دولت دوازدهم سفره مردم را ارزان میکند/ بهبود معیشت و اشتغالزایی در اولویت نخست دولت
محسن بهرامی ارض اقدم رئیس کمیسیون تسهیل تجارت و توسعه صادرات اتاق بازرگانی تهران در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی آنا درباره اولویتهای اقتصادی دولت دوازدهم گفت: اشتغالزایی و بهبود معیشت در سطح جامعه همواره ازجمله مسائل پراهمیت در اقتصاد کشور است چراکه معیشت مردم رابطه مستقیمی با بروز مشکلات اجتماعی و فرهنگی دارد بنابراین توجه و تمرکز دولت به افزایش درآمد خانوار و به طبع آن بهبود معیشت مردم و کاهش هزینه کرد سبد خانوار ازجمله اولویت و پیشنیازهای دولت دوازدهم خواهد بود.
وی ادامه داد: بهبود معیشت مردم به معنای گامهای راسخ دولت در حوزه تأمین کالاهای اساسی و تنظیم بازار این نوع کالاها در سطح بازار کشور است.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران تأکید کرد: دولت باید با اتخاذ تدابیر اساسی سفره مردم را گسترش دهد تا توانایی خرید کالاهای اساسی نظیر گوشت، مرغ و ... در سبد خانوارها فراهم شود زیرا امروز گزارشهای رسیده حاکی از حذف این اقلام به دلیل افزایش قیمت کالاهای اساسی و ضروری است.
مشاور معاون اجرایی رئیسجمهور با اشاره به اینکه اشتغالزایی در گام بعدی دولت قرار دارد اضافه کرد: اشتغالزایی دومین چالش اقتصاد ما ارتباط مستقیم و تنگاتنگی را با معیشت جامعه دارد و از همین سو برنامهریزی مدون و اساسی برای اشتغال آفرینی ازجمله کارهای اساسی دولت تلقی میشود.
بهرامی ارض اقدم همچنین با اشاره به تأمین درآمد ماهانه هدفمندی یارانه نقدی تأکید کرد: مبلغ 45هزار تومان مبلغ بسیار ناچیزی در سطح گذران زندگی است اما با تجمیع این مبلغ میتوان گامهای اساسی در راستای اشتغالزایی ایجاد کرد.
عضو هیات رئیسه کمیسیون تسهیل تجارت و توسعه صادرات اتاق بازرگانی تهران با اشاره به اینکه زیرساختهای عمرانی کشور در حال تکمیل است و دولت میخواهد با حرکتهای اقتصادی خود معیشت را به جامعه بازگرداند گفت: پایه اغلب تصمیمسازیهای اشتباه در دولت نهم و دهم زده شد بهگونهای که این دولت باسیاستهای غلط پولی و مالی و عدم مراقبت از بازار هزینههای تولید را بهصورت سرسامآوری افزایش داد و در این بازه زمانی رشد نرخ ارز از 900 تومان به بالای 3500 تومان و در برخی موانع تنشزای بازار به بالای چهار هزار تومان نیز رسید.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران تأکید کرد: این تصمیمات مسبب ایجاد حفره سیاه عظیمی در بخش تأمین مالی بنگاه شد که به واسطه آن اگر یک بنگاه برای تولید نیاز به واردات ارزی 10درصدی داشت، امروز این نیاز به 130درصد افزایش پیداکرده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: اقتصاد نیازمند تداوم تولید است و بنگاهدار نمیتواند خود را محدود به خرید مواد اولیه بهصورت روزانه کند بنابراین بدون در نظر گرفتن مسائل بیمهای، حملونقل و ... باید برای تأمین مواد اولیه سالانه خود برنامهریزی دقیقی را داشته باشد که همین مسئله باعث افزایش نیاز به نقدینگی بنگاههای تولیدی شده است.
انتهای پیام/