دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس کمیسیون پول و بازار سرمایه اتاق بازرگانی تهران؛‌

رشد دارایی‌های سمی باعث ایجاد بحران بانکی شد

رئیس کمیسیون پول و بازارسرمایه اتاق بازرگانی تهران گفت: تامین مالی بنگاه‌های تولیدی به‌عنوان مهم‌ترین عامل اغلب بحران‌های اقتصادی برشمرده می‌شود که مدیریت ریسک و رشد دارایی‌های سمی از جمله عوامل این بحران‌ها نامیده می‌شود.
کد خبر : 202962

علی سنگینیان رئیس کمیسیون پول و بازارسرمایه اتاق بازرگانی تهران در گفت‌وگو با آنا درباره برنامه‌های وزیر اقتصاد درخصوص بازارسرمایه کشور گفت: نیاز بازارسرمایه، توسعه‌یافتگی کامل بورس است و تنها با اعمال سیاست‌های صحیح در باب توسعه‌یافتگی، این بازار گام در مسیر اصلی خود می‌گذارد و می‌توان انتظار داشت که نتیجه و خروجی آن تامین‌مالی بنگاه‌های اقتصادی با سهولت بیشتر باشد.


وی افزود: در واقع با اعمال چنین سیاست‌گذاری‌هایی بازارسرمایه به جایگاه اصلی خود بازگشته و تخصیص بهینه منابع و مدیریت ریسک می‌تواند اثرگذاری خاص خود را در اقتصاد داشته باشند.


سنگینیان ادامه داد: برای توسعه‌یافتگی بازارسرمایه تلاش‌های فراوانی صورت گرفته اما به‌رغم تمامی این تلاش‌ها،‌ رشد این بازار متوازن نبود و ناهنجاری‌های فراوانی رخ داد که بازارسرمایه را از عملکرد اصلی خود دور کرد.


عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران به برنامه های کرباسیان در زمینه بازارسرمایه اشاره داشت و گفت: بازارسرمایه،‌ یک بازار وارداتی در اقتصاد ایران است اما تاکنون ابزارهای این بازار در کشورمان به‌روزرسانی نشده ضمن آنکه دیگر اصول این بازار شفافیت و مقررات‌زدایی قوانین زائد و دست‌وپاگیر است؛ وزیر پیشنهادی جدید باید در مسیر آسان‌سازی روش‌ها در وزارت مطبوع خود گام بردارد.


این فعال بازارسرمایه با ارزیابی وضعیت بانکداری در کشور نیز، تصریح کرد: نظام بانکی ایران امروز با یک بحران روبه‌رو است و ریشه این بحران نشات گرفته از مدیریت ضعیف، رشد دارایی‌های سمی، تثبیت نرخ ارز و مدیریت ریسک اعتباری است؛ چنین مشکلاتی در بازارهای مالی و پولی دنیا نیز وجود داشته اما مقام ناظر بازار پول در ایران کمتر به تجربیات بین‌المللی توجه نشان ‌می‌دهد.


سنگینیان در پایان خاطرنشان کرد:‌ رشد سرمایه و اقتصاد با سد محکمی به‌نام نرخ سود بانکی مواجه است،‌ باید در دولت دوازدهم مشکل اصلی اقتصاد کشور یعنی نرخ‌های سود سپرده در نظام بانکی کشور برطرف شود تا توسعه و رشد به اقتصاد کشور بازگردد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب