دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 خرداد 1394 - 10:35

تغییر کاربری غیرمجاز 10 هزار هکتار اراضی کشاورزی در سال 93

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه در سال گذشته 15 هزار پرونده برای رسیدگی به تغییر کاربری غیرمجاز اراضی کشاورزی در محاکم قضایی تشکیل شده است، گفت: در سال 93 مساحتی بالغ بر 10 هزار هکتار از اراضی کشاورزی به صورت غیر قانونی تغییر کاربری داده شده‌اند.
کد خبر : 20296

قباد افشار در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا با تاکید بر اینکه نمی‌توان عنوان تصرف را برای اراضی کشاورزی لحاظ کرد، افزود: با توجه به اینکه این اراضی عمدتا مالکیت مردمی دارند بنابراین نمی‌توان ادعای تصرف آنها را داشت اما تغییر کاربری‌های غیرمجاز بزرگترین معضل اراضی کشاورزی در کشور به حساب می‌آید.


وی تصریح کرد: در حال برای بیش از 70 درصد پرونده‌های قضایی تشکیل شده در ارتباط با تغییر کاربری‌های غیرمجاز در سال گذشته، احکام قضایی صادر که باید با پیگیری این پرونده‌ها از تغییر کاربری غیرقانونی اراضی جلوگیری شود.


افشار ادامه داد: البته تشکیل کارگروه مبارزه با زمین‌خواری به ریاست وزیر جهاد کشاورزی، هماهنگی های صورت گرفته با دستگاه‌های قضایی و توجه ویژه مجلس برای اصلاح قوانین دورنمای بسیار روشنی را برای جلوگیری از تخریب و تغییر کاربری اراضی در کشور را نشان می‌دهد.


رئیس سازمان امور اراضی کشور با اشاره بر تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر جلوگیری از زمین‌خواری، تخریب باغ‌ها، تغییر کاربری‌ها و تخریب خاک اظهار کرد: تغییر کاربری خاک به مفهوم خروج آن از چرخه تولید است و این وضعیت به هیچ وجه برای کشور زیبنده نیست.


وی با بیان اینکه متوسط تغییر کاربری‌ها در سال‌های گذشته حدود 10 هزار هکتار بوده است، تاکید کرد: البته آمار نیم قرن گذشته از تغییر کاربری غیرمجاز سالانه 15 تا 20 هزار هکتار اراضی کشاورزی حکایت دارد اما متاسفانه عمده این موارد یا شناسایی نمی‌شدند و یا به محاکم قضایی برای رسیدگی نمی‌رفتند.


معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه تغییر کابری اراضی با استقرار یگان‌های حفاظت کاهش می‌یابد، خاطر نشان کرد: پیش‌بینی می‌کنیم امسال با استقرار یگان‌های حفاظت اراضی 250 شهرستان کشور مورد پوشش حفاظتی قرار گیرند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب