مهندسی صنایع، رشتهای کاربردی و آیندهدار
به گزارش خبرنگار آنا، دارا بودن کادر هیات علمی مجرب و متخصص در کنار ساختار مناسب آموزشی، این گروه را در بین سایر دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی استان سمنان زبانزد کرده است.
به مناسبت آغاز ثبتنام مقاطع کاردانی و کارشناسی دانشگاه آزاد اسلامی به سراغ مدیر گروه مهندسی صنایع این واحد دانشگاهی رفتیم و در گپوگفتی کوتاه سعی کردیم از کم و کیف این رشته تحصیلی آیندهدار اطلاعات بیشتری دریافت کنیم. آنچه در پی میآید گفتوگوی خبرنگار خبرگزاری آنا با دکتر محمد عبدالشاه است:
*اگر بخواهیم تعریف کلی از رشته مهندسی صنایع داشته باشیم شما این رشته را چگونه معرفی میکنید.
- همانطور که میدانید مهندسی صنایع (Industrial Engineerin) از شاخههای فنی و مهندسی محسوب میشود که تلاش میکند با تلفیق دانش مهندسی، ریاضیات، اقتصاد و مدیریت، کارایی سیستمهای تولیدی، فرایندها و سازمانها را بهبود ببخشد. بهعبارتدیگر مهندسی صنایع بهطورکلی اثربخشی، کارایی، تطبیقپذیری، پاسخگویی، کیفیت و بهبود مستمر کالاها، خدمات و سودآوری را مدنظر قرار میدهد.
*کمی درباره گروه مهندسی صنایع دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان توضیح دهید.
-گروه مهندسی صنایع در دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان سال ۱۳۸۲ ایجاد و راهاندازی شد. مهندسی صنایع جزء رشتههای قدیمی و باسابقه در این واحد دانشگاهی و دانشگاههای منطقه محسوب میشود و اکنون دارای ۶ عضو هیات علمی است و به جز رشته کارشناسی دارای ۵ گرایش کارشناسی ارشد نیز هست.
*چه گرایشهایی در کارشناسی ارشد این رشته وجود دارد و کدام را توصیه میکنید؟
- دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان در مقطع کارشناسی ارشد مهندسی صنایع دارای پنج گرایش بهینهسازی سیستمها، کیفیت و بهرهوری، لجستیک و زنجیره تامین، سیستمهای کلان اجتماعی و اقتصادی، سیستمهای مالی است.
در این گرایشها مسلما گرایش بهینهسازی سیستمها گرایش اصلی و کاربردی است چراکه با اهداف این رشته بیشترین انطباق را دارد. در رتبه دوم با توجه به اهمیت بحث بهرهوری و مدیریت کیفیت در سازمانهای دولتی و خصوصی گرایش کیفیت و بهرهوری بیشترین اقبال را دارد و گرایشهای بعد در رتبههای بعدی قرار میگیرند.
*آینده شغلی، بازار کار و وضعیت استخدام مهندسی صنایع چگونه است؟
- به دلیل گستردگی حوزه کاری مهندسی صنایع، امکان کار در همه مراکز و کارخانههای صنعتی، تولیدی و خدماتی برای مهندسان صنایع وجود دارد. به عبارتی مهندسی صنایع در حرفهها و مشاغلی مانند بانکداری، خدمات مشاورهای، صنعت بیمه، شرکتهای هواپیمایی، کشتیرانی، بیمارستانها، کارخانهها، کشت و صنعت، خدمات شهری، استادیومهای ورزشی و یا هر مکان دیگری که نیاز به برنامهریزی، هدایت، مدیریت و ارتقا بهرهوری دارد، کاربرد دارد.
به علت شباهت زیاد این شغل با مدیریت صنعتی، بسیاری از مهندسان صنایع در حوزههای مدیریتی فعالیت میکنند.
*با توجه به تعدد فضای اشتغال مهندسان صنایع در بازار کار، مهندس صنایع با چه عنوانهای شغلی مطرح است؟
- مهندسان صنایع عمدتا با عنوانهای برنامهریز استراتژیک و عملیاتی سازمان، مدیریت تولید، مدیریت مهندسی، مدیریت پروژه، مهندسی لجستیک، سیستمهای تولیدی، مهندسی سیستمهای کیفیت، مهندسی سیستمهای اطلاعاتی، مهندسی مالی، مهندسی ارزش، مهندسی سیستمهای بهرهوری و طراح فرایندها و ساختارهای سازمانی شناخته میشوند.
جالب است بدانید از آنجا که هر سازمان، شرکت یا موسسه صنعتی، تجاری و خدماتی در کار خود به مهندس صنایع نیاز دارند، مشخص است که بازار کار خوبی در کشور برای مهندسان این رشته وجود دارد. البته به شرطی که فرد دارای تخصص، دانش، مهارت و تجربه خوبی باشد.
با توجه به اینکه کشور در راستای رشد و توسعه صنایع و تولیدات مختلف قرار دارد و از طرفی در عرصههای جدیدی مانند تجارت الکترونیک، بانکداری الکترونیک و … وارد شده است، پیشبینی میشود آینده شغلی خوبی پیش روی مهندسی صنایع در ایران باشد.
*متقاضیان کسب اطلاعات و ثبت نام درباره مجموعههای این رشته به چه ترتیب میتوانند عمل کنند؟
-با کمال میل در خدمت خواهم بود. علاقهمندان برای کسب مشاوره در این زمینه میتوانند علاوه بر مراجعه حضوری به اینجانب در دفتر گروه، برای کسب اطلاعات بیشتر به پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان به آدرس: https://www.semnaniau.ac.ir و یا به مرکز مشاوره و هدایت تحصیلی این دانشگاه مراجعه و یا با شماره تلفن ۰۹۱۲۷۳۲۷۲۸۲ تماس حاصل و برای ثبت نام مقطع کارشناسی بدون آزمون به سایت مرکز آزمون دانشگاه آزاد اسلامی به آدرس https: //www. azmoom. org مراجعه کنند.
گفتوگو: مصطفی فیض
انتهای پیام/