌شود، در ایران به تازگی مردم درباره آن صحبت می‌کنند و اصلا به چاره‌اندیشی درباره آن نرسیده‌اند. مثله کردن کودک هفت ساله‌ای که چندی پیش شاهدش بودیم و یا وضعیتی که برای کودک چند ماهه به نام بنیتا بوجود آمد، صرفا به اندازه چند خبر در روزنامه‌ها بود و این در حالی است که کودک‌آزاری جزو بدترین آسیب‌های اجتماعی است.»


این بازیگر تئاتر عنوان کرد: «نمایش «آرسن» رویارویی یک زن میانسال با نوجوانی است که در آغاز نمایش پسر بچه به نظر می‌آید. نوجوان وارد خانه زن میانسال می‌شود و با پیش رفتن نمایش می‌بینیم نوجوان قصه یک دختربچه است که در خیابان زندگی می‌کرده و مورد تعرض قرار گرفته است.»




وی ادامه داد: «با آسیب‌دیدن مچ پای خاطره حاتمی، این اثر توسط من و آیلار نوشهری روی صحنه خواهد رفت. البته فرهاد آییش نیز به عنوان مجری یک برنامه تلویزیونی با ما به صورت تصویری همکاری دارد.»


طهماسبی که این اثر را سه سال پیش با همکاری لیلی رشیدی نمایشنامه‌خوانی کرده است، در خصوص عدم حضور این بازیگر در اجرای صحنه‌ای آن تصریح کرد: «قرار بود در اجرای نمایش نیز با هم همکاری داشته باشیم اما به دلیل این‌که در زمان اجرا لیلی رشیدی در ایران نبود این امکان محقق نشد.»


وی درباره همکاری‌اش با بهزاد صدیقی نیز تشریح کرد: «آشنایی ما به بیست سال پیش که حتی در ایران زندگی نمی‌کردم باز می‌گردد. در زمانی که برای اجرای نمایش به ایران می‌آمدم با بهزاد صدیقی آشنا شدم و او را همواره فردی دیدم که مشتاق برای اجرای نمایش بود. با ارائه متن و پیشنهاد همکاری نمایشنامه را خواندم و با توجه به فضایی که متن دارد و سوژه‌ای که یک نویسنده زن (کارینه خودیکیان) هوشمندانه دنبال کرده بود، تصمیم به همکاری گرفتم.»


بازیگر نمایش «آرسن» در پایان به اجرای این اثر تا 15 شهریورماه اشاره کرد و سپس به صورت اختصار به تاثیرگذاری تئاتر در بیان و مطرح کردن معضلات اجتماعی پرداخت.



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب