احتمال کاهش حضور زائران در مرز مهران
به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا از تسنیم، حسین ذوالفقاری عصر امروز در نشست ستاد مرکزی اربعین حسینی اظهار کرد: ستاد مرکزی اربعین حسینی از زمان اربعین سال گذشته تاکنون فعال بوده و هرگز جلسات آن ترک نشده است.
وی یکی از موضوع جلسات را برنامهریزیها برای افزایش خدمات و هماهنگیهای لازم در موضوع اربعین دانست و افزود: قرار است موضوعاتی همچون تکمیل زیرساختها، افزایش تعداد مرزها، کاهش حضور زائران در مرز مهران، نحوه صدور روادید، بازگشایی مرز خسروی و ... در دیدار هفته آینده وزیران کشور عراق و ایران نهایی شود.
رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی با تاکید بر اینکه تمامی زائران باید از مسیر قانونی اقدام به سفر اربعین حسینی کنند، تصریح کرد: قطعاً از حضور زائران غیر قانونی در مرزها و حضور آنها در راهپیمایی اربعین حسینی ممانعت بهعمل خواهد آمد.
ذوالفقاری کشور عراق را میزبان مراسم عظیم اربعین حسینی دانست و گفت: خدماترسانی به زائران در عراق باید بر این نکته متمرکز باشد که عراقیها میزبان مراسم اربعین حسینی هستند و ما تلاش میکنیم که نذورات مردم ایران را به عراق منتقل کنیم.
وی افزود: ضمناً تصور پذیرایی و تغذیه تمام زائران ایرانی در عراق از سوی ما امری اشتباه است زیرا ما تلاش داریم تا اسکان زائران را در موکبهای ایرانی و عراقی به صورت مشترک انجام دهیم و در حقیقت اقدامات خود را با آنها ادغام کنیم.
رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی تصریح کرد: آموزش و توجیه زائران باید گستردهتر از سالهای قبل انجام گیرد تا آنها بتوانند مقررات ایران در مرزها و در داخل کشور عراق را بهطور دقیقی رعایت کنند.
ذوالفقاری اظهار کرد: اگر قرار است در عراق به زائران اربعین خدماتدهی صورت گیرد باید فقط در چارچوب سفارت ایران در عراق و همچنین تعامل با عراقیها باشد.
وی تاکید کرد: مسئولیت سنگین و افتخار بزرگ در اربعین حسینی متوجه دولت و مردم عراق است و ما از این حق آنها صیانت میکنیم و میکوشیم تا باری را از دوش آنها برداریم.
رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی درباره لزوم آموزش به زائران اربعین حسینی اظهار کرد: تنها برنامهای که میتواند مشکلات عدم آموزش زائران اربعین را حل کند، اعزام کاروانی آنها است.
ذوالفقاری توضیح داد: چون مسئله اربعین و حضور در این راهپیمایی بزرگ به صورتی نیست که بتوانیم آن را به صورت کاروانی سازماندهی کنیم، برای ما کمی مشکل ایجاد کرده اما سازمان حج و زیارت قول داده این موضوع را در قالب اعزام کاروانی و برنامهریزی جهت آموزش زائران رفع کند.
وی تصریح کرد: اعزامهای کاروانی منوط به نشستن در داخل اتوبوس از ایران و پیاده شدن در مرزها نیست بلکه آنها میتوانند با وسایل نقلیه شخصی به مرزها رهسپار شده و سپس در عراق سازماندهی و به زیارت عتبات عزیمت کنند.
رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی خاطرنشان کرد: سال گذشته حضور دو میلیون و 400 هزار زائر کشورمان در مراسم اربعین به صورت رسمی ثبت شده که قطعاً سال جاری با افزایش این تعداد مواجه خواهیم شد.
انتهای پیام/